reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Pierwsza !
Pryzybela prawie załatwione, mama ze mną jeździła bo też załatwiała coś w urzędzie. no ale w końcu ruszyła sprawa naszego mieszkania na które mamy przydział... 10 czerwca będzie już zatwierdzone. w końcu, bo to się ciągnęło od września.
a w taki upał jakoś dałam radę, tylko właśnie mamuśka mi zasłabła w autobusie... ale już w porządku jest.
Justyś gratuluję syneczka
biggrin.gif

ja jak zwykle ranny ptaszek. Dzisiaj ma być podobno 30 stopni u nas i za ch****ę się nie ruszam nigdzie. Po za tym nic ciekawego się nie dzieje, oprócz tego że wszystkie babcie uważnie przyglądały się na zdjęcie USG maluszka i dziwiło ich że tak ładnie widać buźkę wnuczka... i już powiedziały do kogo podobne :-D
a właśnie muszę się wam wyżalić... jelitówkę chyba załapałam :no:
zaczęło się od soboty, nie miałam już apetytu, strasznie bolała mnie głowa. W poniedziałek było najgorzej bo na co bym nie spojrzała to mnie mdliło... nic nie mogłam zjeść, jedynie trzy kanapki z masłem rano, jakąś paróweczkę w południe i jabłko wieczorem. i wtedy miałam też biegunkę... piłam cały czas herbatkę miętową i jakoś mi lepiej dziś... ale jak myślę o śniadaniu to mi się w kiszkach wywraca aż.

reklama
Druga ;-)

Mariolciaa a wymioty były? Może to tylko chwilowe.. ja jak dostałam jelitówkę to przez dwa dni nic nie mogłam jeść bo zwracałam i musiałam się dożywiać elektrolitami.. no ale każdy przechodzi inaczej :tak:

gugula szok ze tylko by faszerowali paracetamolem! leczy się chorobę a nie objawy .. ale bym boruty narobiła na miejscu tej matki :wściekła/y:

dziś znów upał.. dobrze że zwalniam się wcześniej z roboty i od jutra na chorobowym :-).. wczoraj ledwo wróciłam do domu, duszno mi było.. i od razu w kimę poszłam a do mieszkania poszłam jak się ochłodziło.

mój didus już szaleje :)
miłego dzionka życzymy

Wszystkiego Najlepszego dla naszych dzidziusiów z okazji Dnia Dziecka!! :-)

Ostatnia edycja:
elifit wymiotów na szczęście nie miałam, biegunka mnie męczyła jedynie... a dzisiaj to już tylko lekki ból żołądka czuje. Mam nadzieję że już mi przejdzie. :-)

Witam się

Odebrałam powtórzone badania...mam anemię :zawstydzona/y: Dzis jestem umówiona z lekarzem na tel. zadecydujemy co może mi pomóc...

Poza tym brzucho troszke twardnieje....

Chyba nie będę kozaczyć tylko też na zwolnienie pójdę :sorry:

rudson, jedz dużo burakow!!! prawie większość lasek w ciazy ma anemie:)
idź na l4:) bo potem sobie nie odpoczniesz

Rudson u mnie anemię stwierdziła już ponad miesiąc temu i od tego czasu oprócz witamin biorę Tardyferon (samo żelazo) tyle, że po mniej więcej 3 tygodniach miałam powtórzone badanie krwi i wcale się żelazo nie podniosło, a nawet spadło znów o jedną jednostkę. Już nie wiem, co z tym począć...

Rudson pewnie, zwolnienie jak najbardziej ci się przyda, odpoczniesz przede wszystkim.
Ja mam obniżoną hemoglobinę, ale gin nic na to nie powiedział. Biorę tylko witaminy Femibion.

Halo,

Kurcze u mnie znowu ma być tylko 29 stopni brrrrr :-D

Ja odpukać badania mam super extra wszystko w normie :-)

jagmar - dbaj o siebie i odpoczywaj dużo :tak:

a co do schematów żywieniowych ja młodej dałam już w 4 miesiącu tarte jabłuszko a była tylko na cycu bo miała problemy z zaparciami więc dla mnie te schematy są raczej "umowne" bo każdy przypadek trzeba po prostu konsultować z pediatrą, na grudniówkach były mamy które w 4 miesiącu podawały już kaszę manną bo tak zaleciła lekarz

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się

Odebrałam powtórzone badania...mam anemię :zawstydzona/y: Dzis jestem umówiona z lekarzem na tel. zadecydujemy co może mi pomóc...

Poza tym brzucho troszke twardnieje....

Chyba nie będę kozaczyć tylko też na zwolnienie pójdę :sorry:

no w końcu!!!!!mi też twardnieje,zamierzam dziś o tym powiedzieć gince na wizycie!!!Bo często mi sie to zdarza,brzuch jest tak twardy,ze mam wrazenie ze peknie...:(

rudson, jedz dużo burakow!!! prawie większość lasek w ciazy ma anemie:)
idź na l4:) bo potem sobie nie odpoczniesz

swieta prawda!!!!!

Ja biorę od początku ciąży Femibion Natal, najpierw 1 a od 12 tyg 2

ja też mam anemię,hemoglobinę i hematokryt duuuuużo poniżej normy...
ja łykam sorbifer od początku ciąży(jest na recepte),jednakże żelazo nadal bardzo niziutkie...

moje dzieciątko kończy dziś 7 latek!!!!!!

a Waszym dzieciaczkom,tym po tej i po tamtej stronie brzuszka życzę wszystkiego naj naj naj

Do góry