reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

hej ciezaroweczki ;)

tak, sluzba zdrowia w uk jest rozna, czasami rece opadaja ...
ja bylam 5 tyg temu na badaniu krwi i gdyby nie to ze bylam teraz w pl i zrobilam sobie na walsna reke, nioe wiedzialabym ze mam anemie ...
i pije zelazo
wyobrazcie sobie ze jestem w 23 tyg ciazy a oni mi ani razu moczu do badania nie wzieli
a tez mialam infekcje i musialam urosept pic
szkoda gadac

do poloznej ma termin dopiero 22 czerwca i powiem jej ze gdyby nie to ze sobie badania na wlasna reke w pl zrpobilam to bym nic nie wiedziala o anemi i infekcji ...

wypadaloby przynajmniej raz na 2 miesiace do pl latac ....

wogole to powiedzcie mi , twardnieje wam brzuch???
bo mi od kilku dni na wieczor tak ...

Juz nie moge sie doczekac przyszlego roku, bo zamierzamy wziasc na kredyt dom, a wiadomo na swoim jest zdecydowanie inaczej.

baaaardzo dobra mysl :)
my wzielismy pol roku temu i jestem mega zadowolona
teraz warunki kredytowe sa bardzo dobre z racji na bezruch w nieruchomosciach

zobaczysz jak sie bedziesz cieszyc jak bedziesz sobie ladnie urzadzac wszytsko po swojemu i wiedziec ze splacasz kredyt sobie a nie jakims obcym ludziom ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ja tez slyszalam o tym. Jak bylam u lekarza w Polsce to pytalam o seks w ciazy. On powiedzial ze jak najbardziej. Rozluznia napiete miesnie, jest przyjemnie. a pozatym w tym wieku ciazy, dzieci maja glowy na gorze a nie na dole:p

baaaardzo dobra mysl :)
my wzielismy pol roku temu i jestem mega zadowolona
teraz warunki kredytowe sa bardzo dobre z racji na bezruch w nieruchomosciach

zobaczysz jak sie bedziesz cieszyc jak bedziesz sobie ladnie urzadzac wszytsko po swojemu i wiedziec ze splacasz kredyt sobie a nie jakims obcym ludziom ;)

atram81 - a na ile lat wzieliscie kredyt?
My bysmy juz w tym roku kupili ale chcemy jak najwiekszy wklad dac by potem miec mniejszy kredyt. Dostalam dom po babci w
spadku, i chce go sprzedac ale ciotka chce odkupic dopiero w przyszlym roku, wiem musze neistety czekac:((

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hej ciezaroweczki ;)

ja bylam 5 tyg temu na badaniu krwi i gdyby nie to ze bylam teraz w pl i zrobilam sobie na walsna reke, nioe wiedzialabym ze mam anemie ...
i pije zelazo
wyobrazcie sobie ze jestem w 23 tyg ciazy a oni mi ani razu moczu do badania nie wzieli
szkoda gadac

do poloznej ma termin dopiero 22 czerwca i powiem jej ze gdyby nie to ze sobie badania na wlasna reke w pl zrpobilam to bym nic nie wiedziala o anemi i infekcji ...

Tak Atram twardniej e i to regularnie ,to normalne!Macica cwiczy.

hej ciezaroweczki ;)

i pije zelazo
szkoda gadac

kurcze, mi mocz wysylaja do analizy na kazdej wizycie u poloznej i przy USG... a o to twardnienie brzucha pytalam polozna, ona to nazwala Braxton Hicks.

WerkaMirek, my tez mamy kredyt, od prawie 3 lat, zreszta wlasnie myslimy o kupnie czegos wiekszego wiec jak masz jakies pytania to pisz na PW:)

Hmm, Jagmar chyba chodziło o zwykłe badanie ginekologiczne, że może wywołać skurcze. Może coś i w tym jest...
Ja na prenatalne byłam gdzie indziej, bo moja gin nie ma tak dobrego sprzętu, ale nic jej o tym nie mówiłam i normalnie u niej też byłam:-)
Tak, chodziło o zwykłe badanie ginekologiczne "gmeranie".
Kiedyś koleżanka mi opowiadała taka przerażona (jak się dowiedziała o tym, że mam badania usg robione co wizytę), że jakiś profesor na uczelni na wykładzie opowiadał, że odczucia dla dziecka podczas badania usg są takie jakby startował odrzutowiec. Podobno jest to niesamowity hałas i stres. Nie uwierzyłam, na połowie badań dziecko spokojnie sobie spało i nawet ruszyć się nie chciało. Gdyby to faktycznie tak było jak mówił ów profesor to wątpię, żeby dzidzia tak spokojnie się zachowywało.

atram mi tez od paru dni brzuch zaczął twardnieć i to tak porządnie i mocno. Poprzednio też tak było.

dzieki dziewczynki za odp a sprawie tego brzucha, uspokoilam sie troszke
bo jak czytalam po necie to rozne rzeczy na ten temat pisza ...

wogole to przez przypadek znalazlam blog na youtubie ktory mnie zaciekawil
stary ale fajny :)
nawet porod jest ... powiem tak... nie mialam odwagi puscic tego filmiku, ale w koncu puscilam, i sie poryczalam ze wzruszenia :)))
masakra jaki mieciuch jestem

YouTube - ‪Kanał użytkownika xxxjoelpolexxx‬‏

reklama
Do góry