reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

Kaka ja przechodziłam ospę 3 lata temu od Karoliny, nie było zle, :tak:
Magdziunia witaj;-)
Magdasf1 ale Ci dobrze, teściowie teraz nie mają kiedy cię wkurzyć ;-)
Czarna a co to w środku dnia też dzieciom się bawić nie wolno???:no:
Wiola zdrówka dla Szymonka, a prezent fajny:tak:

Hej, malutka już śpi od 17.00, tylko ją przebrałam i zaaplikowałam antybiotyk do oczek i przełożyłam na jej łóżko, nawet mleka się nie napiła, zaraz zasnęła. Oczka dalej chore, ropa leci i czerwone ale poczytałam w necie i widoczna poprawa w zapaleniu spojówek jest dopiero po 7 dniach a leczenie może trwać nawet do 14 dni a u nas dziś dzień czwarty.... W ciągu dnia normalnie się bawi, wesoła jest ale tak mi jej szkoda, że ją to złapało:-(
Rano oczka trzeba przemywać wacikami bo nie potrafi ich otworzyć.... masakra:-(

reklama
Ulka kurde strasznie ją chwyciło u moich maluszków po 2 dawce była mega poprawa. Zero ropy zero opuchlizny elegancja francja:))
Co do moich dzieci nawet w kapciach nie mogą chodzić bo i to im przeszkadza!!!!MASAKRA stare mochery

Hello wieczorową porą - oglądam właśnie "Pojutrze".
U mnie leje strasznie i wieje a perspektywa padającego śniegu w najbliższych dniach dobija :wściekła/y:
Odśnieżanie, ślisko i korki, wolna jazda ... wrr.
Ale i tak długo było ciepło w miarę.
Może to co zapowiadają to chwilowe .... oby.
Życzę Wam spokojnej nocy.

Magdziunia - witaj z powrotem :rofl2:
Ewelajna - no to kamień z serca, jakieś konowały Ci to pierwsze badanie robiły :crazy:
Ula - u mnie, a właściwie u Macka, tak jak u Czarnej poprawa była następnego dnia po podaniu antybiotyku. A oczka musieliśmy przemywać wodą taka z apteki przed każdym podaniem kropelek (na poczatku 4xdziennie) - wacikiem wycierac raz od zewnątrz do wewnątrz i wyrzucic, zeby nie roznosić zakażenia. :tak:
Fajnie, że u Dorotki wszystko ok. Najważniejsze żeby maluszek był zdrowy, no i super, że chłopak, bedzie miała parkę :-) A to, że nie ma neta to szok :eek: nie moge sobie tego wyobrazić, pewniej jej trudno, w końcu była tu rekordzistka w ilości postów...
Czarna - super sąsiedzi... :baffled: ciekawe jak sasiedzi u Agamir :confused2: no i ja tez czekam na kiecę - a najlepiej Ciebie w kiecy ;-)
Kaka - moja koleżanka miała 2 lata temu karnawał z ospa w tym okresie - najpierw syn przywlókł to dziadostwo z przedszkola, na szczęście przed swietami wyzdrowiał, za to na święta rozłożyła sie jej mała córka, a na koniec ona, bo sie okazało, że chora wczesniej nie była - szpital w domu jednym słowem :no:
Wiola - zdrówka zycze; a bez pralki, jak bez ręki - u mnie cały czas rosnie ilość prania, sama nie wiem skad u mnie te kupy brudów sie biorą, chyba pączkuja w brudniku :confused2:
Lilunia - oj ja tez bym chciała, żeby młody przemówił. Ale mamy kolejny mały przełom - zaczął siebie nazywać - mówi niesmiało i podnosem o sobie "ciusiu" (np. na zdjęciu, jak sie pytam kto to) :-D
Magda - ale to sie u Ciebie dzieje :szok: ale dziewczyny maja rację, przynajmniej od teściów odpoczniesz. No i zazdroszczę oczywiście postepów w budowie :rofl2:
Patrycja - oj rozumiem doskonale Twoje obawy...

U nas bez zmian, nic nowego. Mam sporo pracy w pracy (jak widać :-p). Wczoraj wieczorem na llegro zakupiłam tor Wadera dla młodego. Pewnie dostanie na Mikołaja. Dziewczyny ze starszymi dziećmi może mi pomożecie :sorry: poszukuje dla 6-letniego synka koleżanki, od której dostaje łaszki dla młodego, prezentu - Tymek zażyczył sobie długopis wielokolorowy - taki jak kiedyś były takie grube z wieloma wkładami - im wiecej kolorów tym lepiej. Na Allegro wyczaiłam tylko taki z Hanną Montaną (czy jak to sie tam pisze). Nie wiem czy innych nie ma czy źle wklepuję nazwę w wyszukiwarkę. Widziałyscie może gdzies cos takiego, zebym mogła kupic?

Czołem laski:-)
pogoda okropna, za to u nas nieco lepiej, przespaliśmy calutką noc, chyba za sprawą olbasa :tak: że ja wcześniej nie wiedziałam o tym cudzie medycyny :cool:. Zaraz zbieram młodego i jadę do rodziców.

miłego dzionka

Witam się wtorkowo.
Pogoda jesienna, pada i wieje chociaż dziś dużo mniej.
Wybieram się po południu do gina - zobaczymy co mi powie.
No i pewnikiem cytologię zrobi.
Nie lubię tego badania ... zresztą kto to lubi :-p

Evelajna doczytałam się, że jednak badanka wyszły super - huraaaaaaaaaaaaaaaaa :-D
A z autkiem nie zazdroszczę - mój mąż tydzień temu oddał samochód do reperacji, bo coś z elektryką poszło i ..... :wściekła/y: do tej pory facio nie może zrobić - chyba sam nie wie co się popsuło.
Oddał komputerek do przeglądu i zobaczymy.
Także nie jest wesoło.

Wiola kropelki Olbas są super - ja ich używam od wielu lat i zawsze pomagały.
Do tego jeszcze są pastylki ale raczej dla dorosłych.
Mocno eukaliptusowe.

Ula mam nadzieję, że maleńkiej Lence już lepiej. Biedulka.

Trina pewnikiem i to też widziałaś NICI JM13 Długopis wielokolorowy (1334879524) - Aukcje internetowe Allegro
Znalazłam jeszcze coś takiego HELLO KITTY DŁUGOPIS WIELOKOLOROWY 7 KOLORÓW!!! (1197850365) - motoAllegro
I jeszcze coś takiego Herlitz Długopis 10-kolorowy Power - opinie, komentarze o produkcie przeczytałam komentarze i raczej nie polecają go :(

:-) zmykam się ubrać bo aż wstyd, że jeszcze w pidżamce śmigam - a dzień mam wolny :-D .... aaaaaaaaaaaaa co tam :-p

Ostatnia edycja:
Dzieńdoberek, u nas chyba jest trochę lepiej już, bo rano oczka zalepione były ale po przemyciu i antybiotyku nie łzawią i nie ma ropy, oby.... a Lenka wyspana od wczoraj od 17.00 do 8.00 rano:tak: tylko na moment się w nocy przebudziła i dałam jej się mleka napić:tak:

Miłego dnia:-)

Hej babeczki

U mnie młody chory i generalnie wszystko do d. Nie mam na nic nastroju i generalnie mam tylko doła. Nie chcę wam tu smęcić.
Co do wózka to wybrałam maclarena czy jak to się tam pisze.

Ula zdrówka dla małej i dla wszystkich innych chorowitków.

reklama
Hejka
dziś zaliczyłam z moimi szczeniakami lekarza coby ich osłuchała, bo od jutra jestem sama z dzieciakami i wolałam wiedzieć na czym stoję. I w sumie mam podawać co podaje i lepiej aby Lala do końca tyg nie chodziła do przedszkola a jak dla niej to kara:)) Ale bynajmniej jestem spokojna ze to tylko z powietrza. No niestety tak moje dzieci reagują na taką pogodę + dodatki z Laury przedszkola, ale damy rade:)))
Zaraz zabieramy się za segregacje zabawek, obiadek gotowy więc luzik.

Magdziunia wiesz co ja juz bym wolała aby przymroziło niż taka chlape mieć.

Trina a jaki tor zamówiłaś???

Wiola Oli Olbays to podstawa w mojej ateczce:)) jaki i Wick do smarowania.

Marma zdrówka dla małego a dla Ciebie dużooooo sił!!! Macklena podobno dobra firma ale się cenią:((

Minisia to ta kiecka:)))

No to lece babeczki

Do góry