reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

reklama
nio cudeńka... też ostatnio oglądałam kombinezony na allegro.:-)
a ten cały zestaw... kurcze 349 zł, ale dużo rzeczy jest...

Hej
u mnie dzisiaj lepiej przeziębienie nie jest takie zjadliwe jak się obawiałam. Katar jest i troszkę kaszel się pojawił ale nie jest źle
Pamiętacie taki kawał
"-mamo ile jest papieru toaletowego w rolce?
-nie wiem
-a ja wiem 3x dookoła pokoju aż na korytarz"
Właśnie moje dziecko to sprawdziło. Ja sobie czytam forum w domu cisza, spokój. Trochę mnie to zaniepokoiło odwracam się a tu rolka w strzępach.

rabbit, współczuje. Herbatka miętowa pomoże?
mi zawsze na żołądek i mdłości pomaga.
Z herbatką miętową ostrożnie nie powinno się jaj pić za dużo bo działa rozkurczowo. Tak mi mkówiła moja pani doktor.

Dzień Dobry,

Melduję się i zabieram do czytania zaległości trochę się tego uzbierało :szok:
Właśnie miałam się pytać gdzie się podziałaś?

Jagmar, ja piję od początku ciąży i jest wszystko w porządku.
Na pewno filiżanka dziennie nie zaszkodzi ani matce, ani dziecku.

reniag - proponuję konsultację u innego lekarza ja miałam problem z sercem w pierwszej ciąży ( bardzo wysoki puls) ale po rozwiązaniu sam minął :tak:

Ja na początku ciąży dużo piłam mięty i nic mi nie było :-p

jagmar - nieźle ;-) lepiej, że to tylko papier a nie maziaki kredką po ścianie ;-)

Filiżanka na pewno nie pod warunkiem, że nie miewasz przedwczesnych skurczy. Znam babki, które latem parzą sobie dzbanek mięty z cytryną i piją go na zimno bo jest orzeźwiająca a to już może być groźne. Wszystko z umiarem :) i rozsądkiem.

Od rana było tak ładnie, ciepło i słonecznie a teraz chmurzyska i zbiera się na deszcz :(

Miłka, :-( ja mam wysoki puls. Ciśnienie zazwyczaj 100-60, 110-70...a puls nie mniej niż 90, nawet do 115 miałam kiedyś...

no wiadomo, że jak walisz wiadro mięty dziennie to nie jest mądre ;-)

Mariolcia - spoko ja miałam zawsze powyżej 110, serce mi tak waliło jakby chciało wyskoczyć :-D potem się to unormuję nie martw się :tak:

Mariolcie podwyższony puls w ciąży jest normalny bo zwiększa się objętość krwi i serce musi więcej pompować. Czytałam, ze nawet do 115 może się zwiększyć i to jest jeszcze normalne pod warunkiem, że nie dochodzą do tego omdlenia i odrętwienia.

Znacie jakieś przepisy na mięso z czerwonymi porzeczkami?

reklama
Do góry