reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Rudson no to widzę, ze opłacało się zajrzeć do pediatry, bo na wirusówkę, antybiotyk można sobie w buty wsadzić
zdrówka

Kasia ja też mam podobne doświadczenie z Władysławowem, uwielbiam to miejsce, ale ludzisków tam jak mrówek :/
my chcemy na początku lipca śmignąć tylko do Wisły, bo mąż panikuje i dalej mnie nie chce targać, ale dobre i to, w przyszłym roku pojedziemy gdzieś dalej :)

reklama
Ewa nie mam pojęcia, jak pisałam są dostępne normalnie w aptekach ,ale nie wiem jaka cena, jak pisałam wcześniej w tej chwili używam omega 3-6-9 ,a potem przerzucę się na tamte ;-)

Jak tylko zobaczyłam ten nowy nick i przeczytałam Toruń - Bydgoszcz to od razu pomyślałam o tej przekrętce :-D

Małami witaj wśród nas ;-)

Cześć
Załapałam lenia i spać mi się cały czas chce zupełnie jak na początku ciąży. Pogoda się popsuła zimno i cały czas pada a to potęguje moją senność.
Ta nowa niunia to ma słabą wyobraźnie skoro znowu o Bydgoszczy i Toruniu pisała, ten sam scenariusz. Kiepsko uuuuu...

Oooo ja tez bym chciala WAKACJE!! Nie pamietam kiedy mialam takie prawdziwe wakacje gdzies na plazy, nic nie robiac?! Przewaznie latajac do polski siedze u mamy, albo gdzies pojade do znajomych...
W przyszlym roku sobie obiecalam ze pojade na prawdziwe wakacje! I bede sie byczyc na plazy!!!! Ahh

werka nie martw się nie jesteś sama... kasia ma szkołe rodzenia, ja też nigdzie nie wyjade- chyba że na week nad wode, bo mój M nie ma urlopu... chyba że wlecisz do PL i się wszystkie gdzieś same umówimy na babskie wakacje :D

jagmar widac potrzebujesz odpoczynku. Myslę, że czasem organizm sam nam podpowiada czego chce. A jak chce spać, to czemu niby masz mu odmawiac :D

sivi ja w te psie mając abonamentowyt net po kablu mam jedno IP już kilka lat, więc przy tych kablowych jak najbardziej to możliwe...

całe szczęście że udaje się reagować tak szybko i nie ma możliwości znowu namodzić ta lasencja. Ciekawe czy uparła się tylko na nasz wątek czy inne też nawiedza;/

malutka pomimo wszystko dzieki za wskazówkę, i ja też się przerzucam od nowego opakowania ;)

rudson dobrze że dostał antybiotyk porządny, uderzeniowa dawka wstrzyma rozwój choroby, ale jak Ty się czujesz wobec tego? musisz uważać na siebie żeby znowu Ciebie nie dopadło...

Witam
U Nas wszystko dobrze, mały daje czadu od rana do wieczora:) Najgorsze że spać nie mogę, późno usypiam a potem późno wstaję, szkoda dnia ale wcześniej się dobudzić nie mogę :( Wiecie że łapię się na tym że śpię na plecach, wiem że to nie zbyt dobrze ale widocznie mi tak najwygodniej.
Mam jeszcze pytanko, jak byłam na połówkowym to nie zrobiliśmy fotki w 3d jak myślicie że jak pójdę w 28tyg to nic się nie stanie, chodzi mi o szkodliwość ultrasonografu? I że będzie tylko miesięczna przerwa między 1 usg 2 ?

Witam
U Nas wszystko dobrze, mały daje czadu od rana do wieczora:) Najgorsze że spać nie mogę, późno usypiam a potem późno wstaję, szkoda dnia ale wcześniej się dobudzić nie mogę :( Wiecie że łapię się na tym że śpię na plecach, wiem że to nie zbyt dobrze ale widocznie mi tak najwygodniej.
Mam jeszcze pytanko, jak byłam na połówkowym to nie zrobiliśmy fotki w 3d jak myślicie że jak pójdę w 28tyg to nic się nie stanie, chodzi mi o szkodliwość ultrasonografu? I że będzie tylko miesięczna przerwa między 1 usg 2 ?

Ja mam robione USG praktycznie co wizytę, myślę ,że jakby USG było faktycznie szkodliwe to lekarze by tak często nie robili ;-)

oj coś dzisiaj kicha mi się od rana - mam nadzieje że to nic poważnego

zaraz muszę się wybrać na krótki maraton po sklepach (na szczęście nie ma ich tu dużo) poszukać prezentu teściowej na imieniny. Później może się zmobilizuje ogarnąć lekko mieszkanie.
Na obiad robię kalafior z bułką tartą - szybko i smacznie :tak:
a po obiedzie mój mnie podwiezie do sklepu dziecięcego bo muszę materacyk do łóżeczka dokupić i może cos się trafi przecenionego:)
a potem do teściów idę poskładać ubranka. Bo zwiozłam całą masę ubranek od siostry i teściowa mi wszystko wstępnie pierze bo u mnie nie ma gdzie suszyć. Więc chociaż je poskładam żeby nie było gadania że wszystko na jej głowie zostawiłam. No i te małe rozmiary zabiorę od razu do siebie :-)

a i jeszcze mi się przypomniało. Jakiś czas temu była mowa o tym że kilka z nas się wybiera na ślub i zastanawia się nad czymś zamiast kwiatów. Ja znalazłam bukiety z ubranek dziecięcych i myślę że to super pomysł bo przydatny w przyszłości i taki śmieszny http://www.bukietdlabobasa.pl/sklep_bukiety_torty.php

Ostatnia edycja:
Ej wiecie co, przejrzalam profil "Ewelinciii" - i pisze o sobie to samo co wtedy ze jest fryzjerka. Podobno ma 24 lata i juz sie zapisala na forum mlodziutkich mam...No i w drodze drugi synek a ona przeciez miala miec chlopca ktory urodzi sie wielkoludem przypominajac jego wymiary:p

reklama
oj coś dzisiaj kicha mi się od rana - mam nadzieje że to nic poważnego

zaraz muszę się wybrać na krótki maraton po sklepach (na szczęście nie ma ich tu dużo) poszukać prezentu teściowej na imieniny. Później może się zmobilizuje ogarnąć lekko mieszkanie.
Na obiad robię kalafior z bułką tartą - szybko i smacznie :tak:
a po obiedzie mój mnie podwiezie do sklepu dziecięcego bo muszę materacyk do łóżeczka dokupić i może cos się trafi przecenionego:)
a potem do teściów idę poskładać ubranka. Bo zwiozłam całą masę ubranek od siostry i teściowa mi wszystko wstępnie pierze bo u mnie nie ma gdzie suszyć. Więc chociaż je poskładam żeby nie było gadania że wszystko na jej głowie zostawiłam. No i te małe rozmiary zabiorę od razu do siebie :-)

a i jeszcze mi się przypomniało. Jakiś czas temu była mowa o tym że kilka z nas się wybiera na ślub i zastanawia się nad czymś zamiast kwiatów. Ja znalazłam bukiety z ubranek dziecięcych i myślę że to super pomysł bo przydatny w przyszłości i taki śmieszny Sklep - Bukiet dla bobasa - prezent dla przyszlej mamy i dziecka
Ale fajne te bukiety.
Szkoda ze tutaj takich nie ma ,wlasnie ide jutro do sasiadki malego zobaczyc i by byl prezent jak znalazl.

Do góry