reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
cze dziewczyny..

z uchem lepiej, nadal się kropluje :)
Magda napisz do Miłki, może byłaś w tej starej? chociaż ta stara to była daaawno temu.
atram paranoja jakaś z tymi gp! oj pamiętam te czasy w Anglii, unikałam gp jak tylko mogłam :tak:
małami wiem że z boku wygląda to strasznie ale my jesteśmy tu na forum baaardzo długo i jesteśmy wyczulone.

moja pierwsza myśl taka sama jak większości z was, ja to wogóle szpieg jestem i robię dokładny background check :-D Zżyłam się z wami, martwię się każdą wizytą, każdym bólem każdej z nas i po prostu nie lubię być robiona w ch**a..

Ivi1-Imienia nie chce na razie zdradzać mam 20l. jestem z okolic..Krk. Od miesiąca jestem mężatką.. z mężem jesteśmy już ponad 6 lat. Ciąża planowana.I długo oczekiwana

Dlaczego tak późno? sama nie wiem? spontan tak wyszło..powiedzmy że na co dzień brakuje mi towarzystwa.. mąż w pracy ja sama w domu.. nowe otoczenie..gdyż ostatnio zmieniłam miejsce zamieszkania mało osób tu znam poza tym mam leżeć.. wiec postanowiłam zarejestrować się na forum. Mieszkam na 2końcu mojej miejscowości, niby wszędzie blisko... ale i tak czuje się nie swojo.

Didi nie przejmuj sie. Ja tez mam 20 lat, ale to juz moja 2 ciaza, a mezatka bede za nie cale 8 tygodni ;] Rozumiem Cie, ja niby przeprowadzialm sie juz dawno, ale nie mam tutaj znajomych z ktorymi moglabym sie spotkac i pogadac, mam problemy z nauka jezyka(mieszkam we Francji) i siedze tak sama z synkiem w domu i nadal nie moge sie zaklimatyzowac.
Tez mialam zagrozona ciaze, przez 3 miesiace bralam mnostwo lekow, mialam lezec, ale to nie takie proste zwlaszcza gdy juz masz dziecko, bo przeciez trzeba sie nim zajac, posprzatac, ugotowac itd. Ciagle tylko myslalam co bedzie jesli poronie ale mniej wiecej miesiac temu wszytsko wrocilo do normy i teraz ciesze sie, ze mam to juz za soba. Ja rowniez zalogowalam sie na forum dosc nie dawno, dlaczego? Tak wyszlo, nie chodzilam wczesniej po takich stronach, poprostu ktoregos dnia przypadkiem tutaj weszlam. Zaciekawily mnie rozmowy dziewczyn i pomyslalam, ze moze rozmowa z polskimi "ciezarowkami" jakos pomoze mi nie czuc sie tutaj taka samotna.
Mam nadzieje, ze Twoja dzidzia utrzyma sie jeszcze troche w brzuszku a gdy przyjdzie czas urodzi sie cala i zdrowa. Glowa do gory ;)

małami ja mam uczulenie na arbuzy po zjedzeniu dzisiejszej porcji gardło mnie swędzieć zaczęło. Wczoraj jadłam i nic najwyraźniej dzisiejsza porcja przeważyła szalę. Muszę wyszukać sobie inny owocowy przysmak.

Didi nie musisz zdradzać swojego imienia i tak wszystkie posługujemy się ksywkami. Współczuję Ci leżenia, ja bym nie wyrobiła siedząc cały dzień sama w domu. Na szczęście jest BB :). Gdzie dokładnie mieszkasz?

Malutka trzymaj się dzielnie. Leczenie tego nie jest proste. Nie martw się wszystko będzie dobrze jak już dotrzesz do 33 tc to będziesz wyleczona i już będzie z górki. Nie wiem jak jest z tym peseram ale lepiej donosić do 36 tc bo w tych ostatnich tygodniach dziecko zbiera zapasy żelaza na następne pół roku.
atram przynajmniej wiesz, że to nic groźnego i że nie zagraża dziecku. Trochę się pomęczysz ale przynajmniej spokojnie. Z tego paracetamolu to mam ubaw "lek na całe zło" 3 maj się dzielnie

Atram to ostatni czas pełen przygód;/ Ten pierwszy lekarz to chyba jakiś umysłowo ograniczony... Rzeczywiście bardzo ciężko odróżnić zgagę od innych dolegliwości ....:baffled: Do tego jeszcze ten lek... No nie popisał się zbytnio wiedzą.
Poleguj sobie spokojnie. Może troszkę Ci chociaż ulży.

Ufff... Ja już po pierwszej zmianie :D Trzeba by się było za chałupe brać :-D

dzieki, n ostatnio mam "kolorowo" ale wazne ze mlody sie tam dobrze bawi i nic mu nie jest, ja sobie musze z tym jakos poradzic

cze dziewczyny..

z uchem lepiej, nadal się kropluje :)
Magda napisz do Miłki, może byłaś w tej starej? chociaż ta stara to była daaawno temu.
atram paranoja jakaś z tymi gp! oj pamiętam te czasy w Anglii, unikałam gp jak tylko mogłam :tak:
i dlaczego ja cie sie nie dziwie

elifit a ktora lubi byc robiona. Mnbie to sie podejrzane zrobilo. Skoro zagrozone porodem to raczej w szpitalu. I nie wazne ze pol metra mieszka od niego. Pozatym znow wylewna jest na swoje problemy.
Ja jakos nie ufam niestety...I jestem na anty od pierwszego wpisu....!!!
Prosze wybaczyc!

atram bardzo wspolczuje. Ja tez dzisiaj chcialam jechac na IP, normalnie tak mnie krocze boli. Ciagnie skora ze sprawia mi bol chodzenie a o przewracaniu na bok jeszcze gorzej. Leze w lozku jak kloda dzisiaj!!Zycze powrotu do zdrowia, wypoczywaj.

Ja jutro ide do Pani POLOZNEJ moze kawke zaparzy tym razem i jakies ciastka beda... No na co innego pewnie liczyc nie moge...

Magda_Mr- Hehe no Gdów może daleko ale ode mnie bliżej..do myślenic przez gdów dlatego tak napisałam;)
No sporo nas dzieli km;)
Młoda_mama2011- Doskonale cię rozumiem:) hehe czyli zjawiłyśmy się tutaj w podobnych okolicznościach..;) Ja również życzę zdrowego bobaska;)
O a jak przygotowania do ślubu? ja byłam wyluzowana do dnia ślubu w dniu ślubu.. obudziłam się z płaczem;) bez powodu cala się telepałam... i płakałam w aucie...już w make up..:) teraz jestem szczęśliwą mężatką:> ale długo musiałam czekać na tego mojego męża;> i się doczekałam;**

elifit a ktora lubi byc robiona. Mnbie to sie podejrzane zrobilo. Skoro zagrozone porodem to raczej w szpitalu. I nie wazne ze pol metra mieszka od niego. Pozatym znow wylewna jest na swoje problemy.
Ja jakos nie ufam niestety...I jestem na anty od pierwszego wpisu....!!!
Prosze wybaczyc!

atram bardzo wspolczuje. Ja tez dzisiaj chcialam jechac na IP, normalnie tak mnie krocze boli. Ciagnie skora ze sprawia mi bol chodzenie a o przewracaniu na bok jeszcze gorzej. Leze w lozku jak kloda dzisiaj!!Zycze powrotu do zdrowia, wypoczywaj.

Ja jutro ide do Pani POLOZNEJ moze kawke zaparzy tym razem i jakies ciastka beda... No na co innego pewnie liczyc nie moge...

oj widze ze coraz wiecej nas w podobnych nastojach ....
tak to juz chyba teraz bedzie ..
no ale w kupie sila musimy dac rady
trzymaj sie dzielnie kochana ;*

Magda to zazdroszcze ze przeszlo, sama bym sobie tego zyczyla

reklama
dziewczyny ja napisałam że nie lubię być robiona w c... bo w sumie to miało być odniesione do wpisu małami że mało w nas empatii.. we mnie mało właśnie z wyzej wymienionego powodu

Do góry