reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

sivi, WerkaMirek ale ile wy w UK mieszkacie? ja od 7 lat i mialam 2 razy, na samym poczatku i po kilku latach. na poczatku ciazy mnie pytali kiedy byla ostatnia i jakie wyniki. O zadna nie prosilam, tylko dostalam list z przychodni ze mam sie zglosic.
Ale moze dlatego ze w Szkocji mieszkam? nie wiem...

Ja prawie 4 lata, ale znajome które tu siedzą od 6, lub 7 lat nic o czymś takim nie słyszały.

reklama
Czesc dziewczyny :)
Ja nie moge normalnie znowu sie nie wyspalam.O 4 obudzil mnie skamienialy brzuch bolalo jak cholera ale przeszlo i zasnelam.A po 5 sikanie i juz po spaniu.Starego o 6 zrzucilam z lozka zeby poszedl sniadanie robic.
Niunia ciesze sie ze u Ciebie wszystko w pozadku :))
Weramirka z tego co wiem to w Uk nie ma problemu z cytologia idziesz do gp albo pielegniarki i zalatwione.Wrecz zachecaja do cytologi przynajmniej u mnie.

Jeszcze 5 dni do usg normalnie jajo chyba zniose tak sie nie moge doczekac i maze tylko o tym zeby powiedzieli ze wszystko ok i moge do PL jechac a tam to juz lekarz badania i wszystkie zaleglosci medyczne bede nadrabiac.

Wczoraj bylam oddac krew w szpitalu na badanie przeciwcial pytam kiedy i gdzie moge wyniki odebrac bo potrzebuje na to usg wlasnie to sie ze mnie smiac zaczela ze to tylko do transfuzji krwi potrzebne a w ciazy sie tego nie robi i ze mi sie chyba poprzekrecalo w glowie(jak ja nieznosze murzynek brrr)wredna niedouczona pipa.
Pojde do poloznej przed usg ale watpie czy beda miec ten wynik.

Cze dziewczyny,

u nas też chłodno ale lepsze to niż upały :tak:
no w UK to trzeba się naprosić u lekarzy o cokolwiek :dry:
u mnie dzidziuś kopie jak zjem cokolwiek... śpi jak mi się trawi hehe :-D wczoraj wieczorem kopał mnie po jajnikach, bolało jak nie wiem.. musiałam go kołysać żeby usnął :zawstydzona/y: z kręgosłupem na razie (odpukać) lepiej,
rabbit a jak się rwa objawia bo nie wiem a może też miewam :zawstydzona/y:
niunia cieszę się że wszystko dobrze :tak:

A mnie mdli coś od rana...blech i dziwny niesmak w ustach mam. Chyba mój się dzisiaj będzie musiał za obiad wziąść.
Niewyspana jestem cholernie, bo moja o 5 wstała...oczy mi się kleją...wywale ją do przedszkola i walne się do wyrka.

marti, ja w pierwszej ciazy jakos okolo 27-28 tygodnia zaczynalam szkole rodzenia....

wierka, pewnie jak cos sie dzieje,to zrobia Ci...u nas tez robia jakos co 5 lat chyba,ale i tak jak jestem w Pl to co roku robie....tu w ogole przez cala ciaze nikt Cie nie bada ginekologicznie,co jest dla mnie jakas abstrakcja...
w ogole wczoraj sie dowiedzialam,ze znajoma byla tu w ciazy,chodzila w tej ciazy (pewna ze jest w ciazy,bo nikt tego nie sprawdza tutaj przeciez)i gdzies tak kolo 10 tygodnia cos ja natchnelo i poszla wymusic usg (a tu tnormalnie tylko polowkowe)...no i na tym usg sie okazalo,ze w 4!! tygodniu plod przestal sie rozwijac...no a nikt tego ni wykryl,bo niby jak...kurde,co za kraj porabany....

gugula - fajny koszmar a jak sprawdzają czy nie masz rozwarcia i czy szyjka Ci się nie skraca...telepatycznie...

kurcze zawsze mi się wydawało, że w takich krajach to opieka lekarska jest na najwyższym poziomie... tu już chyba polski NFZ jest lepszy :dry:

reklama
Werka ty lataj teraz gdzie tylko sie da i niech ciebie przebadaja !To nie ma zartow.Wspolczuje ci .
Tutaj nie mozna narzekac ,ale np jak moje dzieci dostaja antybiotyki ,to nikt nie przepisuje oslonki na zoladek.Jak powiedzialam ze w Polsce takie cos istnieje ,to on mi mowi ze tu tez .No to ja nato ze prosze mi to w tym ukladzie przepisywac.
Jak bylam z dzieckiem w Polsce u lekarza to dostalam metrowa recepte co mam wykupic .Tutaj tak nie jest .I tak szybko nie daja antybiotyku.O badanie na toxo ,musualam sie upomniec .

Do góry