reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Justyś przykro mi z powodu dziadka...

Co do porodu to było juz u mnie dosc goraco pod koniec i próżnociąg czekał, skurcze znikły mi na koniec parte a moze nie mialam juz sily, nie wiem jakos nieswiadoma bylam... lekarz powiedział poloznej-natnij ja mocno i probujemy a jak nie da rady to vacum.pamietam jak ryczalam po nim "niee, tylko nie to, prosze":-D
No i ciachnela mnie na dwa razy i lekarz polozyl sie na brzuchu i wypchnal mala:szok: do teraz mysle jakie tego mogly by byc konsekwencje, ale z tego co pozniej rozmawialam z innymi laskami to podobno oni u nas czesto w szpitalu takie cos praktykuja...:wściekła/y:nie wiem co gorsze

reklama
Klementinka ale to nie jest normalna sukienka, ona ma wcięcie pod piersiami a potem się leje.. więc wygląda jak ciążowa :))) na cywilnym mi jeszcze brzuszka nie było widać a teraz mam w niej taką piłenię :-D i nie skróciła się zbytnio bo jest do kolanek :tak:

Asionek- czytałam o tym ginku twoim niech spada na bambusa frajer nie przejmuj sie powiedz mu na nastepnej ze zrobiłas tak jak kazal jesz hamburgery po 3 na śniadanie ;-)

hehe no wlasnie ciekawe co on na to powie :))

Ja już dziękuję za takie upały!! drugi dzień dopiero a ja już mam dośc!! Aż mi się zatęskniło za kilkunastoma stopniami. Myślałam że nie dojde do domu jak moją odprowadziłam do przedszkola...słabo mi dziś koszmarnie, nic mi się nie chce i kompletny brak apetytu. Dobrze że już na jutro 19 stopni zapowiadają.
A córa w przedszkolu drzemała na każdym kroku i jak po nią przyszłam to spała u babki na kolanach...po drodze się obudziła i dalej szaleje.

dawaj do mnie :) u mnie to juz wogole zawrotne temperatury :/ w nocy spie gola i bez przykrycia , a i tak mi duszno :/

moja parka szaleje...w brzusiu...przez to brzusio boli....ale wiecie ile ja jem...to jest jakaś masakra:/ ale co mam zrobić jak nawet nie chodzi o to że mam na coś ochotę....tylko mnie sssssiee głód...zezyroki małe:)

to jest najzwyklejszy lek na grzybice...i najtańszy....a resztę są po prostu preparaty które zawierają w składzie nystatyne albo inne podobne...ale koszt o wiele droższy....:) ja w ciąży brałam już raz...i spoko

fajnie miec takie dwa serduszka :)
a jedzeniem sie nie przejmuj , ja tez czasami mam tak , ze az mnie brzuch zasysa jak sie glodna zrobie .. i musze zjesc od razu hehe

a mnie coś gardło pobolewa myśliscie ze tamtum verde do ssania moge sobie zapodać?

mozesz chyba , spray napewno :)

Cześć dziołchy,

Siostra przyjechała nananana ;) i mi weselej. Zrobiłyśmy ptasie mleczko z kulinarnego wątku i czekamy aż się zsiądzie :) Zaraz będziemy włosy mi robić... mierzyłam sukienke, huraaaa jeszcze się mieszczę w sukienkę z cywilnego, a ślub siorki za 2 tygodnie! Czas leci!!

Wreszcie przepatrzyłam ubranka dla dida, już wiem co mam a co mam pokupować :)

Justyś współczuję, tulę :*

dziewczyny mam takie problemy jelitowe :zawstydzona/y::zawstydzona/y: takie że aż mi wstyd z ludźmi przebywać, znacie jakieś sposoby jak się pozbyć wzdęć i gazów??

oj z tymi gazami to i ja mam problem :/ nie wiem co moze pomoc ... ehh normalnie porazka hehe , az mi wstyd przed mezem :/

Jestem i ja :)
Mój m griluje z kolegami na tarasie a ja już 3ci odcinek chirurgów sobie zapodałam :D
Jutro jade po poduszkę rogala, bo dłużej nie dam rady:( Bolą mnie plecy, kość ogonowa, brzuch mi drętwieje tak dłużej nie pociągne:(

W piątek idziemy z m na sesję brzuszkową, mam taką koleżankę co ma studio, wiec liczymy że może nie policzy Nas jak za zboże ;-)

to czekamy na foteczki :)

Justyś przykro mi z powodu dziadka...

Co do porodu to było juz u mnie dosc goraco pod koniec i próżnociąg czekał, skurcze znikły mi na koniec parte a moze nie mialam juz sily, nie wiem jakos nieswiadoma bylam... lekarz powiedział poloznej-natnij ja mocno i probujemy a jak nie da rady to vacum.pamietam jak ryczalam po nim "niee, tylko nie to, prosze":-D
No i ciachnela mnie na dwa razy i lekarz polozyl sie na brzuchu i wypchnal mala:szok: do teraz mysle jakie tego mogly by byc konsekwencje, ale z tego co pozniej rozmawialam z innymi laskami to podobno oni u nas czesto w szpitalu takie cos praktykuja...:wściekła/y:nie wiem co gorsze

no niestety jeszcze praktykuja te naciskanie brzucha :/
mojej siorce tez wypychali malego :/ na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo !!

Klementinka, a mój gin mi polecił na wzdęcia herbatkę koperkową i dzięki temu odgazuję trochę organizm i jest lepiej :) dzieciom też się przecież daje żeby załagodzić wzdęcia?? ponoć można też stosować u cieżarnych espumisan

Klementinka ale to nie jest normalna sukienka, ona ma wcięcie pod piersiami a potem się leje.. więc wygląda jak ciążowa :))) na cywilnym mi jeszcze brzuszka nie było widać a teraz mam w niej taką piłenię :-D i nie skróciła się zbytnio bo jest do kolanek :tak:
aaaa to co innego, na pewno ladnie w niej wygladasz
Klementinka, a mój gin mi polecił na wzdęcia herbatkę koperkową i dzięki temu odgazuję trochę organizm i jest lepiej :) dzieciom też się przecież daje żeby załagodzić wzdęcia?? ponoć można też stosować u cieżarnych espumisan
Jasiek mial kolki trwajace dluzej niz 3 miesiace, szukalismy ratunku wszedzie i nam wlasnie lekarz powiedzial ze koper jest gazopedny,
podobno lepszy jest kminek

dzien dobry :)

Rudson: a dlaczego z góry lekarz zakłada że przy porodzie SN musi być próżnociąg?

bo ze wzgledu na 2 powazne operacje oczu nie moge przec(podobno, bo bede drazyc sprawe) , wiec lekarz stwierdzil,ze zawsze moge zaczac porod samodzielnie , a jak dojdzie do partych to uzyje proznociagu,ale tak jak Rudson pisze - kobiety sa czesto porozrywane po tym (zalezy w ktorym miejscu dziecko, jak duze itp),ale generalnie nie spotkalam sie z przychylna opinia,zaledwie to ,ze proznociag pomogl uratowac zycie ,ale jest mnooooostwo minusow, na jednym wwatku (gdzies tam w necie) kobitki pisaly,ze dziecko bylo pozniej na rehabilitacji :/ mysle,ze w razie czego zdecyduje sie na cc..

zapowiada sie upalny dzien, milego dla was dziewczyny!!! :-)

hejka mamuśki....to jakaś masakra...dzisiaj nie mogłam zasnąć do 2.00 a wstałam 6.30.....ledwo żyje....dzieciaki tak wariowały ze w końcu musiałam coś zjeść i się uspokoiły.....

monika bez sensu z tym próżnociągiem....powinnaś mieć cesarkę....o wiele bezpieczniejsze dla dzieciaka.....nie czytałam jeszcze dobrych opinii o próżnociągu.....

u mnie też zapowiada się upalnie....

reklama

To i tak dobrze! Ja tez mam takie sukienki ale niestety w biuscie sie juz nie dopne dawno :-(

dzien dobry :)

bo ze wzgledu na 2 powazne operacje oczu nie moge przec(podobno, bo bede drazyc sprawe) , wiec lekarz stwierdzil,ze zawsze moge zaczac porod samodzielnie , a jak dojdzie do partych to uzyje proznociagu,ale tak jak Rudson pisze - kobiety sa czesto porozrywane po tym (zalezy w ktorym miejscu dziecko, jak duze itp),ale generalnie nie spotkalam sie z przychylna opinia,zaledwie to ,ze proznociag pomogl uratowac zycie ,ale jest mnooooostwo minusow, na jednym wwatku (gdzies tam w necie) kobitki pisaly,ze dziecko bylo pozniej na rehabilitacji :/ mysle,ze w razie czego zdecyduje sie na cc..

zapowiada sie upalny dzien, milego dla was dziewczyny!!! :-)

Ja bym walczyla o cc w takim razie. Slyszalam ze uzywa sie proznociagu w takich wypadkach ale chyba cc jednak lepsza dla malenstwa i mamy, a chyba o ich dobro chodzi.

Do góry