reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Lena - to spróbuj inhalacji ze soli i sody oczyszczonej to oczyszcza drogi oddechowe przy mokrym kaszlu :tak: ja miałam taki kaszel pod koniec kwietnia, że czułam jak mi się dziecko w brzuchu przewala i wiązadła macicy mnie ciągły jak nie wiem co :dry: i piłam na noc SINECOD

reklama
Kurcze od linka w dol posta mi wcielo;/

Werka ten stodal to pewnie u Was w aptece tez mozna kupic, bo nawet w Kanadzie jest:) Ja go kupuje dla mlodej, bo to jedyny syrop jaki moge dostac bez recepty dla dziecka, ale na ile jest skuteczny to trudno powiedziec, w kazdym razie jak dla mnie ohydnie slodki i nie jestem w stanie go pic (zasadniczo to lek homeopatyczny, na bazie miodu chyba, wiec w ciazy na pewno tez bezpieczny o ile ktos nie ma uczulenia na produkty pszczele;))

U nas tez sporo egzotycznych narodow mieszka i kiedys mielismy podobne zapachy na kladce schodowej, jeszcze mi R powiedzial, ze oni jak gotuja to maja zwyczaj otwierania drzwi na korytarz, to czasem naprawde nie szlo wytrzymac, zwlaszcza ze ten korytarz taki bunkrowaty byl, bez okien:/
Na szczescie po przeprowadzce mamy spoko sasiadow i nikt nie "smrodzi":-)

Atram, ja nie wiem jakim Twoj slubny i kolega jest fachowcem od remontow, ale moj jak ze szwagrem nasza sypialnie malowali, to zapomnieli ze byloby dobrze lozko i meble okryc czyms i na szczescie bylam w domu, to interweniowalam, bo juz sie domyslam jakby to wszystko wygladalo:-D Na chlopow, to jednak czasem trzeba miec oko:-) Takze sobie mysle ze moze jednak lepiej ze ich samopas nie zostawisz:D

Ja z obu stron mam angoli nie gotuja bogu dzieki. Zywoplot mi podcinaja czasem. Ostatnio nawet trawe skosil :-D
Ale na ogol jestesmy odizolowani:)
u nas na ulicy nie ma zadnego turbaniastego na szczescie :)
a ze mieszkam w slepej uliczce wiec cichutko tutaj tez jest

sasiad kilka domow dalej ma nawet kure, to jak czasami siedze na ogodzie i ona zapieje to sie czuje jak na wsi hihiihiihhiiih

Atram, ja nie wiem jakim Twoj slubny i kolega jest fachowcem od remontow, ale moj jak ze szwagrem nasza sypialnie malowali, to zapomnieli ze byloby dobrze lozko i meble okryc czyms i na szczescie bylam w domu, to interweniowalam, bo juz sie domyslam jakby to wszystko wygladalo:-D Na chlopow, to jednak czasem trzeba miec oko:-) Takze sobie mysle ze moze jednak lepiej ze ich samopas nie zostawisz:D

hahahahahah
i wlasnie o to chodzi kochana
gdyby mnie tu nie bylo to by wszytsko bylo zrobione na odwal sie, bankowo
, bo przeciez w kacie nie widac, bo cos tam itp
a moj wie, ze mam pierdzielca ze jesli na cos wydaje kase to ma to byc porzadnie zriobione wic wie, ze sie mnie nie pozbedzie na czas remontu
:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ojejciu mam jakąś faze na truskawki. Zjadłam pół kilo z jogurtem na raz...aż mnie wzdęło, dziecko mi na wierzch wywaliło. I do tego czereśnie takie czarne i słodziuteńkie...to nic że 6,50 F za kilo...
My też w ślepej uliczce mieszkamy i od frontu mamy tylko wąską ścieżynę, drzewa i ogródki i rano nas ptaszęta budzą a nie auta. W ogóle to miasteczko typowo angielskie i prawie nie występują tu obcokrajowcy.

Ja tez mam szkotow wszedzie dokola: w pracy, na ulicy, no i w domu :-D
Z obcokrajowcow to tylko ja w okolicy ;)
Ja tam lubie roznorodnosc wiec mi tego brakuje, kiedys mieszkalam w Dublinie - tam to dopiero byla mieszanka kulturowa! A zapach curry to u nas dzis z naszej patelni ;)

sivi - ja tak planuje spedzic tydzien w Polsce - jedzac owoce :)

nie no, ja nie mam tak dobrze
u nas nacji jest tysiace
jak to w duzych miastach, ale nasza dzielica jest spoczko, ulica na ktoej mieszkam cichutka wiec reszta mnie nie obchodzi

kurcze goda juz jestemmmmmmmmmmm, ide odmrozic schabowego ;-)

atram - ale ja bym wlasnie chciala bardziej roznorodnie!

hehe, bo wiesz jak to jest, babie nie dogodzisz heheheh
ja bym tam wolala angielsko bardziej, jak to sie mowi tak czysciej :))))))))

no ale teraz to juz za pozno, kupisly domek wiec na jakis czas tu zostajemy, ale nikt nie powiedzial ze za 2-4 lata nie sprzedamy i sie nie przeniesiemy gdzis indziej
chociaz .... jak pomysle o przeprowadzce to juz mnie mdli hehe
gdybym sie miala teraz gdzies przerowadzac, to tylko i wylacznie do kraju z przyjemniejszym klimatem

A mnie tam wszystko jedno czy jednorodnie czy nie, ważne że spokojnie.
Niedaleko jest takie miasteczko gdzie 80% to Pakistańczycy a reszta to inne nacje, w takim mieście nie chciałabym mieszkać. Nie jestem rasistką, ale to calkiem inna kultura.

reklama
w koncu dotarlam :)
dzisiaj zapracowany dzionek , zakupy , skrecanie do konca mebli i inne duperele ... teraz tylko posprzatac , ale to juz jutro :)

moj maluszek ma swoje pory na porzadne baraszkowanie a tak to go czuje co jakis czas, ale boje sie,ze jak zaczne liczyc ruchy to dostane p****** do glowy :/ naprawde tak tzreba liczyc caly dzien? a co w nocy?

mowia ze pozniej liczyc trzeba , ale jak ma sie takiego leniwca w brzuchu jak ja to chyba od razu z walizka na IP i do konca lezec na KTG trzeba by bylo :))

zla jestem troche, bo wczoraj bukowalam sobie bilet do pl i co o dupa
dranie mnie zrobily wstrtnie, w trakcie bukowania bolet skoczyl ponad 40% ceny do gory i sie wscieklam i nie zamowilam ...
probuje sobie teraz wmawiac ze moze dobrze, bo w pl sa ualy i sie bede meczyc , bo to za 2 tyg mialabym leciec a to juz bedzie pod 7 miesiac prawie, ale to malo pomaga hehehe

a problem polega na tym, ze my bedziemy miec spory remont, do tego trzeba zmienic autko i kurde nie chce wydawac za duzo kasy , wiadomo...
a do kieszeni tez trzeba wziac sianka troche .... buuuu

i co podjelas decyzje ?? kurcze u was to chciaaz bilety sa i jakos mozna sie wydostac do Pl ja stad to wogole do Wawy mam przechlapane :/

przez 15 min 10?!!! jakim cudem, moje czasem kilka godzin cicho siedzi

hehe no wlasnie u mnie to samo :)

zrobiłam sobie trochę przerwy od netu....hehe po prostu mi się nie chciało...i miałam kupę roboty...ale już jestem:) coraz jest mi ciężej ;/ wam też??

mi tez coraz ciezej , brzucho pobolewa czasami , duszno do tego jest i upalnie wiec ledwo zipie :/ nic to oby do przodu :)

Klementinka, nie wiem czy usg moglo sie mylic, ale zawsze jakies granice bledu istnieja, a u nas nie ma szans zeby czesciej to usg bylo zeby moc potwierdzic plec... W kazdym razie na mnie ta ciaza dziala fatalnie jesli o cere chodzi:/ Z cora wygladalam o wiele ladniej, a ponoc to dziewczynki urode mamom odbieraja;)
A co sie malzowi stalo ze w szpitalu wyladowal? Na pewno Ci ciezej z maluchem samej...

ja wyjatkowo dobrze na twarzy wygladam :) nic mi nie wyskakuje i cera jakas ladniejsza .... ale pewnie odbije sie to na mnie po porodzie hehe

Atram, a Ty masz na czas remontu do Pl smignac? To ja bym jednak skorzystala z takiej mozliwosci, po co masz w balaganie siedziec, a maz na pewno dopilnuje wszystkiego.
U nas podroz do Polski z cala rodzina to dopiero kosmos finansowy jak za sam bilet dla doroslej osoby trzeba w najlepszym wypadku z tysiaka wydac (czyli jakies 3 tys zlotych!)

jeszcze od ciebie te 3 tysiaki to luz , a ja ile blizej i teraz siorka za dwie dorosle osoby plus male dziecko ( tutaj jezdzi za darmo wiec tylko jakas kwote niepelna za samolot placili ) dali prawie 5tys. zlotych !!! to jest porazka dopiero :(((
juz sobie yobrazam jak bede stad latac .... chyba raz na kilka lat dopoki nie zrobia tego lotniska pod Wawa i nie puszcza znowu tanich lini
a wczesniej latalam za 100e w dwie strony czasami nawet za dwie osoby

A z tym liczeniem ruchow to oczywiscie chodzi o liczenie ich w okresie aktywnosci maluszka... A np przy cukrzycy ciazowej kazali mi to robic... Ale wiadomo dzieciaczki maja rozne temperamenty i mozna panikowac niepotrzebnie, w kazdym razie po 30 tyg jak bedzie bobo za dlugo cichaczem siedziec, to lepiej odwiedzic lekarza...

Dobra zbieram sie moja babeczke do przedszkola odstawic:)

no zobaczymy jak to wyjdzie z tymi ruchami :)

Dzień doberek,
I ja juz na nogach od 7.00.takiem mam okropne ataki kaszlu,że już nie wyrabiam.Dobrze,że ide dziś do mojej pani doktor może coś zaradzi.
Karolina-juz Ci pisałam wczoraj kup sobie TUMSY-sa w 100% bezpieczne w ciąży na zgagę i naprawdę pomagają.Ja tylko nie mogę smaku mięty,więc mam smak pomarańczowy i polecam.Na mnie też nie działają migdały,mleko,cola.
U mnie po upałach super pogoda w końcu otorzyłam okna i mogę oddychać.

pij duzo syropu z cebuli
do tego ja kupilam w aptece takie tabsy do ssania z miody i czegos tam jeszcze , bezpieczne w ciazy i pomimo , ze juz zle bylo z tym kaszlem i bylam pewna , ze bedzie zapalenie oskrzeli , to jakos przeszlo i to nawet szybko !! a wczesniej antybiotyki nawet nie dzialaly na mnie :/
zdrowka zycze i oby szybko przeszlo !!

Do góry