reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Ivi w teorii bedziemy rodzic tego samego dnia :) dopiero teraz zauwazylam.
Oj ja tam ciagle mysle o wadze ze za duzo przytylam ale to glowniw dlatego ze wiem jak po ciazy bylo mi trudno schudnac zreszta zostalo mi 5kg ktorych zadnymi dietami odchudzeniami juz nie zrzucilam :(
A ja nie potrafie za bardzo odmowic sobie jedzenia nalogowcwm jestem niestety nie tylko z jedzonkiem.
Ach pali ktoras z was papierochy bo ja nie od kilku lat ale czasem jak mnie najdzie to pake albo 2 wypale i mam pol roku spokoj i teraz znowu mam glod nikotynowy.
Mi tez brakuje ,ale juz nie mam zamiaru palic.Mysmy rzucili z mezem razem i zdecydowanie mamy wiecej pieniedzy.I tak naprawde to jedyny powod.Bo jak juz kiedys pisalam nie ma nic lepszego niz poranna kawka ,papierosek i kupka:-)

Ja mam dzisiaj dzien owocowy .Az mam cykora ze mnie zgaga wezmie ,bo jadlam zarowno grejfruta i pomarancze .A wczoraj mialam po wodzie z cytryna

reklama
Sylwia ja paliłam przed ciążą, 8 lat, rzuciłam oczywiście jak zobaczyłam 2 kreski na teście i wiem, że własnie przez ten nałóg sporo już przytyłam, bo wiecznie coś podjadam. Co do wagi może być ciężko schudnąć, ale z drugiej strony jak byłam w zeszłym roku na diecie Dukana w 2 miesiące udało mi się zrzucić 9kg więc da się, fakt nie bez ofiar

Mariolciaa a wiesz, ze ja też czasem myślę o menu po urodzeniowym :-Dno ale jak będzie okaże się jak długo będziemy karmić dzieciątko

Ivi
ja w E biegam od 4 miesiąca, zwis już widzę, wiec zostało mi się tylko pocieszać :) Chociaż siostra miała w ciąży dosyć duży biust, a po ciąży i karmieniu zeszła na B, więc może nie będzie tak źle, a zwisu u niej nie widzę :)

Klementinka
trzymam kciuki za wizytę

Jej jak ja wam zazdroszcze tych D i E biuscikow.Ja to jak mialam A tak mam tyle ze ladniejsze pelniejsze sa bo po 9 miesiacach karmienia to takie woreczki mi zostaly :( powtarzam mojemu ze jak chce moze mi silikony zafundowac ale jakos sie do tego nie kwapi.

Moja mama jak zaszła ze mną w ciążę to nie wiedziała skąd taki nagły wstręt do palenia jej się wziął...mówi,ze automatycznie ją odrzucało...jak zaszła w ciążę z siorką od razu też wiedziała co sie święci...

dobry patent...chcesz rzucic palenie,a nie masz silnej woli? zajdz w ciaze :-D
ja na szczesci nigdy nie palilam wiec nie mam problemu :)
za to moja mama palila w kazdej ciazy chyba...moja siostra nie slyszy na jedno ucho,a na drugie ma niedosluch i ktos kiedys rzucil stwierdzenie,ze moze wlasnie przez to....takze nawet pewnie gdybym palila przed ciaza,to bym miala takiego cykora,ze bym od razu rzucila :-)

sylwia, i tez po ciazy i po cyckowaniu zostaly dwa zwisy :p ale na pocieszenie,to i tak rozmiar zostal wiekszy niz przezd 1.ciaza, a teraz to sie ze stanikow mi wylewaja cycki,a mam 70d...najgorsze,ze tu chyba nie dostane 70e czy f nigdzie, i bede chyba na necie zamawiac...poki co czasem zakladam karmnik stary :)

Gugula mi na plusie nic nie zostalo tylko sie troche jeszcze wypompowalo.Wiesz co tutaj to sa takie duuuzo cycniki ze az sie czasem zastanawiam jak sie to nosi.Chyba ciezkawo troche.
Ale najwazniejsze ze moimi boroweczkami wykarmilam corcie i wlasnie wszyscy sie dziwili ze w malych cycach tyle mleka.A moja tesciowa i meza bratowa maja duuuze balony i nie karmily nic.Ciagle mi dogryzaly malpy.Nie lubie ich wrrrr.

Yo cycoliny:)!

No u mnie tez placki sie porobily po poprzedniej ciazy... Teraz na szczescie nic nie urosly, ale pewnie jak pokarm przyjdzie to sie zrobia balony:/ Ale moj R i tak cieszy miche ze ma co pomacac, wiec sie za bardzo nie przejmuje.... No coz trzeba sie liczyc z tym ze z wiekiem i po ciazach nasze piersi nie beda raczej wygladaly jak za mlodu;D I jakos tak sobie nie wyobrazam silikonow nosic...

I ja w obu ciazach tez nabralam niesamowitego wstretu do fajek i zapachu kawy (zwlaszcza takiej mielonej, bo nesce slabo czuc, ale i tak raczej nie pije)
Ale wiem ze sa kobiety ktore jednak podczas ciazy nie potrafia (niektore nawet nie chca) zerwac z nalogiem, a ja nie powiem jakie mam odczucia jak widze taka z brzuchem co kopci:/

A tak w ogole to sie zapomnialam przywitac, wiec dziendoberek wszystkim!:)

reklama
No moja kumepla to paliła do 10 tygodnia ciąży potem marzyła tylko całą ciąze żeby urodzić i zapalić co niezwzlocznie uczyniła po porodzie :dry:

A moje cycuchy jakoś sfaczały byly takie jędrne a tutaj nic, ma pytanie do mam kiedy sie powiększają sutki na takie do karmienia i kiedy pokarm w piersiach sie pojawia....

Do góry