reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

A mnie tam wszystko jedno czy jednorodnie czy nie, ważne że spokojnie.
Niedaleko jest takie miasteczko gdzie 80% to Pakistańczycy a reszta to inne nacje, w takim mieście nie chciałabym mieszkać. Nie jestem rasistką, ale to calkiem inna kultura.

to u nas sa 3 takie dzielnice gdzie mieszkaja pakistanczycy i czarnoskorzy
ale one daleko sa on nas, my sasiadujemy ze slicznym solihull w ktorym notabene bylam dzisiaj na zakupach :)

rozmrazam schaboszczaki w mikrofali, skrobne ziemniaczki , do tego chyba zapodam ogora kiszonego i bede miec taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaki brzuch :)
a na deser mam pyszne ciasto z nowo otwartej cukierni :)
dla tatusia te kupilam, w koncy dzien ojca dzisiaj heh

reklama
sivi w takim miescie tez nie chcialabym mieszkac, to juz jak getto, zreszta w miescie gdzie mieszka 80% Polakow (oczywiscie w UK nie w Polsce) tez bym nie chciala.

atram a skad u ciebie takie zamilowanie do angielskiej kultury? ;) A twoj maz jest Polakiem?

Ja sobie czasem mysle ze pojecia "my" "wy" sa wzgledne, a tak naprawde to my tez mozemi byc tymi obcymi dla brytyjczykow. J asie osobiscie nie spotkalam z przejawiami rasizmu, ale dwie moje znajome angielki tak (w szkocji z tym ronie bywa...).

i co podjelas decyzje ?? kurcze u was to chciaaz bilety sa i jakos mozna sie wydostac do Pl ja stad to wogole do Wawy mam przechlapane :/

!

jeszcze nie, r wraca niedlugo z pracy to zobaczymy
ciagle powtarza ze bede sie nudzic i takie tam
oj tam, zobaczymy

sivi w takim miescie tez nie chcialabym mieszkac, to juz jak getto, zreszta w miescie gdzie mieszka 80% Polakow (oczywiscie w UK nie w Polsce) tez bym nie chciala.

atram a skad u ciebie takie zamilowanie do angielskiej kultury? ;) A twoj maz jest Polakiem?

Ja sobie czasem mysle ze pojecia "my" "wy" sa wzgledne, a tak naprawde to my tez mozemi byc tymi obcymi dla brytyjczykow. J asie osobiscie nie spotkalam z przejawiami rasizmu, ale dwie moje znajome angielki tak (w szkocji z tym ronie bywa...).

moj maz jest polakiem
a czy nazwalabym to zamilowaniem do anglikow nie... absolutnie
moze zle sie wyrazilam , marzy mi sie typowo angielskie miasteczko, gdzie jest zielono, sa sliczne domki i anglia ktora oglada sie na filmach
w duzych miastach niestety tego brakuje

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześć
mnie nie było od wczoraj wieczór a już nie mogę nadrobić! ;)

Placek orgazm od agadarii wyszedł bomba!!! Akurat na dzień taty, dziś mój małż pierwszy raz obchodził bo placka dostał w prezencie od dzidziusia :-D

Asionek pamiętam ile wydałam żeby lecieć z Lyonu do Krakowa! uff w porównaniu z tanimi liniami to zabolało wtedy w kieszeni :tak: baaardzo zabolało

mój mały kopie po jedzeniu najczęściej, no i oprócz tego standardowo w nocy. Teraz się ułożył poprzecznie i jak ma czkawke to czuje go po obu stronach jednocześnie :-D a no i 10 ruchów w 15min spokojnie zrobi.

Rabbit ja też jem i jem, słodycze szczególnie.. narazie sie nie przejmuje, a mam w sumie +8 od kiedy mdłości przeszły.

ja tez nie miałam dobrej nocy, kręgosłup mnie łupał.. poduszka pod brzuszkiem a na plecy 5 tysięcy innych jaśków..

Atram u mnie chłopy gruntowali bez folii i podłogi nie dało się zmyć, małż później mył z 5 razy! Cóż nauczkę mieli ;-)

Ostatnia edycja:
A ja sobie poszłam kupiłam syropek co mi Pryzybela zapodała no i wpadłam na paznokcie,miałam śliczne-bo juz jednego zepsułam zdarłam lakier jak robiłam obiadek nawet nie wiem kiedy.CZekam teraz bo ma moja mama wpaśc na chwilę,a na 4.00 do lekarza jadę.I pozwoliłam sobie dzisiaj na kawkę z pianką-mmmmmmm pychotka,ale zrobiłam sobie bardzo słabiutką.

Ostatnia edycja:
Heeej!

Klementinka, nie wiem czy usg moglo sie mylic, ale zawsze jakies granice bledu istnieja, a u nas nie ma szans zeby czesciej to usg bylo zeby moc potwierdzic plec... W kazdym razie na mnie ta ciaza dziala fatalnie jesli o cere chodzi:/ Z cora wygladalam o wiele ladniej, a ponoc to dziewczynki urode mamom odbieraja;)
A co sie malzowi stalo ze w szpitalu wyladowal? Na pewno Ci ciezej z maluchem samej...
ma problemy z biodrem, i na to dostaje kroplowki, a ze splywaja caly dzien to musi byc w szpitalu pare dni
ciut jestem wykonczona, do 16 bylo ok a potem juz ciezko do kapieli wytrzymac, na szczescie juz spi i mam troche czasu dla siebie

Sivi o matko jaka cena, ja ostatnio wielkie czarne kupowalam za 2 euro kilo

Berlin jest tak multi kulti ze kolorowo i roznorodnie jest wszedzie, sa jakies bardziej "niemieckie" dzielnice ale to bardziej na wschodzie i tam siedza tacy DDR-owcy wiec mi jest dobrze wsrod tych "innych"

Witam się i ja :)
U nas dobrze, młodzież dokazuję aż brzuch faluję :D Zjadłam dziś pyszne śniadanko zrobione przez m później obiadek u mamci i teraz czekam na kolację bo też m robi :) Jeszcze 2 tyg i skończy się dobre bo wyjeżdża i znów sama przez miesiąc:( Ale nie myślę teraz o tym bo odrazu smutaska mam .
Złapały mnie zaparcia wrrrr tyle miałam spokoju że myślałam że już to nie wróci ale wróciło naszczęście jest taki magiczny syropek Laktulosum czy coś w tym stylu i on jedyny daję radę !!!

atram - ja tez mieszkam w wiekszym miescie i niestety tutaj jest chyba wiecej ciapatych niz bialych...
Wczesniej mieszkalam w miescie gdzie spotkanie pakistana bylo rzadkoscia.
Ja niestety jestem rasistka. Mialam bardzo nie mile spotkanie z nimi w pracy. I teraz trzymam sie z dala od nich niestety :wściekła/y::-(

reklama
jeszcze nie, r wraca niedlugo z pracy to zobaczymy
ciagle powtarza ze bede sie nudzic i takie tam
oj tam, zobaczymy

no skoro remont masz to raczej nudzic sie nie bedziesz :)))

Cześć
mnie nie było od wczoraj wieczór a już nie mogę nadrobić! ;)

Asionek pamiętam ile wydałam żeby lecieć z Lyonu do Krakowa! uff w porównaniu z tanimi liniami to zabolało wtedy w kieszeni :tak: baaardzo zabolało

no ceny maja z kosmosu :/ ehhh to chyba jedyny minus mojej przeprowadki na poludnie ...

Witam się i ja :)
U nas dobrze, młodzież dokazuję aż brzuch faluję :D Zjadłam dziś pyszne śniadanko zrobione przez m później obiadek u mamci i teraz czekam na kolację bo też m robi :) Jeszcze 2 tyg i skończy się dobre bo wyjeżdża i znów sama przez miesiąc:( Ale nie myślę teraz o tym bo odrazu smutaska mam .
Złapały mnie zaparcia wrrrr tyle miałam spokoju że myślałam że już to nie wróci ale wróciło naszczęście jest taki magiczny syropek Laktulosum czy coś w tym stylu i on jedyny daję radę !!!

dobrze ci z tym jedzoniem :)
ja jakos tez od 2 dni mam problem z aparciami ... ale licze na to , ze to jednorazowy wybrayk i nie stanie sie to regula :/ jak sobie przypomne meczarnie z pocatku ciazy to mi slabo :(

dobrej nocki :)

Do góry