reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

werkamirek ja dziś od rana obiecuje sobie że się położe wyleżeć przeziębienie ale jakoś nie mogę:p współczuje Ci bezsenności, też miałam niedawno kilka nocy z rzędu. odeśpij sobie w dzień.

reklama
Współczuję bezsenności:( Na szczęście można jeszcze odespać w dzień:-) Ja poszłam późno spać, ale z powodu ogniska i w sumie też jestem nieprzytomna lekko.

A ja wręcz przeciwnie, śpię ostatnio jak zabita i rano obudzić się nie mogę. Dziecie też zaczęło mieć jakieś fazy snu? spoczynku? nie czuję go od wieczora do rana, jak wstaję to dopiero jak się wiertnę parę razy i pogłaskam brzuszek to mi daje kopa na dzień dobry.

[FONT=&quot]witam :)
[/FONT]

[FONT=&quot]Kingolinka[/FONT] jeśli kupujesz wszystko z najwyższej półki to wyprawka może wynieść nawet więcej. Np. wózek za 4000, łóżeczko za 2000, do tego może kołyska i inne bajery i już masz niezła sumkę.
Moja siostra na wyprawkę dla syna 3 lata temu wydała 5tys. Gdzie wszystko musiała kupić, bo nie miała po kim dostać. Do tego wydała 2tys na organizacje chrztu. Ja jak liczyłam koszty naszej wyprawki (zamieściłam to w wątku zakupowym) to też wyszło mi ok. 5 tys. Z uwzględnieniem tego że wszystko kupujemy nowe, a tak nie będzie bo trochę rzeczy dostaniemy J

A co do szczepionek to nie wiem jak to finansowo wygląda ale ostatnio słyszałam w przychodni jak pani umawiała się na szczepionkę skojarzoną i kosztowało to 600zł
Co do szkoły rodzenia to z tego co słyszałam u mnie jest 20godzin ale nie jestem pewna, w czwartek idziemy na pierwsze spotkanie więc więcej będziemy wiedzieli.

Ewa, Mere slabo sypiam, wystarczy ze moj M lekko sie ruszy albo chrapie i potem nie moge zasnac godzinami patrze w okno. Dzis go wygonilam z lozka po4 rano i poszedl chyba do salonu spac jeszcze na godzinke i do pracy. I jak on poszedlto dopiero zasnelam.

sivi - ja tez tak mialam do niedawna. Ale teraz mnie tak kopniakami obklada. Caly dzien cisza naslu****e delikatnie, a jak tylko sie poloze to to odrazu z jednej strony, z drugiej strony lubudu!

Dziendoberek!
Chociaz sie przywitam przy niedzieli:) Wlasnie sobie pokrzywke popijam i szczerze jestem zaskoczona ze mi bardzo smakuje:) Ale ja to ogolnie lubie ziolowe herbatki bez cukru, przy czym mam kompanke do podpijania i cora mi podprowadza zawsze pare lykow - ma to samo zbocznie co ja;-)
A moj maluch znow sie gdzies nisko usadowil i nie kopie jakos bolesnie, ale zdrowo sie kotluje (przy czym jak byly upaly to dosc cicho siedzial)... W sumie to jak tak nisko siedzi to nawet go czuje na stojaco, a wieczorem ciezko mi zasnac bo tak sie wierci jakby mu niewygoodnie bylo i to bez wzgledu na to na ktorym boku leze...

Kurcze z tymi szczepionkami to widze ze masakra w Polsce!
U nas wszystko bezplatne a tez nie kluja za duzo i z tego co pamietam to na dosc duzo chorob szczepilismy mloda.... Ale takie zarabianie na rodzicach to swinstwo, bo wiadomo ze kazdy na rzesach stanie zeby zaoszczedzic dzieciatku bolu....

werkamirek spróbuj przed snem meliske i szklankę ciepłego mleka wypić. Jeśli to będzie trwało przez dłuższy czas to powiedz lekarzowi. Przecież nie możesz chodzić ciągle nietomna.

Czytałam gdzieś, że w II trymestrze może pojawić się bezsenność, z drugiej strony ja też lubię mieć przestrzeń osobistą wolną obecnie, a przedtem uwielbiałam się wtulać w męża. Teraz jego głowa za blisko mojej mi przeszkadza:zawstydzona/y: Niedługo kupimy nowe łóżko, większe łóżko, to wtedy mam nadzieję, że jakoś wytrzymamy:-)

Dziecko w tym czasie ma już ustalone fazy snu, ale to sie jeszcze cały czas zmienia. Mój ostatnio dopiero koło 10, 11, daje o sobie znać, a kilka tygodni temu wiercił się już o 6 nad ranem:)

Dzień dobry,

U mnie taki cudny weekend, że nawet nie odpalam komputera tylko siedzę na dworze :cool2:

Co do szczepionek to rzeczywiście może wyjść 3000,00 jeżeli będziesz szczepić dziecko szczepionkami skojarzonymi a nie tymi z NFZ i do tego dorzucisz sobie jeszcze pneumokoki i rotawirusy :tak:

Ja młodą szczepiłam skojarzonymi bo żal mi było 6 tygodniowego maluszka kłóć 3 razy więc sama sobie kupowałam :tak: i tyle

reklama
Dziwi mnie ze w Polsce za skojarzone(ja nazywam je kompaktowymi) trzeba placic-Gnojki!!!!
Obzarlam sie jak baczek!Nawet nie mam sily sie przekrecic na drugi bok.

Do góry