reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
nio cudeńka... też ostatnio oglądałam kombinezony na allegro.:-)
a ten cały zestaw... kurcze 349 zł, ale dużo rzeczy jest...

Hej
u mnie dzisiaj lepiej przeziębienie nie jest takie zjadliwe jak się obawiałam. Katar jest i troszkę kaszel się pojawił ale nie jest źle
Pamiętacie taki kawał
"-mamo ile jest papieru toaletowego w rolce?
-nie wiem
-a ja wiem 3x dookoła pokoju aż na korytarz"
Właśnie moje dziecko to sprawdziło. Ja sobie czytam forum w domu cisza, spokój. Trochę mnie to zaniepokoiło odwracam się a tu rolka w strzępach.

rabbit, współczuje. Herbatka miętowa pomoże?
mi zawsze na żołądek i mdłości pomaga.
Z herbatką miętową ostrożnie nie powinno się jaj pić za dużo bo działa rozkurczowo. Tak mi mkówiła moja pani doktor.

Dzień Dobry,

Melduję się i zabieram do czytania zaległości trochę się tego uzbierało :szok:
Właśnie miałam się pytać gdzie się podziałaś?

Jagmar, ja piję od początku ciąży i jest wszystko w porządku.
Na pewno filiżanka dziennie nie zaszkodzi ani matce, ani dziecku.

reniag - proponuję konsultację u innego lekarza ja miałam problem z sercem w pierwszej ciąży ( bardzo wysoki puls) ale po rozwiązaniu sam minął :tak:

Ja na początku ciąży dużo piłam mięty i nic mi nie było :-p

jagmar - nieźle ;-) lepiej, że to tylko papier a nie maziaki kredką po ścianie ;-)

Filiżanka na pewno nie pod warunkiem, że nie miewasz przedwczesnych skurczy. Znam babki, które latem parzą sobie dzbanek mięty z cytryną i piją go na zimno bo jest orzeźwiająca a to już może być groźne. Wszystko z umiarem :) i rozsądkiem.

Od rana było tak ładnie, ciepło i słonecznie a teraz chmurzyska i zbiera się na deszcz :(

Miłka, :-( ja mam wysoki puls. Ciśnienie zazwyczaj 100-60, 110-70...a puls nie mniej niż 90, nawet do 115 miałam kiedyś...

no wiadomo, że jak walisz wiadro mięty dziennie to nie jest mądre ;-)

Mariolcia - spoko ja miałam zawsze powyżej 110, serce mi tak waliło jakby chciało wyskoczyć :-D potem się to unormuję nie martw się :tak:

Mariolcie podwyższony puls w ciąży jest normalny bo zwiększa się objętość krwi i serce musi więcej pompować. Czytałam, ze nawet do 115 może się zwiększyć i to jest jeszcze normalne pod warunkiem, że nie dochodzą do tego omdlenia i odrętwienia.

Znacie jakieś przepisy na mięso z czerwonymi porzeczkami?

reklama
Do góry