reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Hejka
wstałam o 6:30 czyli o 2h wcześniej niz zwykle i oczy mi się same zamykają. Tak to jest jak się człowiek przyzwyczai do późnego wstawania. Chociaż ja do rannych ptaszków nigdy nie należałam. Zdecydowanie lepiej mi się funkcjonuje wieczorem.

Niunia cieszę się, że już jest lepiej. Może puszczą cię do domu za jakiś czas?

Anula denerwują mnie tacy lekarze, niedość, że bierze kasę to jeszcze gburowaty i łaskę robi, że Cię przyjął.

Zaczęłam pisać tego posta i wyłączyli mi prą na prawie 3h. Podobno niespodziewana awaria. Tylko, że te niespodziewane awarie występują za często.

Teraz idę robić obiadek. heheheh pierogi z serem z paczki :-) i wczorajsza zupka.

Ostatnia edycja:
reklama
ja robię cytologię co roku :tak: i uważam, że to standard a nie raz na kilka lat :dry:
ja też tak uważam!!!!!

Kobitki od ktorego tygodnia tak najlepiej iść do szkoly rodzenia?

ja w ogóle nie bede chodzić

A mnie mdli coś od rana...blech i dziwny niesmak w ustach mam. Chyba mój się dzisiaj będzie musiał za obiad wziąść.
Moj jakby sie musiał wziąć za obiad,to bym cały dzień jadła płatki z zimnym mlekiem:-D:-D:-D
marti, ja w pierwszej ciazy jakos okolo 27-28 tygodnia zaczynalam szkole rodzenia....

wierka, pewnie jak cos sie dzieje,to zrobia Ci...u nas tez robia jakos co 5 lat chyba,ale i tak jak jestem w Pl to co roku robie....tu w ogole przez cala ciaze nikt Cie nie bada ginekologicznie,co jest dla mnie jakas abstrakcja...
w ogole wczoraj sie dowiedzialam,ze znajoma byla tu w ciazy,chodzila w tej ciazy (pewna ze jest w ciazy,bo nikt tego nie sprawdza tutaj przeciez)i gdzies tak kolo 10 tygodnia cos ja natchnelo i poszla wymusic usg (a tu tnormalnie tylko polowkowe)...no i na tym usg sie okazalo,ze w 4!! tygodniu plod przestal sie rozwijac...no a nikt tego ni wykryl,bo niby jak...kurde,co za kraj porabany....

Boże.....
Werka ty lataj teraz gdzie tylko sie da i niech ciebie przebadaja !To nie ma zartow.Wspolczuje ci .
Tutaj nie mozna narzekac ,ale np jak moje dzieci dostaja antybiotyki ,to nikt nie przepisuje oslonki na zoladek.Jak powiedzialam ze w Polsce takie cos istnieje ,to on mi mowi ze tu tez .No to ja nato ze prosze mi to w tym ukladzie przepisywac.
Jak bylam z dzieckiem w Polsce u lekarza to dostalam metrowa recepte co mam wykupic .Tutaj tak nie jest .I tak szybko nie daja antybiotyku.O badanie na toxo ,musualam sie upomniec .

I bardzo dobrze,trzeba sie upominać o swoje:)

Ja lecę po malutką do szkoły i mamy już weekend...moje dziecko od dwóch dni wyszywa krzyzykami konika :szok::szok::szok::szok:

hej
ja dalej chora kaszel mnie meczy okropny , szczegolnie w nocy wiec i nie spie dobrze :/ i jestem mega spiaca

coś to moje baby wlazło w sam dół brzucha i jakoś tam mnie kopie :dry:

A pogada faktycznie u paskudna to i dzieciaki sie lenią ale wolę taka bo od jutra znów ciepełkoooo.
Kobitki od ktorego tygodnia tak najlepiej iść do szkoly rodzenia?

ja zaczynam w przyszlym tyg. i mam zajecia juz do konca ciazy :)

Mnie też nie robili cytologii tutaj nigdy i ztego co wiem to nikomu nie robią. Trzeba by było chyba iść po skierowanie do GP. No i powód trzeba by było mieć konkretny, bo u nich to ciężko się o cokolwiek doprosić.

nie no przegiecie :/

marti, ja w pierwszej ciazy jakos okolo 27-28 tygodnia zaczynalam szkole rodzenia....

wierka, pewnie jak cos sie dzieje,to zrobia Ci...u nas tez robia jakos co 5 lat chyba,ale i tak jak jestem w Pl to co roku robie....tu w ogole przez cala ciaze nikt Cie nie bada ginekologicznie,co jest dla mnie jakas abstrakcja...
w ogole wczoraj sie dowiedzialam,ze znajoma byla tu w ciazy,chodzila w tej ciazy (pewna ze jest w ciazy,bo nikt tego nie sprawdza tutaj przeciez)i gdzies tak kolo 10 tygodnia cos ja natchnelo i poszla wymusic usg (a tu tnormalnie tylko polowkowe)...no i na tym usg sie okazalo,ze w 4!! tygodniu plod przestal sie rozwijac...no a nikt tego ni wykryl,bo niby jak...kurde,co za kraj porabany....

wspolczuje :((( kurcze jak tak mozna ?? przeciez to nie sredniowiecze !!

Miłka żebyś wiedziała...tak wszyscy w Polsce narzekają, a pojechaliby zagranice to zobaczyliby co się dzieje.

u mnie opieka jest super !! ja nie narzekam napewno :)
nie wszedzie zagranica jest zle .... chyba wlasnie UK ma najgorzej

[FONT=&quot]Marti_1984[/FONT] – jeśli chodzi o szkołę rodzenia to u nas kazali mi dzwonić w 20tc. Zadzwoniłam i od 16.06 zaczynamy zajęcia :)
Niunia – cieszę się że u ciebie wszystko dobrze, a z czasem na pewno będzie jeszcze lepiej

tez zaczynam SR 16 :)

gugula - fajny koszmar a jak sprawdzają czy nie masz rozwarcia i czy szyjka Ci się nie skraca...telepatycznie...

kurcze zawsze mi się wydawało, że w takich krajach to opieka lekarska jest na najwyższym poziomie... tu już chyba polski NFZ jest lepszy :dry:

Mnie w USA ani razu nie badali :zawstydzona/y:...dzięku Bogu nic się nie działo...ale gdyby i nie byłoby dolegliwości to nawet nie wiedziałby nikt że szyjka się skraca itp :baffled:

u mnie 8 spotkań a potem zwiedzanie IP, sal do porodów i oddziału noworodków :tak:

Ja tam chętnie bym się do szkoły rodzenia wybrała...chodziłam w USA, ale trochę rozczarowana byłam. U mnie w mieście państwowo to podobno dramat a prywatna szkoła rodzenia 400zł - szkoda mi kasy, wolę maluchom obu coś kupić :tak:

Hej w lidlu będzie taka poduszka LIDL
dla śpiących na boku. Może warto ją obejrzeć bo cenę ma przystępną.

też miałam wam rano pisać o tej poduszce ..ale mi gdzieś uciekło...zawsze to coś co można wpakowac pod plecy a tańsze niż mothercare :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Gugula okropna historia.Poplakac sie tylko mozna.
W UK robia przynajmniej w 12 tc i polowkowe.A co do szyjki czy jakichs tam innych ******* to nikt na to nie zwrac uwagi.PRZETRWA TYLKO NAJSILNIEJSZY okropne.Nie mam pojecia jak ludzie sie na takie traktowanie godza bo przeciaz sie godza skoro maja takie prawo ustawy medyczne.

reklama
Werka ty lataj teraz gdzie tylko sie da i niech ciebie przebadaja !To nie ma zartow.Wspolczuje ci .
Tutaj nie mozna narzekac ,ale np jak moje dzieci dostaja antybiotyki ,to nikt nie przepisuje oslonki na zoladek.Jak powiedzialam ze w Polsce takie cos istnieje ,to on mi mowi ze tu tez .No to ja nato ze prosze mi to w tym ukladzie przepisywac.
Jak bylam z dzieckiem w Polsce u lekarza to dostalam metrowa recepte co mam wykupic .Tutaj tak nie jest .I tak szybko nie daja antybiotyku.O badanie na toxo ,musualam sie upomniec .

Karolina mozesz napisac co ci przepisali? ja gadalam o tym z nasza KA ale ona powiedziala ze wie o co chodzi ale tutaj tego nie ma, z PL mi przyszylali oslonowe no i jogurty dawalam
co do antybiotykow to akurat jestem zadowolona ze nie przepisuja jak cukierkow

u nas tez sie ochlodzilo ale fajnie odpoczac od wysokich temp.

Do góry