reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

teraz wybieram sie do ordynatora oddzialu ginekologicznego w szpitalu w moim miescie. co prawda nie jestem pewna jeszcze gdzie chce rodzic ale wydaje mi sie ze to dobry wybór. zreszta rozmawialam z kolezanka która tez jest w ciazy i bardzo mi go polecala. co do badan to wlasnie wiem ze powinien je zlecac co miesiac i po pierwszej wizycie zapalilo mi sie czewone swiatło ze cos jest nie tak a teraz juz jestem pewna ze nie bede do niej chodzic. dziewczynki uwazajcie jezeli zmieniacie lekarzy tak ja to zrobilam, w sumie z przymusu ale nie wszystkie pacjentki widocznie nie sa tak samo traktowane. pozdrawiam

reklama
umówilam sie juz z innym lekarzem na czwartek. mam nadzieje ze lepiej mnie potraktuje. jezeli chodzi o toxoplazmoze listerioze i rózyczke to te badania robilam przed zajsciem w ciaze dla swietego spokoju. mialam tez usg tarczycy i dokladne badania okresowe z pracy, ale z grudnia. co prawda to byly bardzo dobre wyniki ale wydaje mi sie ze nie zwalnia to lekarza od zrobienia badan w ciazy w drugim miesiacu. strasznie sie zrazilam di tego lekarza, a wczoraj z nerwów az mnie brzuszek troszeczke bolal. ale dzis juz jest dobrze.
i od poniedzialku do pracy. juz nie moge sie doczekac.

nie przejmuj sie w czwartek mam nadzieje ze trafisz na lepszego gin. ;-)
i zrobi ci usg i bedzie dobrze zobaczyz tylko sie nie denerwuj :-D
Ja sie denerwuje bo na 12 mam dentyste a chyba jak jest fasolka to nie moze dawac znieczulen :wściekła/y:

Masz racje Dosi co do lekarzy . Ja bardzo starannie starałm sie wybrac lekarza najpierw poszukałam w interku o dobrych i złych ginekologach. Wybrałam dosc dobrze nie moge narzekac jest jak na razie bardzo ale to bardzo miły i fachowo podchodzi do tego co robi. Juz na pierwszej wizycie zaproponował mi zwolnienie mowiac ze pownnam w pierwszy trymestrze sie oszczedzac.

Własnie wczoraj byłam u denstst powiedziałam ze jestem w ciazy i dał mi znieczulenie. Nic mi nie było i fasolce tez chyba nic. Na pewno powinnas powiedziec ze jestes w ciązy

Czesc!
Teraz ztymi ginami to sie porobilo, czlowiek i tak placi za wizyte, a oni przeprowadzaja badanie szybko szybko, zeby odbebnic swoje... Ja przy pierwszym dziecku chodzilam do baaaardzo zaufanego lekarza, ciagle prywatnie bo tylko tak przyjmowal i badania wszystkie takze prywatnie! i co sie stalo, heh, pod koniec 8 miesiaca mojej ciazy przenosil swoj gabinet i umowil mnie na wizyte tydzien przed terminem porodu - paranoja w tak wysokiej ciazy!! dziecko nie bylo jeszcze glowka na dol, ale powiedzial, ze jeszcze czas... po 2 tyg postanowilam isc do innego gina i cale szczescie bo okazalo sie, ze cesarka nieunikniona gdyz maly jest wbity nozkami w miednice i nie ma szans zeby sie ulozyl glowka na dol!!! oczywiscie moglam rodzic naturalnie, ale na wlasne ryzyko...
tak wiec gdybym nie zdecydowala sie na wizyte u innego gina mialabym niezla niespodzianke, niekoniecznie wesola!
i mialam cesarke ze znieczuleniem w kregoslup i naprawde bylo cudownie!

Ja umówiłam się na wizytę do przychodni, do pani doktor która prowadziła moją pierwszą ciążę. Wiele osób namawiało mnie na wizytę prywatną, ale ja uważam, że skoro jestem ubezpieczona i mam świetną doktorkę w przychodni to po co chodzić prywatnie... Z resztą nawet gdybym musiała iść prywatnie, to do tej samej doktorki, tylko że ona przyjmuje w innym mieście. Jedyny minus wizyty w przychodni jest taki, że trzeba poczekać na wizytę ok 3 tygodni. Ja narazie bardzo dobrze się czuję, więc poczekam do mojego terminu (12 marca).

To super że masz taką lekarkę państwowo, ja też mam super ale niestety jest prywatnie. Państwowo nie udało mi się znależć normalneeo.

Niezapominajka232 kto wie czy nie masz racji. Wiele starych porzekadeł mówi, że jak się je słodkie to na dziewczynke - kwaśne - na chłopca. A ja na razie to niewiele jem:zawstydzona/y:

kochane ja całą ciąże jadłam słodkie ( a przed ciążą nigdy!!!) i urodziłam ładnego synusia!

jeszcze raz gratuluje wszystkim pazdziernikóweczkom! az mi sie nie chce wierzyc ze rok temu byłam dokładnie na tym samym etapie ciąży co Wy kochane teraz. Powodzenia!

reklama
Do góry