reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

dzien dobry!

zaraz z rana podczytalam co umknelo wczoraj i widze,ze wy tez takie nerwowe.. ja moze nawet nie jakas wsciekla,ale melancholia mnie dreczy- o zyciowe problemy, o ciaze, o kolejny kg na wadze - nie sluzy mi siedzenie w domu za bardzo, pomijajac ,ze mam robote w domu to nie umiem sie zabrac do niej :/ a moj jak na zlosc ma taki zawal w firmie ,ze jak wychodzi rano to wraca 21 - 23 wieczorem.. ja steskniona, czesto nie gadam z nikim caly dzien - a on zmeczony,ze chce tylko poczytac gazete w ciszy, popatrzec na tv i spac..wiec sie wkurzam,ze nie mam z kim pogada na zywo. kolezanki, tych pare sztuk ktore tu mam, na wakacjach albo zajete... do tego ten gorac..

moze nam sie polepszy nastroj jak sie ochlodzi??????? :-):-):-)

bylam wczoraj na usg, maly wazy juz 760 gram, wszystko rewelacyjnie, 4d to wielkie przezycie, szkoda ze to luksus (nie wiem skad moj zdobyl na to kase :) wogole to jak gin popatrzyl, stwierdzil, ze dziecko napewno starsze niz obliczone wg om, to jesli bede miala planowana cesarke to byc moze juz koncem wrzesnia:szok:

tak mi dzis jakos nijako z przewaga do melnacholii..

mam nadzieje,ze u Was lepiej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Moj tez calymi dniami w pracy i tez jak przychodzi to tylko tv i do spania ale co sie dziwic jak caly dzien na nogach. Wczoraj jak wrocilam do domu o 22 to on juz spal a dzis rano jak wstalam to juz go nie bylo wiec glowa do gory. Ja wiem ze on tez tyle pracuje dla mnie i malenstwa wiec jestem mu za to wdzieczna. A dzidzius super widze zdrowy i to najwazniejsze teraz! Co do wczesniejszej cc to ja bym tam wolala urodzic troche przed terminem niz przenosic ciaze nie wiadomo ile.

hejka...faceci są śmieszni...

mój mąż wczoraj był najlepszy....puściła mi się krew z nosa....jak on to zobaczył to tak się zestresował że ja musiałam go pocieszać hehehe nie wiedział kompletnie co ma zrobić....aa co będzie jak zacznę rodzić....chyba sama się spakuję i wsiądę do auta a jemu dam valium i zapnę pasami na tylnym siedzeniu samochodu:)

U mnie chyba bedzie tak samo bo moj czasami tak spanikuje ze wogole nie wie o co chodzi i trzeba nim "potrzasnac" zeby wrocil na planete ziemia :-D

hello:)
sivi zdolniacha z Ciebie bo ja nie umiem chodzić z zamkniętymi, o wszystko sie obijam- zwłaszcza nocą jak idę po ciemku do wc:p

Mój M jest dzielny, nie tylko przy kolegach. Co by mi sie nie działo, to zawsze trzeźwo na to patrzy i potrafi sie ogarnąć, to wielki plus.
Ale fakt że faceta trzeba wcześniej troche przygotować :)

Moja kuzynka też ma obolałą kość ogonową, a jest w 25 tc. To chyba charakterystyczne jak na ten moment. Chociaż ja nie mam nic takiego.

Mnie za to koszmarnie bolą pięty. W prawej to nawet mam uczucie za każdym krokiem jakby mi sie tam coś w środku rozrywało. Może podpowiecie mi jak temu zaradzić... Bo ogólnie kostki to mi puchną ale nie tak bardzo. Za to pajączki mi sie porobiły i właśnie ten nieznośny ból...

Teraz mało się udzielam na forum, bo trochę byłam w rozjazdach a teraz jestem na etapie załatwiania urzedowych formalności z przemeldowaniem na nowe mieszkanie, więc codziennie gdzieś śmigam.

Te piety to moze byc poczatek ostrog pietowych. Przyczepy miesni lydki sa na spodzie piety i robi sie stan zapalny. Zapytaj sie lekarza albo w aptece czy sa jakies masci przeciwzapalne ktore mozna w ciazy stosowac. Normalnie (w sensie nie w ciazy) to Traumon zel jest bardzo dobry na takie przypadlosci.

reklama
gosiane
Moj tez calymi dniami w pracy i tez jak przychodzi to tylko tv i do spania ale co sie dziwic jak caly dzien na nogach. Wczoraj jak wrocilam do domu o 22 to on juz spal a dzis rano jak wstalam to juz go nie bylo wiec glowa do gory. Ja wiem ze on tez tyle pracuje dla mnie i malenstwa wiec jestem mu za to wdzieczna. A dzidzius super widze zdrowy i to najwazniejsze teraz! Co do wczesniejszej cc to ja bym tam wolala urodzic troche przed terminem niz przenosic ciaze nie wiadomo ile.

no wlasnie tak sobie to tlumacze, ze on na nasza przyszlosc pracuje. ja zreszta tez. ale inna sprawa jak sie ma wlasna firme, maly zaklad, ktory wlasnie zaczeli rozbudowywac a co innego mam ja. wczoraj i dzis przyszedl na lunch przez poludnie - raz ,ze taniej jak cos domowego zje,a dwa ze widzimy sie ta godzinke i latwiej do wieczora czekac. moj gin stwierdzil wczoraj,ze tu jesli jest planowana cesarka to robia juz od 37 tyg, ze zawsze wczesniej niz termin- wiec zobaczymy :)

moj jak przyszedl dzis to stwierdzil,ze marnie i blado wygladam, a fakt - spac mi sie chce ciagle, na nic nie mam ochoty, apetytu nie mam - zasugerowal,zebym jakies wyniki zrobila, bo moze anemie mam.. tu tylko 2 razy pobrali mi kropelke krwi na papierek i na podstawie hemoglobiny orzekli,ze wszystko jest ok.. chyba sie upomne i nacisne,zeby mi dali skierowanie na badania krwi do laboratorium i moze na tarczyce(kiedys mialam niedoczynnosc).. gdzies musi byc przyczyna ,ze czuje sie jkaby mnie kot wyolul (fizycznie i psychicznie)

Dzień doberek
Ja dzisiaj od 6 na nogach,a po południu pewie będę nieprzytomna.Piękna pogoda za oknem,aż chce się żyć.Powietrze pachnie jak w Polsce.
Werka- Ty się babo na zapas nie zamartwiaj tym czy będziesz karmic czy nie.Mnie z Julką do końca z cyców nic nie leciało,a mleka miałam tyle,że caly batalion wojska bym wykarmiła-aż miałam przyhamowana laktację.
Karolcia 78-No no no,proszę panią gratuluje autka.Ja od soboty też mam nowe,wielkiego mini vana,stary zamiast do pracy to do dealera pogrzał,i dzwoni do mnie i mówi -Tylko sie nie denerwuj!!!
Rabbit-tak to jest z facetami-twarda skórka,a miąsz mięciutki,ale to dobrze swoją drogą,że jest nadopiekuńczy przecież teraz jesteś najważniejsza.

Widze ze nowe autka.., Moj m tez sie napalil na nowe autko, opla zafire 7os. Nie powiem ze fajna. Ale po co mi takie duze auto, przeciez ja rodze jedno dziecko a nie piecioro! :szok::szok:
Ale moj oczywiscie gada a gdzie wozeczek schowamy a zakupki? A do polski samochodem na urlop? Oooo nigdy wzyciu juz raz jechalam samochodem 20h i powiedzialam NIGDY!!!

Witajcie Kobitki !!!

nie zamartwiajcie się już karmieniem,
rozmiar cycka nie ważny by dobrze karmić albo by w nim był mleko ...
jak się będziecie stresować to w karmieniu na pewno nie pomoże ...
ja niestety karmiłam krótko ...
do 3 m-ca sam cycek a potem już dokarmiałam
bo Młoda się nie najadała, słabo przybierała
a potem samo zanikło :zawstydzona/y:
miałam z tego powody wyrzuty i obiecałam sobie że drugie wykarmie
ale patrząc ze jak Dziecko będzie miało ani pół roku
to będę musiała wrócić do pracy- przestałam się przejmować ...
niestety na zasiłek wychowawczy się nie załapię bo oczywiście pare groszy przekroczy
a nie stać mnie wyżyć z samej wypłaty M :zawstydzona/y:

Karolcia gratuluję autka, szybko poszło :tak:

Rabbit mój też by mnie wygnał do szpitala byle szybko
dlatego jak się zaczęło, na szczęście w nocy
to najpierw poszłam się jeszcze wykąpać, posprawdzałam rzeczy czy wszystko spakowałam,
połaziłam po domu a Jego obudziłam dopiero nad ranem ...
a i tak urodziłam dopiero przed 22 :baffled:

umówiłam się dziś na ploty z koleżanką
a tu burza i deszcz :baffled:

Hej kobitki

żyję...trochę łazikuję p domu...segreguje domelowe ubrania i zabawki...po kryjomu wyrzucam żeby nie widział te połamane i rozkompletowane..

wygoniłam go z babcią gdzie kolwiek żeby tylko troche spokoju mieć :tak::tak:

gratulacje 7 okienka :-D
ja z Młodą w kinie jeszcze nie byłam, jakoś się boję :-p
na czym byliście ???

w niedzielę się strasznie przestraszyłam
bo jak wstałam z łóżka to mi po nogach poleciało,
jak się okazało takie wielkie upławy ...
we wtorek to samo i od tego czasu tak mocno
ze mnie leci że w podpasce chodzę ...
jutro idę dać mocz do badania a w czwartek wizyta u gina ...

monysiu
byliśmy na Delfinku Plum...wyrzymał...zjadł poł paczki popocornu :baffled:
teraz ostro sie szykuje na Autka 2 :-)

ja też mam takie upławy że aż się bałam ze coś "przecieka"...póki co stosuję lactovaginal - dopochwowy priobiotyk

Marti - ja tez mam obawy co do pokarmu. Ze jak bylam na zakupach to zastanawialam sie czy nie kupic opakowania butelek...Tutaj wiekszosc dziewczyn pisze ze maja pierwsze juz wycieki a mi nic nie cieknie :szok::-)
Owszem cycki powiekszyly mi sie z 65C na 70 DD. Ostatnio zaczely pobolewac nawet. Ale nic nie leci :crazy:

to , ze nic nie leci ci teraz to nic nie znaczy :) tak wiec spokojnie
a butelki to i ta uwazam , ze lepiej w domu miec i melko jakies w razie co
nigdy nie wiadomo jak to bedzie ... a pozniej jak male rozdarte , a w domu nic nie ma to moze byc ciezko
butelki i ta wczesniej czy pozniej sie przydadza , do wody , herbatek itd. :)

reklama
Do góry