reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
Hej kobitki

No my chorzy na maksa...byłam wczoraj na pogotowiu, ale nie jestem przekonana do tego badania i zaraz jaę do naszego pediatry.

Prokocim juz odwołałam wczoraj :zawstydzona/y:

Na pociechę zaczęłam zwozić wczoraj ciuszki po domelu ze strychu rodziców :-D...ale niestety w pierwszej kolejności trafiłam na te takie na ok 6 miesięcy :dry:

kurcze szkoda :( zdrowka dla malego :)

cześć

poduszka do spania po raz pierwszy wypróbowana, z czystym sumieniem mogę polecić, pierwszy raz spałam a nie czuwałam jak zazwyczaj

fajnie , ze poducha sie sprawdza :) ktos mial dobry pomysl projektujac cos takiego :)

Czesc dziewczynki witam Was:)
my juz w polskim domku dotarlysmy cale :)lot byl pol godz krotszy tak ze super.
mamy tylko problem ze spaniem bo jakos obie nie mozemy sie przestawic. I co najgorsze to cos nam nie dziala internet w calym domu tylko blizej rutera i jestem udupiona bo musze z lapkiem w kuchni siedziec wlasnie przy ruterze.

fajnie , ze juz bezpiecznie w Pl :) baw sie dobrze i korzystaj ile wlezie ;-)

Oby to było to. Już mnie taki ostry ból jak wczoraj nie dopadł ale cały czas czuję jakby delikatne zakwasy.

Wszystkie widzę narzekają na jakieś bóle :-) sie zaczęło, co to bedzie pod koniec! jeden wielki jęk na BB będzie :-)

mysle , ze to moze byc to ... z tego co czytam to wlasnie jakos teraz te bole sie nam zaczely i zgadza sie z tym co pisza w knidze ...
a pozniej to juz stekac tylko bedziemy :-D

Witam się i ja poniedziałkowo :happy2: Mnie za to dorwała znowu rwa kulszowa, masakra jakaś :wściekła/y:

oj wspolczuje :( wiem co to za bol , bo czasami mam ataki :( oby przeszlo szybko !!

Hejka :-)

Wczoraj udało nam się wyszukać kwaterki nad morzem i jedziemy do Władysławowa od 2-9 lipca jupiiiii:tak: trochę mnie przeraża ta jazda samochodem bo nie lubię ale dam radę ;-)

A mi z dolegliwości to tylko to że mala caly czas jakoś sie w dole brzucha trzyma ostatnio na usg była glówka w dół i własnie cały dzien mnie uciskało w dole i nie mogłam za dużo chodzić co będzie ta t
a główka bedzie większa :szok:

fajnie wakacje napewno beda udane :)
mi tez maly sie czasami tak ulozy , ze az boli ..

Witam się i ja :-D

Cały weekend spędziłam w górach, zrobiliśmy sobie mini zjazd rodzinny, dzieciary szalały, mężczyźni piwkowali więc było bardzo przyjemnie :-D

No i skończył mi się remont, rozliczyliśmy się z fachowcem wczoraj, myślę, że w przyszły weekend uda nam się już ściągnąć do siebie :-)

fajny weekend byl widze :)
a niedlugo do domku super !! pewnie sie doczekac nie mozecie :)

We Władysławowie byłam 2 lata temu i niestety nie byłam zadowolona, za duży tłum jak dla mnie a na plaży to trzeba było być już chyba o 8 żeby znaleźć sobie miejsce i do tego te tłumy ludzi maszerujące nad twoją głową:wściekła/y:. Ja wole bardziej spokojne miejsca, nie daleko miast żeby można było samochodem podjechać jak się zachce większej rozrywki. Ja od kiedy pamiętam jeździłam do Stilo (nawet na mapie tego nie ma) to koło Łeby – las, cisza i mało wczasowiczów :tak:

oooo hehe bylam tam , znam bardzo dobrze okolice :) i tez powtierdzam super jest !!
pozniej jedzilam do Sarbska zaraz obok bardziej w strone Leby
cudnie , jezioro Sarbsko obok , i 2 znalazlam w lesie przepiekne jeziorko jak z bajki :) najlepsze waacje wlasnie tam mialam :)

Witam
U Nas wszystko dobrze, mały daje czadu od rana do wieczora:) Najgorsze że spać nie mogę, późno usypiam a potem późno wstaję, szkoda dnia ale wcześniej się dobudzić nie mogę :( Wiecie że łapię się na tym że śpię na plecach, wiem że to nie zbyt dobrze ale widocznie mi tak najwygodniej.
Mam jeszcze pytanko, jak byłam na połówkowym to nie zrobiliśmy fotki w 3d jak myślicie że jak pójdę w 28tyg to nic się nie stanie, chodzi mi o szkodliwość ultrasonografu? I że będzie tylko miesięczna przerwa między 1 usg 2 ?

co sie przejmujesz spij :) niedlugo nam sie skonczy laba ...
mysle , ze mozesz zrobic i nie powinno zaszkodzic

kurcze nie dość ze dziąsla mi krwawią to jakoś się powiększyły te miedzy zebami wyszły i poszarpane jakieś fujjjjjj krew ciągle leci teraz jabłkiem sobie rozwaliłam robi wam sie tak z dziąsłami?

hmm moze jakas infekcja ?? kup sobie delikatna szczoteczke do zebow i paste do zebow zilowa na krwawiace dziasla , pomaga

Witam po weekendzie!!
Kurcze kochane ja umieram niestety.Na oczy nie widzę,leci z nosa z oczu i kurcze głos jakis nie do rozpoznania(chrypa).I w zwiążku z tym mam pytanie.Powiedzcie mi czy wiecie jakich kropli do nosa mogę używać?Musze coś mieć bo mam tak zatkany nos,że nie mogę oddychać.Nie wierzę,w sól fizjologiczą.
Rudson-trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia dla Domela.

kurcze nie dość ze dziąsla mi krwawią to jakoś się powiększyły te miedzy zebami wyszły i poszarpane jakieś fujjjjjj krew ciągle leci teraz jabłkiem sobie rozwaliłam robi wam sie tak z dziąsłami?

kochana mi tez dziasla krwawia, nie pamietam kiedy umylam zeby bez widoku krwi...
a jak mi cos wejdzie iedzy zebry, wlasnie np skorka od jablka a przejade tylko palcem to zaraz strzelaja ...
wiec lacze sie z toba w bolu

Witam po weekendzie!!
Kurcze kochane ja umieram niestety.Na oczy nie widzę,leci z nosa z oczu i kurcze głos jakis nie do rozpoznania(chrypa).I w zwiążku z tym mam pytanie.Powiedzcie mi czy wiecie jakich kropli do nosa mogę używać?Musze coś mieć bo mam tak zatkany nos,że nie mogę oddychać.Nie wierzę,w sól fizjologiczą.
Rudson-trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia dla Domela.

kurcze kuruj sie !!
ja ledwo wylazlam z choroby :/ na nos pomogla mi woda morska i smarkanie sto na dzien :) do tego inhalacje takim czyms jak olbas czy cos podobnego i przeszlo szybko , ale kaszel sie zaczal i to juz gorsze bylo ...

Zadzwoniłam do mojej pani doktor w sprawie kropelek i powiedziała,że w drugim trymestrze można stosować np.Afrin,jak jest taki uciążliwy.A ja nie czuję zapachu,smaku i duszę sie jak jem.A to wszystko przez Zuzie,ona przyniosła ze szkoły,Julka sie zaraziła i podała dalej.
Dzięki Bogu mam Afrin w domciu i juz pomału odtyka mi dziury;-).
Syropik z cebuli i cyryny sie robi.
Asionku-staram sie kurować,ratuję się czym mogę,ale na Boga nie pamiętam kiedy tak mnie złapało,chyba jak byłam dzieckiem.Mam tylko nadzieję,ze taka infekcja nie szkodzi juz dla dziecka.

reklama
Marti też mam taki problem z dziąsłami krwawią i spuchły te między zębami ,więc chyba muszę się do dentysty wybrać bo jak byłam ostatnio (już w ciąży) to powiedział żeby zwracać uwagę na dziąsła bo w ciąży często dochodzi do zapalenia czy czegoś tam i ma to negatywny wpływ na zęby

Do góry