reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

Jagmar nie mam pojęcia czemu pod jedną pachą jest inna temperatura, a pod drugą inna. Po za tym nie martw się jeszcze dzidzia zdąży ci kopniaka zafundować :)
kurczę, wy tak gadacie o tych mieszkaniach i urządzaniu... a mnie już ściska aby coś sobie pourządzać, ale na razie nie mam gdzie, hehe. Jedynie internet mi pozostał :)

gugula też naszło mnie na coś słodkiego, ale wpadłam na super pomysł! upiekę swojej mamie na jutro taki mini torcik...

a tak po za tym... to jutro nasze święto :-D

reklama
zachcialo mi sie czegos slodkiego,a ze w domu pustki,to upieklam biszkopciki :) i musze przyznac ze wyszly pyszniaste :) mlody sie zajada,a przepis taki prosty,ze pewnie zagoszcza u nas czesciej :) a juz w ogoole pozniej jak dzidzia bedzie na etapie takich duperelkow :) zwlaszcza,ze tu nie ma w sklepach takiego dobrodziejstwa....ehhh...ide sie objadac :-D

Poproszę o przepis na kulinarnym wątku :)
Ja jak jestem zaziębiona to tonami słodkie bym jadła.

Pysia tylko, że ja małej mierzę w dupci temperaturę i nawet jak wymyję termometr to taki jakiś niesmak pozostaje i w buzi nie mogę. Muszę zainwestować w dobry drogi termometr taki co mierzy na odległość, który posłuży parę lat bo te aptekowe to takie szity są, że głowa mała.

Mariolcia już nie mogę się tych mocnych kopniaków doczekać :)))

Pysia jakaś impreza się szykuje na forum:)

jagmar
moja ciocia jest w ciąży, tydzień ten sam co ja (terminy porodów są w odstępie tylko dwóch dni), to jest druga ciążą... a ruchy czuje bardzo mocne... podobno trzymając rękę na brzuszku poczuła ten ruch :)

jagmar - chyba jesteś zmiennocieplna jak taka różnica pod pachami :-p kurcze nie da się tego linku otworzyć :-( ja sobie mierzę pod pachą klasycznym rtenciowym młoda ma elektroniczny do du pska

Poproszę o przepis na kulinarnym wątku :)
Ja jak jestem zaziębiona to tonami słodkie bym jadła.
Pysia tylko, że ja małej mierzę w dupci temperaturę i nawet jak wymyję termometr to taki jakiś niesmak pozostaje i w buzi nie mogę. Muszę zainwestować w dobry drogi termometr taki co mierzy na odległość, który posłuży parę lat bo te aptekowe to takie szity są, że głowa mała.

Mariolcia już nie mogę się tych mocnych kopniaków doczekać :)))

ja mam wlasnie taki,co mierzy z odleglosci kilku cm, i kurde ponad 120 zl za niego dalam...ale on jakis dziwny jest, potrafi jak zmierze powiedzmy 3 razy pod rzad, to trzy razy inny wynik pokazuje....mam jeszcze jeden taki do ucho i skroni,ale dotykowy..i zazwyczaj mlodemu jak mierze to dwoma i jakos porownuje...jakos w pupie nie mierzylam nigdy,nie wiem czemu....chyba dletego,ze mlody od zawsze bardzo,ale to bardzo ruchliwy,i bysmy go musieli na sile trzymac pewnie,zeby polezal spokojnie..:-)
zreszta,ja juz sie nauczylam wyczuwac uniego na dotyk,czy ma goraczke na tyle wyskoka,zeby dostac syropek,wiec termometr to tylko formalnosc i potwierdzenie moich odczuc zazwyczaj :)

Miłka poprawiłam

gagula Właśnie dlatego nie zdecydowałam się jaszcze na ten termometr bo szkoda 100 zł wydać i nie mieć zaufania do sprzętu. Popatrzę sobie w necie na opinie i może znajdę godny zaufanie jak będzie droższy to trudno. Jestem ciekawa ile kosztowały te co w szpitalu używają. One muszą mieć specjalne certyfikaty jakości.

gugula no ja też zawsze najpierw na czuja mierzę temp. mojej a potem tylko sprawdzam termometrem dokładniej i muszę powiedzieć że jeszcze się nie pomyliłam :-) wprawę mam już chyba

Ja też wiem kiedy ma temperaturę ale żeby się upewnić czy wystarczy syrop czy już trzeba zapodać czopa to jednak sprawdzam termometrem :tak:

reklama
Miłka oglądam pokoje z tej strony co wkleiłaś i dochodzę do wniosku, że w tych dziecięcych to ja bym oczopląsu dostała i głupawki tak są kolorem przesycone. Zdecydowanie wole stonowane i spokojne barwy. Gdybym miała taka ferie baw mojej zośce zafundować to chodziła by jak mały motorek.

Dowidzenia się z Paniami dziecko się obudziło, koniec siesty muszę schować laptopa bo to jest bardzo ciekawy kąsek.

Do góry