reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Niezapominajka232 kto wie czy nie masz racji. Wiele starych porzekadeł mówi, że jak się je słodkie to na dziewczynke - kwaśne - na chłopca. A ja na razie to niewiele jem:zawstydzona/y:

reklama
No tak, ale ja na chlopca wlasnie jadlam slodycze, no moglam je jesc 24h na dobe i wyniotowalam przez cale 3 miesiace... za to wygladalam cudnie, a teraz mam smaka na slone, kwasne, joguuuuuuurrrty - mniam, a na twarzy wygladam jak muchomorek;)) jakies wypryski pojawiaja sie;) no ale nie wymiotuje i z tego sie ciesze!

ja rowniez jestem juz mama i spodziewam sie kolejnej pociechy;) moj synek ma 16 mies, urodzl sie 21.10.2006r, a teraz 28.10.2008 na swiat przyjdzie jego hmm ?siostrzyczka;))?

anitka ja mam dzis wizyte i gina i tez jestem pod koniec 8 tyg. wiec napisze ci czego ja sie dowiedzialam. wiem ze na pewno bede miala usg i nie moge sie doczekac a wizyte mam dopiero o 20.
kaka ja tez sie strasznie denerwowalam jak mowilam kierownikowi o ciazy i od tamtego czasu jestem na zwolnieniu poniewaz pracowalam na zmiany, ale dogadalam sie z nim i jezeli wszystko bedzie ok to od poniedzialku wracam do pracy ale na jedna zmiane i na lzejsze stanowisko - troszeczke mniej obowiazków

dosia pisz szybko jak tam wczoraj bylo u gin i na usg :tak:

cuz moge napisac dorotko. bardzo sie rozczarowalam moim ginem ( w sumie to byl moj zastepczy gin bo moj choruje dosc powaznie i nie przyjmuje) juz po pierwszej wizycie nie podobalo mi sie podejscie tego lekarza a teraz to juz jestem pewna zeby go zmienic.
po pierwsze nie zrobil mi usg. to juz koniec 8 tyg a ja jeszcze nie mialam usg!!! powiedziala ze przy nastepnej wizycie 26 marca! uwazam ze to stanowczo za pózno na pierwsze usg. poza tym zalozyla mi karte ciazy i wpisala moje badania ( mocz i krew) z grudnia z badan okresowych z pracy! paranoja. na dodatek gdybym sie nie upomniala o nastepne badania to tez by pewnie o nich zapomniala.
badala mnie jedynie na kozle, i stwierdzila ze mam infekcje. przepisala mi duphaston i czopki pimafucin.
dodam ze bylam prywatnie. czuje sie rozczarowana. myslslam ze zobacze w koncu fasolke i sie troche sie uspokoje ze wszystko jest dobrze. a tu miesiac czekania. dzis spróbuje sie dostac do innego lekarza.
dziekuje dziewczynki ze o mnie pamietacie.
pozdrawiam serdecznie

Czesc Dosiu 24 to cierdecznie współczuje ze trafiłas na takiego gina . Zmien jak najszybciej na innego. Mam nadzieje ze taz trafisz lepiej. Moj gin na 27 marca dal mi skierowanie na kolejne usg. Na pierwszej wizycie dal mi skierowanie na tylk na wszyske badania łacznie z biochemia czyli na toksoplazme cytmegaloie zółtzke i inne.

Dosia, rzeczywiście fatalnie trafiłaś. Teraz to nawet idąc prywatnie kobieta nie ma pewności, że lekarz dobrze się nią zajmie. Postaraj się umówić do kogoś innego i daj znać jak poszło.
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie:):):)

umówilam sie juz z innym lekarzem na czwartek. mam nadzieje ze lepiej mnie potraktuje. jezeli chodzi o toxoplazmoze listerioze i rózyczke to te badania robilam przed zajsciem w ciaze dla swietego spokoju. mialam tez usg tarczycy i dokladne badania okresowe z pracy, ale z grudnia. co prawda to byly bardzo dobre wyniki ale wydaje mi sie ze nie zwalnia to lekarza od zrobienia badan w ciazy w drugim miesiacu. strasznie sie zrazilam di tego lekarza, a wczoraj z nerwów az mnie brzuszek troszeczke bolal. ale dzis juz jest dobrze.
i od poniedzialku do pracy. juz nie moge sie doczekac.

reklama
Do góry