reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
Ja tez mysle ze lepsze kontrolowane naciecie, bo ponoc pekniecia potrafia byc bardzo nieciekawe i trudno gojace, aczkolwiek mysle ze z tym rutynowym nacinaniem to przesada. Przy czym trudno cos radzic, bo gwarancji tez nikt nie da ze jak sie bedzie zwlekac z nacieciem to sie zdazy uchronic przed peknieciem...

Dobrze ze bede miec cc, bo juz widze jak moj R ochoczo by mnie masowal ta oliwka:-) A potem nie daj Boze by sie posliznal i noge zlamal:-D
A tak na powaznie to jak ma to rzeczywiscie pomoc w porodzie naturalnym to czemu nie sprobowac? Miesnie Kegla tez dobrze cwiczyc nie tylko do porodu ale i dla wlasnej przyjemnosci, tyle ze ja nigdy o tym nie pamietam....

Hmmmm pojde do poloznej we wtorek zobaczymy co ona powie. Poprosze o skierowanie na cytologie, jesli mi nie da mi stwistka to mam jeszcze inne wyjscie. Wizyte lekarska 1 lipca. I zobaczymy wymusze wtedy cytologie.
A jesli nie dadza mi skierowania to bukuje bilet do Polski i lece na urlop i szereg badan.
Wiem ze to nie jest nowotwor, tylko zmiany nowotworowe! Tak powiedziala mojej mamie. Nie boje sie, przeciez jestem jeszcze mloda. I chyba do piachu bog mnie nie wysle! Mam dopiero 22lata:)
Tylko zeby ten stan zapalny nie zaszkodzil malenstwu. Moze te antybiotyki ktore przepisal mi lekarz pomogly, ale po wzieciu ich nie mialam juz zrobionego badania zeby sie upewnic.

Takze jeszcze musze wytrzymac 4 dni do poloznej!

monysia - a w jakim mieście zdajesz bo z tego co pamiętam jesteś ze Śląska :tak:

W Rybniku, mieszkam w Czerwionce ;-)

Ja bym chyba nie robiła kursu z prawa jazdy w ciąży - za duży to był dla mnie stres. Najgorszy egzamin w życiu:-D

ja robilam prawko we wrzesniu jak bylam juz w ciazy :-D ale umowilam sie duzo wczesniej, tak bym sie pewnie nie zdecydowala :-D inna sprawa,ze i tak jeszcze nie wiedzialam,ze jestem w ciazy jak miala egzamin,bo to jakies pierwsze tygodnie :) ale za to pozniej jaks ie cieszylam,ze mam juz to za soba :-D

To prawda że najgorszyegzamin w życiu,
dla mnie też :tak: w dodatku cholernie mi zależy żeby zdać
a ja jestem taki stresol że jakoś nigdy mi się to nie udaję ...

zaczęłam kurs też jak nie byłam jeszcze w ciąży,
termin 1 egzaminu też miałam gdy jeszcze nie wiedziałam ...
teraz już zdaję 5 raz :happy: jak i tym razem się nie powiedzie,
to nie wiem czy se nie daruję ...
tylko szkoda mi tej kasy którą w to wsadziłam :angry:

też już mi głupio bo wszyscy się na mnie gapią
jak tam wchodzę z brzuchem choćbym jakimś intruzem była :dry:

No właśnie, jak to jest z tym nacinaniem, lepiej się na to zgodzić czy nie? Moja koleżanka się nie zgodziła, ale też i nie pękła. Ponoć gorzej jest z tą rozszarpaną raną niż ta, którą Ci zafunduje lekarz...Z drugiej strony nigdy się nie spotkałam z tym żeby ktoś się pytał kobiety, jak chce rodzić.

Ja miałam nacinane,
nie wyobrażam sobie gdybym nie miała ...
nie umiałam Mileny urodzić nawet z nacięciem momo że taka duża nie była
ale rodziłam przy rozwarciu na 7cm :sorry2:

Ech udało mi się kimnąć z moim Dzieckiem po południu :-)
WooW ale szczęśliwa jestem :-D

A mojego M jeszcze nie ma z pracy :-(

reklama
Slyszalam ze jak mezczyzna w ciazy "zalewa forme" to to powoduje skurcze macicy. Co wcale nie jest dobre dla ciezarnych.

No niby tak, ale jak wszystko ok z ciążą to nie przeszkadza (byleby brzuszka nie zgnieść :-)), a poza tym widzisz że dziewczyny o jakichś tam recznych masażach olejkowych mówią na rozmiękczenie, a tu masz naturalny masaż od razu :-D

Do góry