reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Ja tez czuje sie grubasna, nawet male dzieci mowia ze Ivi ma wielkie cycki, wyroslam ze wszystkich stanikow :szok: dupe mam jak szafa, i na dodatek lekarz mi zwraca uwage ze przytylam i mam malo czerwonych krwinek, wiec musze jesc tone miesa, ktorego wcale a wcale mi sie nie chce :no: , jednoczesnie mam nie tyc :baffled: ratunkuuuuuu...
Nawet przyszlo mi do glowy przejsc na jedyna diete jaka umiem utrzymac - czyli jesc praktycznie zero, ale potem pomyslalam o moim malym skarbie i stwierdzilam ze kij w oko lekarzowi, niech mnie nawet nie prowadzi skoro mu sie moja waga nie podoba, wazne zeby moje malenkie slonce zdrowe bylo :tak:
Czy wy tez tak macie, ze juz sie nie mozecie doczekac na malenstwo i sobie z nim czasem gadacie o dupie marynie?:-D

reklama
Ivi1 ja wyrosłam ze staników w 3 miesiącu, musiałam wszystkie wymienić. Wyjściowo miałam biust 75C, obecnie mam 80D/E w zależności od modelu biustonosza. Brzuch już mam spory jak to niektórzy nieomieszkają mi powiedzieć, tyłek i nogi też mi przybrały :-D ale w sumie mam to gdzieś, bo ciąża to nie czas na zamartwianie się na temat wagi. Po porodzie będziemy się martwiły.
A ja też rozmawiam z brzuchaczem :)

Ivi w teorii bedziemy rodzic tego samego dnia :) dopiero teraz zauwazylam.
Oj ja tam ciagle mysle o wadze ze za duzo przytylam ale to glowniw dlatego ze wiem jak po ciazy bylo mi trudno schudnac zreszta zostalo mi 5kg ktorych zadnymi dietami odchudzeniami juz nie zrzucilam :(
A ja nie potrafie za bardzo odmowic sobie jedzenia nalogowcwm jestem niestety nie tylko z jedzonkiem.
Ach pali ktoras z was papierochy bo ja nie od kilku lat ale czasem jak mnie najdzie to pake albo 2 wypale i mam pol roku spokoj i teraz znowu mam glod nikotynowy.

Ivi jedź przede wszystkim to na co masz ochotę, oczywiście w ramach rozsądku. Co do gadania do maluszka, to też czasami mam takie naloty że sama do siebie coś mówię, potem coś do maluszka... fajnie że dzieciaczki nas słyszą.
co do wagi, to mam jedynie 1 kg na +, nie wiem czy to jest ok. ale najbardziej widzę po pupie i po udach że obrastam w tkankę.:-D

ilonka też się nie martwię jak wyglądam, chociaż już sobie wymyślam co będę jeść jak skończę karmić dzieciątko.
zaintrygował mnie ocet jabłkowy, podobno taki wspaniały na odchudzanie.

Sylwia ja palilam, jak zaszlam to przestalam, bo nie chce szkodzic malenstwu. Ale uwielbialam sie truc papierochami i pifkiem albo fajnym drineczkiem i nie czulam nigdy potrzeby rzucenia, moze dla tego, ze nigdy nie przesadzalam (no za wyjatkiem pifka - z ktorym kilka razy mi sie przydarzyl poranny kacyk :-D), i tez mi ciezko, bo potrafilam zamiast zjesc batona - zapalic papieroska i lzej mi bylo, a teraz dupa, nic nie wolno :szok:
Ps. tez dopiero teraz zauwazylam ze obie mamy 20t3d, tosmy plodzily malenstwa tego samego dnia :-D:-D
Ilonka no wlasnie o to chodzi, ze niedawno zmienilam na miseczke D a wczoraj musialam E kupowac :szok:jak tak dalej pojdzie, to mi alfabetu zabraknie, a cycki bede miala do kolan :szok:

Ostatnia edycja:
monis gratulacje:-)
ivi a wiesz jaka ja sie gruba czuje:( ja tez bede miala cycki do kolan
sylwia ja tez nie potrafie sobie odmowic ale ostatnio wgl nie mam apetytu:-(
ja tez bede rodzila naturalnie

Mariolcia wcinalam ocet jablkowy dosc dlugo moja mama zreszta tez ale na nas nie bardzo dzialal.Ja juz wymyslilam ze kupie sobie Alli i wszystko co reklamuja w tv na odchudzanie.
Ja znam jedna diete czyli nie laczenie weglowodanow z bialkiem.Jedynie po niej schudlam ale ja za bardzo kocham chleb ziemniaki i wszystko co niezdrowe ze dlugo nie wytrzymalam.
Ivi i tak mi sie marzy juz poranna kawusia w ogrodzie na chustawce i fajeczka do tego ze mniam mnia.Mysle ze bede lekko podpalac ale tak ze 2 szt dziennie.Glupia jestem juz palnuje palenie ale tak mnie kusi ze szok.
A pifka to tak pare lyczkow sie czasem napije ale teraz moment mam nogi jak z gabki po 3 4 lykach.

czesc dziewuszki ale goraco heh..
justys hahah ty to masz mysli ale co sie dziwic wkoncu dzis miedzynarodowy dzien seksu
monika,adgaria trzymam kciuki aby bylo ok na polowkowym:-)

U mnie jutro będzie międzynarodowy dzień seksu :))) Ihhhaaa :)

dzieki zupka :) dzieki pysia :)normalnie nie moge przetsac sie usmiechac, banan caly czas :) trzymaj sie zupka jakos, cos te chorubska cie nie omijaja jak nie urok to *******....a uczulenie to na slonce moze masz? jak czasami dostaje na pierwsze slonce, narazie unikam ile moge,ale jak tu uniknac , gdy na zew 30 w cieniu a do sklepu trza isc..

Kochana gratki synusia :*

agadaria - w Policach bedzie rodziła, poród odbierze dr Kwiatkowski, nasz lekarz prowadzący , termin dziś ustalili na 12tego czerwca :)

A tak wogóle to cześć dziewczyny :)
Gorąco jak w piekle, biorę się za sprzątanie blleee

Cześć
Napisałam cały elaborat na temat porodu i znieczulenia coś tam jeszcze od siebie dodałam no i przyszedł dzieć i wszystko szlag trafił. Nie mam już czasu na pisanie długich wypowiedzi więc musi tak zostać.
Zupko 3maj się dzielnie i zdrowiej szybko.

reklama
Nigdy nie uzywalam rozka mloda zawsze luz miala.W sumie nie wiem po co sie dzieciaki tak sciska.Z kosmetykow to tylko krem do dupska.Ponoc nie powinno sie od razu myc dzieciakow (ja kazalam swoja wykapac) i nie wolno urzywac nic co moze zmyc ta warstwe ochronna skory.Ale kazdy mowi inaczej wiec nie wiem.
w DE nie myja w ogole w szpitalu tylko wycieraja po porodzie, pamietam jak pieknie Jasiek pachnial, taki zapach ze od razu wiedzialam ze to moje dziecko
potem tez radza dlugo plukac sama woda, bez chemii
dziewczyny,ktore juz rodzilyscie, brala ktoras znieczulenie? wiem ze u nas sa dostpne chyba rozne,ale nie jestem pewna czy warto....bo tyle co mnie wymeczyli na porodowce,zanim sie jakis lekarz zlitowal i kazal robic cesarke,to az sie boje teraz co bedzie....i sie powaznie zastanawiam na znieczuleniem...tylko nie wiem czy nie wydluza to akcji?
podobno zwalnia akcja po podaniu znieczulenia
ja nie bralam zadnego bo nie bylo czasu, znieczulenie podaje sie przy 5 cm rozwarcia a mi bardzo szybko zrobilo sie 8
blagalam o znieczulenie bo bol byl niesamowity, nawet chcialam cesarke, mowilam im ze zadam:-D
a daly mi tylko sol fizjologiczna i oszukiwaly ze bedzie mniej bolec, heheeh
teraz sie na nic nie nastawiam, zalezy od porodu
jak bede iles tam godzin siedziec z malym rozwarciem to pewnie poprosze o znieczulenie, a moze znowu bedzie taki ekspres i urodze w 2 godziny

Monika gratuluje polowkowego, super ze tyle pozytywnych wiesci

ja mam jutro i juz schizuje, mam wielka nadzieje ze dowiem sie kim jest dziec
ktos sie jutro tez wizytuje?

Zupka zdrowiej

Do góry