reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Dziewczyny mam pytanie. czy wy wiecie dlaczego zupkaogorkowa usunela konto na BB? od nas zniknela calkiem bez slowa! stalo sie cos? ma ktos z nia kontakt? martwie sie!

reklama
L.a.N.a Jedna z dziewczyn ma kontakt z zupką i korespondują ze sobą. Podobno wszystko jest ok. nie mamy się martwić. Usunęła konto z powodów rodzinnych. Takie mamy informacje.

Hello Kobity!

Ojjj moze Zupka jeszcze wroci, zawsze razniej czekac na rozpakowanie w grupie:)

Rudson, mam nadzieje ze dla Domelka ten pobyt w szpitalu zleci bezbolesnie i bezstresowo.... I zycze Wam samych dobrych wynikow badan i pomyslnych wiesci. Dobrze ze bedziesz miala mame kolo siebie:tak:

A mi sie kiepsko dzien zaczal... R wyjechal z pracy do Ottawy, a ja wchodze rano do kuchni i wdepnelam w kaluze... Juz chcialam psa skarcic ze nasikal (chociaz nigdy tego nie robi), a tu mi cos na leb kapie z lampy! :szok: Dobrze ze szwagier blisko mieszka i pracuje na popoludnie, to go poprosilam o pomoc i wyszykowalam mloda do przedszkola a on do sasiadki skoczyl, a ona ze u niej nic nie cieknie, ale ma zmywarke wlaczona... Dzwonilismy do kobiety z administracji ale nie odebrala z rana, a ta sasiadka w miedzyczasie zabrala tylek i pojechala gdzies. Zmywarka chyba dalej jej chodzila, bo woda sie po jakiejs przerwie znow zaczela lac ( wiec prawdopodobnie jakis nieszczelny doplyw albo odplyw wody maja)... W koncu do adninistracji sie szwagier dodzwonil, przyszly babki sprawdzic co i jak (weszly dzieki zapasowym kluczom do sasiadow - i faktycznie to od zmywarki bylo, ponoc zle zamontowana byla, ale juz nie cieklo bo pewnie sie program skonczyl). Szwagier mi lampe sciagnal zeby woda lepiej sciekla i ponoc ma do mnie elektryk przyjsc sprawdzic czy wszystko ok z instalacja.... Mam nadzieje ze to zrobia jak najszybciej, bo ja sie cholernie boje polaczenia wody z pradem i niepotrzebnie sie w domu stresuje tylko:/ Ale ta sasiadka to naprawde jakas malo gramotna kobieta, juz mogla ta zmywarke na wszelki wypadek wylaczyc chociaz...
Mam nadzieje ze to jujz dosyc atrakcji na dzisiaj u mnie;-)
Ide sobie cos przekasic, bo glodomorra mam jakiegos....

A ja wlasnie zjadlam pizze ze wszystkim niedozwolonym.Szynka parmenska ,rucola i parmezan.Nie chcialo mi sie znowu gotowac i poszlam na latwizne i zamowilam .

chciałam tak szybko wrócić do picia pokrzywy w przypadku zatrzymania wody w organizmie. Właśnie chciałam sobie kupić ją i się okazało że przeciwwskazaniem jest ciążą i karmienie piersią. można sobie sprawdzić na doz.pl, więc zrezygnowałam

pozdrawiam

Dziewczyny wlasnie sprawdzalam tetno dzidziusia 145 ok.I tak gdzies wyczytalam ze jak jest powyzej 140 to dziewczyna ponizej chlopiec.A jak jest u Was bo wiekszosc z was wie juz jakiej plci jest jej dzidzius.

Witajcie, dawno nie pisałam, bo jakoś nie miałam czasu. Musiałam skupić się na pisaniu pracy. Ostatnio przeszłam trochę stresu z ciążą. Martwiło mnie to, że będąc w 21tc nie czuję ruchów. Zadzwoniłam, więc do mojego lekarza, do którego chodzę prywatnie a on pomimo, że miał dyżur w szpitalu zbył mnie mówiąc, że dzisiaj nie ma go w domu, mogę przyjechać kiedy będzie przyjmował prywatnie. Zdenerwowałam się na niego i pojechałam gdzie indziej do szpitala, żeby sprawdzili czy z dzieckiem wszystko dobrze. Tam, chociaż zbadali mnie, posłuchali serduszka i wszystko jest dobrze. Lekarz kazał mi jechać do mojego Ośrodka Zdrowia i tam lekarz miał mi zrobić USG dokładnie. Pojechałam na następny dzień, przedstawiłam jaka sprawa, zrobił USG ale nic mi nie powiedział chociaż go pytałam czy wszystko dobrze to odpowiedział ,ze „nie wie czy wszystko dobrze” i koniec z końcem nic się nie dowiedziałam, ale skierował mnie na badania prenatalne. Z racji mojego wieku kwalifikuje się żeby mieć za darmo, ale trzeba okazać się skierowaniem. Wypisał mi bez problemu i poszłam. I tam dowiedziałam się, dlaczego nie czuję ruchów. Pani dr, która robiła mi USG wytłumaczyła wszystko, ze mam bardzo zbitą tkankę tłuszczową i dużo wód płodowych, które znajdują się na górnej granicy i są do obserwacji. Poza tym wszystko jest dobrze i nawet powiedziała płeć mojego maleństwa i jest…….chłopczyk, którego zresztą bardzo chciałam.

chciałam tak szybko wrócić do picia pokrzywy w przypadku zatrzymania wody w organizmie. Właśnie chciałam sobie kupić ją i się okazało że przeciwwskazaniem jest ciążą i karmienie piersią. można sobie sprawdzić na doz.pl, więc zrezygnowałam

pozdrawiam
Kasiadz mi polozna radzila pic herbate na zatrzymywanie wody wiec to jakos tak nijak ma sie do przeciwskazan, tylko kazala nie przekraczac 3 szklanek dziennie, niestety zapomnialam czemu
Dziewczyny wlasnie sprawdzalam tetno dzidziusia 145 ok.I tak gdzies wyczytalam ze jak jest powyzej 140 to dziewczyna ponizej chlopiec.A jak jest u Was bo wiekszosc z was wie juz jakiej plci jest jej dzidzius.
chyba ciut naciagane, moje maluchy mialy zawsze okolo 150 a chlopcy;-)

Rudson trzymam kciuki za pobyt w szpitalu

reklama
Hej dziewczyny :-) Bardzo się cieszę ,że dużo piszecie ,ale jak będziecie ,aż tyle pisać to Was w życiu z czytaniem nie dogonię :-D Jestem na stronie 768:szok: ,jak skończę do dołączę do dyskusji :-D
Pozdrawiam Was wszystkie, łącznie z ZUPKĄ bo od początku śledzę jej wpisy jak i reszty ciężarówek które do tej strony już były na BB :cool2:

Do góry