reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Dziewczyny w upaly to ja sie oduwam od mojego jak najdalej mozna, bo on taki cieply jest ze dodatkowe grzanie nie wchodzi w gre!:D
No i u nas zasadniczo tez ochota na cokolwiek w dzien jest, bo wieczorem to jak muchy padamy, ale wiem ze tylko jeden znak z mojej strony i chlop na bacznosc stanie, dlatego jak naprawde jestem zmeczona, to nawet sie boje przytulic zeby nie zrozumial tego jako zachete:-D

Werka, wiadomo ze kazdy niepokojacy wynik zmartwi nawet najbardziej zdrowa osobe, zwlaszcza jesli mogloby to w jakis sposob ciazy zaszkodzic, ale nie ma co sie dolowac... Najwazniejsze zeby byc pod stala kontrola, dlatego mam nadzieje ze dla swietego spokoju skieruja Cie na ta cytologie, nawkrecaj ze nie mozesz przez to spac ze strachu o dziecko, ze ciagle placzesz, no musi sie ktos zlitowac....

reklama
Idę Kobitki se kawkę zrobić,
bo dziś nie piłam i jakoś mi jej brakuje :sorry2:
zaczynam się martwić, bo M ani znaku życia nie daje
a już 2h temu powinien być w domu ...

Ja się leczę na NFZ i dodatkowe badania czyli USG w 12 i 20 tyg muszę sobie wykupić w prywatnej przychodni bo mój lekarz nie ma tak dobrego aparatu. Co wizytę mam badanie ginekologiczne i usg. Pamiętam, że moja szefowa była w szoku, że mam badanie ginekologiczne przy każdej wizycie. Bo ona uważała, że to jest stanowczo za często i, że takie częste badania mogą doprowadzić do skurczów. W jej czasach ciążę prowadziła położna a lekarz pacjentkę widział raz na trymestr. Brzmi znajomo.

werka też kiedyś miałam taki wynik cytologii i głupia pielęgniarka nie potrafiła mi wytłumaczyć co to znaczy, tylko mnie postraszyła a lekarz nie miał czasu, żeby ze mną rozmawiać. Najadłam się strachu bo u m nie w rodzinie też nowotwór grasuje. Koniec końców okazało się, że to jakaś niewyleczona infekcja. Zmieniłam lekarza wyleczyłam infekcję i co roku staram się cytologię zrobić. Teraz niestety to zaniedbałam ale w czwartek będę miała robioną.

Odnośnie masaży to ja miałam zakazane bo nadciśnienie i lekarz mi nie pozwolił. Wcześniej mówił, że najlepiej się wstrzymać do 34 tc. na wszelki wypadek bo taki masaż nieumiejętnie zrobiony może zaszkodzić a nawet poród wywołać. Opinie są różne kwadratowe i podłużne.

Ostatnia edycja:
monysia - ja przed ciążą rzadko piłam kawę, a teraz bardzo często:) Ja po swojej dziennej dawce już jestem:)
III grupa, to faktycznie może być tylko infekcja i lepiej się nie nakręcać, chociaż wiem, że to bardzo trudne:tak:

kurcze, bo ludzie są zaściankowi, dzisiejszy sprzęt nie może szkodzić bo lekarze baliby się robić usg co wizytę. A mi się wydaje, że to lepiej, że możemy nasze kruszynki zobaczyć, bo zawsze to jakiś spokój ducha ;)

Hmm, Jagmar chyba chodziło o zwykłe badanie ginekologiczne, że może wywołać skurcze. Może coś i w tym jest...
Ja na prenatalne byłam gdzie indziej, bo moja gin nie ma tak dobrego sprzętu, ale nic jej o tym nie mówiłam i normalnie u niej też byłam:-)

odnośnie wizyt u lekarza w ciąży to ja chodzę na NFZ. tylko jak będe chcuała usg 3d zrobić to zapłacić będę musiała. I prawdę mówiąc to jestem zadowolona z badania co 3tyg bo lekarz wtedy sprawdza czy macica się dobrze podnosi i czy się dobrze trzyma.

co do czułości to u nas zero od lutego (odkąd wiemy o ciąży) bo lekarz zabronił ze względu na krwawienia. a wczoraj na wizycie się pytałam czy już można to powiedział mi żeby sobie chłop znalazł kogoś innego do tych rzeczy bo kto to widział żeby niewinne dziecko po głowie walić. i co teraz?

Staram sie nie przejmowac. Bo stres wiem ze jeszcze bardziej mi zaszkodzi. No teraz musze miec nadzieje na lepsze. Zawsze mialam dobra cytologie, a teraz sie pogorszylo bo nie mieszkamy tylko dwoje, ale tez kolega mojego M. Niby nie brudas ale zawsze to ktos obcy a toalete mamy wspolna.
Juz nie moge sie doczekac przyszlego roku, bo zamierzamy wziasc na kredyt dom, a wiadomo na swoim jest zdecydowanie inaczej.

reklama
Do góry