reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Wcześniej nie starałam się zbytnio myśleć o porodzie zostawiałam to na później ;p ale teraz czuje lęki.... a nocki w miare spokojne za to mam manie PĄCZKOWĄ ;) nie wiem jak i dlaczego ale co tylko w nocy się obudze to nie dość , że widze pączki to jeszcze prawie czuje :-)taaaakie pyszne z lukrem , wiórkami posypanymi orzeszkami , w środku z budyniem , czekoladą toffi , dżemem pychooootka ;)) mniam mniam :-D Dzisiaj już jeden za mną :)

reklama
Okna z glowy poklocilam sie z m. bo on to robi jakby chcial a niemol:wściekła/y:
Ja myje a on szuka telefonu ,pije kawe i marudzi !!
No i zadyma.:no:

Wcześniej nie starałam się zbytnio myśleć o porodzie zostawiałam to na później ;p ale teraz czuje lęki.... a nocki w miare spokojne za to mam manie PĄCZKOWĄ ;) nie wiem jak i dlaczego ale co tylko w nocy się obudze to nie dość , że widze pączki to jeszcze prawie czuje :-)taaaakie pyszne z lukrem , wiórkami posypanymi orzeszkami , w środku z budyniem , czekoladą toffi , dżemem pychooootka ;)) mniam mniam :-D Dzisiaj już jeden za mną :)

paczki????a co to Pączki?????:-D:-D:-D;-);-);-)
u mnie jedynym słodyczowym polotem na jaki sobie pozwalam to arbuz:-D:-D:-D:dry:
dietę trzymam już prawie miesiąc a efektów i tak nie widzę:dry::dry::dry:
jutro na wizycie pewnie znów się dowiem,że kolejne 3 jestem na plusie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
i weź tu bądź mądry:confused::confused::confused:

Monika
Bedziesz tak samo na 100%matka jezeli urodzisz przez cesarke.

M po poludniu jedzie ogladac auto ,mam nadzieje ze go nie kupi bo ma silnik 2.7 i pali strasznie duzo a ten glupek sie napalil.:no:
karola,a są takie babki niestety co jak urodzą przez cc to czują sie "niepełnowartościowe":tak::tak::tak:
ja tego nie kumam:no::no::no:
ja to tak się boję znieczulenia zewnątrzoponowego (czy tam narkozy),że tak jak za pierwszym razem-zesram im sie tam a urodze naturalnie:-D:-D:-D

Okna z glowy poklocilam sie z m. bo on to robi jakby chcial a niemol:wściekła/y:
Ja myje a on szuka telefonu ,pije kawe i marudzi !!
No i zadyma.:no:
nie dziwię się...ja bym też się wkur****

ja już po drugim śniadanku:)
Dziewczynki,boli mnie centralnie kość ogonowa:szok::szok::szok:
ani nie upadłam,ani się nie uderzyłam,ani nawet nie siedze za długo!!!!
Czy też tak macie?Jutro na wizycie sie zapytam mojej ginki co to może być...normalnie dupsko boli,jakbym siniola tam wielkiego miała:(

karola,a są takie babki niestety co jak urodzą przez cc to czują sie "niepełnowartościowe"
yes2.gif
yes2.gif
yes2.gif

ja tego nie kumam
no.gif
no.gif
no.gif
agadaria - to nie chodzi o jakies spelnienia sie jako kobieta czy cos tam, po prostu chcialam to przezyc i dla dziecka tez lepiej w zasadzie jak przelezie przez kanal rodny... ja sie boje cesarki - zastrzykow, bolu od rany, powolnego dochodzenia do siebie - dla mnie to masakra jak o tym pomysle :/
ale jak mam do wyboru ryzyko slepoty wlasnej+ryzyko dziecka w proznociagu to jakos przezyje te znieczulenia i inne "wspanialosci" :-)

witam się z rańca :)
co do porodów się nie wypowiadam bo doświadczenia i wiedzy nie mam. Wiem tylko na pewno że próżnociągu chciałabym uniknąć.
W szkole rodzenia 7.07 będziemy o porodach rozmawiali więc może czegoś więcej się dowiem :)

agadaria mnie ostatnio bolała kość ogonowa z 3 dni, minęło, chociaż nadal czasami zaboli. Myślę,że może inaczej sie rozkłada ciężar przez nasze brzuszki od siedzenia czy co.

Marti mnie prawie zawsze nogi targają jakbym kilometry przebiegła, ale tak może być niestety

agadaria mnie tez od czasu do czasu boli kość ogonowa, ostatnio trochę rzadziej ale tak może być pytałam kiedyś gina

hej mamusie :)

ja ostatnio narzekalam , ze maly sie malo rusza , a od 3 dni to mam wrazenie , ze wogole nie spi :) non stop kotluje sie , kopie hehe
w nocy zasnac nie moglam , a nad ranem juz mnie obudzil cwaniak :) a juz myslalam , ze mam spokojne dziecko ...

hejka mamuśki....to jakaś masakra...dzisiaj nie mogłam zasnąć do 2.00 a wstałam 6.30.....ledwo żyje....dzieciaki tak wariowały ze w końcu musiałam coś zjeść i się uspokoiły.....

.

moj tez dzisiaj szalal do 2 a juz nad ranem znowu :)

Witam się i ja...
Ja też niewyspana ,moje dzieci znowu w pleya grają :wściekła/y: Normalnie mam chęć ich wysłać na jakąś zieloną szkołę :wściekła/y::-D

hehe maja zaparcie :)

A moja odkąd ma wakacje to baluje do 22-23 (znaczy się "tworzy",bo to artystka) a potem śpi do 10 rano...

no w oncu wakacjuje sie :) a co tworzy ??

tak, tak pewnei bedzie cc,,, moze to chore,ale chcialam przezyc porod sn.. ale jak sie nie da to trudno. tu chodzi o mojego maluszka i tez moje zdrowie, cena jest wysoka..

moj dzieciak uwielbia mnie kopac po jelitach, a mnie skreca wtedy :/ normlanie mam wrazenie ze jego noga mi z d*** wystaje napewno :)

tez bym nie ryzykowala juz lepiej ta CC
hehe dobre z ta noga :)))

U nas pogoda dopisuje ,zaraz ide z m. myc okna.On gore ja dol.(Mam balkon oszklony od gory do dolu -koszmar !)Biedne dzieciaki sa w szkole.

M po poludniu jedzie ogladac auto ,mam nadzieje ze go nie kupi bo ma silnik 2.7 i pali strasznie duzo a ten glupek sie napalil.:no:

i jak skonczyliscie bez strat w ludziach ?? :))
moze nie kupi ...

paczki????a co to Pączki?????:-D:-D:-D;-);-);-)
u mnie jedynym słodyczowym polotem na jaki sobie pozwalam to arbuz:-D:-D:-D:dry:
dietę trzymam już prawie miesiąc a efektów i tak nie widzę:dry::dry::dry:
jutro na wizycie pewnie znów się dowiem,że kolejne 3 jestem na plusie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
i weź tu bądź mądry:confused::confused::confused:

ja już po drugim śniadanku:)
Dziewczynki,boli mnie centralnie kość ogonowa:szok::szok::szok:
ani nie upadłam,ani się nie uderzyłam,ani nawet nie siedze za długo!!!!
Czy też tak macie?Jutro na wizycie sie zapytam mojej ginki co to może być...normalnie dupsko boli,jakbym siniola tam wielkiego miała:(

no coz diete to i ja mam trzymac ... i tak nie jem slodkiego , ale przez to nie wiem co moge jeszcze zmienic ?? normalnie zrobilam z moim wczoraj analize i jem naprawde zdrowo i nie za duzo wiec juz sama nie wiem co moge odrzucic :/

mnie bola biodra :/ kosc na szczescie nie

ja zaraz zmykam do sklepu po jaja :p a na obiad krokiety z kapustą i grzybami, więc trochę postoję przy garach ale mam już ochotę na nie :)

ooo to ja wpadam na obiad do ciebie :) chodza za mna tez krokiety , ale robic mi sie nie chce hehe

reklama
Do góry