reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Hej u mnie to z rana zgaga,w życiu takiej nie miałam wydaje mi się , że mogę ogniem ziać :-D Na tyg . wizyta u gin. pewnie coś poradzi da mi skierowanko na usg i powinna być widoczna płeć :happy:

reklama
Hej hej ale mam dzis dolo od rana chodze i placze nawet nie wiem o co.Mloda mnie rozsmiesza jak moze a ja nie umiem ukryc lez bo glupie same leca.Szkoda mi jej bo widze ze jej tez smutno.
Na dodatek na urodzinki do kolezanki mam isc.Brzuch mnie boli jak jasna cholera wiec wolala bym w lozwczlu lezec a nie z 4 pietra schodzic.Ale musze isc bo ostatnio jakos scielam sie z jej facetem i nie gadamy wiec jak nie przyjde to pewnie pomysla ze sie gniewam a to nie prawda.I normalnie nie wiem co zrobic.Jak nie pojde to pewnie juz calkiem sie miedzy nami pokicka a tego bym bardzo nie chciala bo bardzo malo przyjaciol tu mamy a z drugiej strony sie boje.Glupia sytuacja.:(

Hej witajcie dzisiaj:)

Czytałam gdzieś, że kobieta kochała się z mężem blisko terminu porodu i po półgodzinie od igraszek odeszły jej wody płodowe:) Więc sex jest dla tych, którym termin minął, a chciałyby już. Zamiast kroplówki przytulanki z mężem:-)

Hej Babeczki,

Dziś pogoda u mnie taka sobie ale to dobrze chociaż wieczorkiem wybieramy się na grila nie chce mi się za bardzo no ale to dobrzy znajomi trzeba iść :tak:
Asionek- wiem że ci smutno kochana wierzę ale masz zawsze nas ;-)

A moja mała już tak 3 dzien kopie mnie tak dziwnie jakoś jakby w dół brzucha w tyłek gdzie ona się umieściła to ja nie wiem......:eek:

dzieki :)
bede was na forum meczyc teraz hehe
niezla akrobatka z malej :)

My tez mamy dzis grilla, a jutro idziemy na KacVegas 2, a pomiedzy przyjemnosciami sprzatanko i zakupy.
Milego weekendu wszystkim :)

to milego weekendu i czekam na relacje jak film :)

Hej hej ale mam dzis dolo od rana chodze i placze nawet nie wiem o co.Mloda mnie rozsmiesza jak moze a ja nie umiem ukryc lez bo glupie same leca.Szkoda mi jej bo widze ze jej tez smutno.
Na dodatek na urodzinki do kolezanki mam isc.Brzuch mnie boli jak jasna cholera wiec wolala bym w lozwczlu lezec a nie z 4 pietra schodzic.Ale musze isc bo ostatnio jakos scielam sie z jej facetem i nie gadamy wiec jak nie przyjde to pewnie pomysla ze sie gniewam a to nie prawda.I normalnie nie wiem co zrobic.Jak nie pojde to pewnie juz calkiem sie miedzy nami pokicka a tego bym bardzo nie chciala bo bardzo malo przyjaciol tu mamy a z drugiej strony sie boje.Glupia sytuacja.:(

glowa do gory !! takie dolki sie zdarzaja ....
a do kolezanki moze idz , bo rzeczywiscie moga wyciagnac bledne wnioski ...

Hej witajcie dzisiaj:)

Czytałam gdzieś, że kobieta kochała się z mężem blisko terminu porodu i po półgodzinie od igraszek odeszły jej wody płodowe:) Więc sex jest dla tych, którym termin minął, a chciałyby już. Zamiast kroplówki przytulanki z mężem:-)

niby tak jest , ale czytalam duzo i gadalam z ciezarnymi i jakos zadnej z nich nie pomogl ten sex na wywolanie porodu ... jak male nie bedzie chcialo wyjsc to nie da rady go tak latwo wykurzyc :))

Wlasnie wrocilam z turnieju pilkarskiego,nawet dzisiaj im dobrze poszlo -trzecie miejsce.
Ale ze pierwsze dwie godziny (od 9)bylam sama ,to mialam nadzieje ze moj m. cos w chalupie zrobi! A tu jedno wielkie g.....!:wściekła/y:
Bo kolega przyszedl i nie mial jak i oczywiscie jeszcze sie pol godz . spoznil(Jak na makaroniarza to i tak malo)
Jezu jak mi wstyd przed tym kumplem ,tutaj tylko ku..i szczura brak i bylby komplet.

Ale wszystkich zagonilam i juz obiad sie konczy gotowac i w chalupie jako tako.

To z seksem ,na przyspieszenie to pier.dola ja probowalam przy Giulku przyspieszyc oprocz tego pastowalam podlogi na kolanach i mylam okna ,a i tak urodzil sie po terminie .A mnie tylko plecy bolaly !

Ja do szkoly rodzenia nie ide,mimo ze juz nic nie pamietam ,ale mi sie nie chce sluchac niektorych bab.Bo pamietam ze trafilam za pierwszym razem na trzy kretynki ktore zadawaly tak glupie pytania ,za nawet dla mnie w tedy pierworodki to bylo zenujace.

A polozna ktora prowadzila nie odbierala czynnie w tym szpitalu porodow,takze nie podobalo mi sie za bardzo.
Teraz mam polozna Polke i ona odbiera porody ,a pozatym tam jeszcze trzy polki takze jestem mam nadzieje w dobrych rekach.

Siemanko z rana!
Moja dziecinka zrobila pobudke przed 8 wiec nie tak tragicznie, ale cholercia zawsze do mnie z rana uderza, a tatus sobie dalej moze smacznie spac:/

Karolina no to gratki dla chlopakow! A moj R tez by sie nie przejal ze chlew w domu.... Wiekszosc chlopow zauwazy balagan dopiero jak sie potknie o graty i orla wywinie:-) Do tego moj maz nie umie nic w domu znalezc, nawet sie mnie zazwyczaj pyta gdzie jakies narzedzie lezy;-)
No i w ogole jak czegos poszukuje w szafce czy szafie, to jak mu na leb nie wypadnie, to za chiny nie znajdzie i uparcie twierdzi ze nie ma bo on wszystko przeszukal:-D Ale tak sobie mysle ze ma jakis urok taka niezaradnosc:)

Sylwia, a nie prosciej zadzwonic do znajomych i wyjasnic ze sie zle czujesz? Zawsze mozesz dodac ze sie nie pogniewalas, tylko potrzebujesz polezec... A corci lepiej wyjasnij ze kobiety w ciazy czasem placza bez powodu i jest im smutno i ze to nie przez nia, bo dzieciaki to czesto takie rzeczy do siebie biora:tak:

A z tym seksem to juz trzeba w zgodzie ze soba... kiedys gumek nie bylo i nie wierze ze kobiety cala ciaze sie powstrzymywaly, zreszta jak sperma moze doprowadzic do skurczy to orgazm tym bardziej, a jednak ja tam nie slyszalam zeby sie w zdrowej ciazy cos dziecku stalo przez seks rodzicow... a nawet jesli to rownie dobrze mogl to byc przypadek, tak jak i celowe "wywolanie" porodu seksem...
Jak bylam w ciazy z mloda to do konca sie dobrze czulam i mialam ochote na przytulanki i w ogole nie mialam zadnych dolegliwosci w trakcie ani po, wiec korzystalismy do samego konca,az musialam do szpitala ciut wczesniej trafic ze wzgledu na podwyzszone cisnienie...
Tak wiec nie ma co sie zmuszac do figlowania, ale tez na sile unikac jesli sie dobrze czuje i nie ma wyraznego zakazu od madrego lekarza:-)

Cześć, ja trochę posprzątałam mieszkanie, żadna zresztą nowość - od wprowadzki non stop coś sprzątam.. dobrze że małż ma dziś ostatnią dwójkę, jutro zagonię go do roboty. On jest przeciwieństwem bałaganiarza, lubi porządek i dobrze :tak: Do domu gości nie przyjmuję jeszcze bo syfek cały czas jest , w sensie pudła, torby itp, tylko teście przychodzą. Dziś mi taka babka uprała wykładzinę, stówkę wzięła ;/ ale widać różnicę.
Jutro święto więc idę piec ciasto do teściowej :) moj piekarnik nie do końca ogarnięty :baffled: W ogóle tyle co ja słodyczy wpierdzielam to mnie szok bierze! Co normalnie nie przepadałam, to teraz czekolada to mój najlepszy przyjaciel. :eek: A małż mi nie pomaga, też słodzi :eek: ciekawe ile do października mi przybędzie jak tak będę słodzić :zawstydzona/y:

Miłego dzionka :)

Ostatnia edycja:
kasiadz faktycznie dziwny ten twój lekarz. Pewnie ma takie specyficzne poczucie humoru. Dziewczyny mają rację, że to ponoć przyjemne dla dzidziusia bo on lubi być kołysany. Ja początkowo też miałam krwawienia delikatne, ale ponieważ ustały lekarz powiedział że jak najbardziej.
marti a gdzie jest w dole brzucha tyłek? sam opis mówi, że musi być ci niewygodnie :p
moja miśka dzisiaj prze na pęcherz;]
sylwia trochę się rozerwij przy sobocie, nie patrz na faceta koleżanki, może akurat rozeszło się po kościach i będzie całkiem przyjemnie? I nie płacz! będziesz miała kurze łapki!;]

pysia wg książek to 6 tygodni przed porodem nie można, ale mój gin mi to wytłumaczył inaczej, że jak się zaczną skurcze przygotowujące do porodu to nie można.A więc każdy ma swoją szkołe...

Mój weekend zaczął się od egzaminu na uczelni, który raczej poszedł pomyślnie. Jeszcze jeden za tydzień i koniec sesji. Ale to i tak chyba lepsze niż egzamin na prawko hehe. Teraz mam luzik, mój M cały week w szkole, a ja musze sie wykurować, bo coś się przeziębiłam i poszły w ruch herbatki, inhalacje i kołderka :)

reklama
niby tak jest , ale czytalam duzo i gadalam z ciezarnymi i jakos zadnej z nich nie pomogl ten sex na wywolanie porodu ... jak male nie bedzie chcialo wyjsc to nie da rady go tak latwo wykurzyc :))

U nas też nic nie pomagało na przyśpieszenie porodu
a sex tym bardziej ...

Ja się od rańca nawkurw... mieć pracoholika w chałupie :wściekła/y:
wczoraj po całym dniu wrócił wieczorem a dziś już od samego rana
znowu poleciał i znowu miało go nie być do wieczora
ale się wkurw... i mu nagadałam więc przyszedł po 15
ale jutro znowu pójdzie- już mnie uświadomił ...
Ja się nasprzątałam i brzuch mnie nawala,
jeszcze jak wrócił to go wysłałam na zakupy do biedronki,
niech się cieszy że obiad dostał ...
teraz pojechał na działkę podlać zielsko
to mu jeszcze Młodą wcisłam bo ja se muszę odpocząć trochę :-p

Tak w ogóle tu jakoś pusto dziś

Do góry