reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Czesc!!!
21.10.2006 roku na swiat przyszedl moj najukochanszy synek!! Coz za zbieg okolicznosci bo teraz rowniez oczekuje dzidzi i przypuszczalny termin to 28 pazdziernika;)))
Musze przyznac, ze boje sie bardziej niz za pierwszym razem. Moj synek ma 16 miesiecy i mam tyle obaw i pytan dotyczacych tego jak ja sobie poradze kiedy juz na swiecie pojawi sie moja mala kruszynka??? Czy Antos nie poczuje sie odepchniety?? Jak mam go przygotowac, a raczej jak ja mam sie przygotowac psychiczne na pojawienie sie malenstwa??? Dobrze, ze mam jeszcze tyle miesiecy;))
pozdrawiam cieżaróweczki pazdziernikowe!

reklama
A ja już w koncu powiedziałam szefowej....ufff - kamień z serca.
Przyjęła to z uśmiechem - pogratulowała i nawet wycałowała. Powiedziała, że się domyśliła - od kilku lat nie byłam na chorobowym i mówiła, że miała jakieś przeczucie.

Dzisiaj gotuje zupkę ogórkową i już się doczekć nie mogę kiedy zacznę ją konsumować. Mdłosci do takie sobie wiec humorek dopisuje:)

Ja chodze spać jak dzieci - zasnęłam po dobranocce heheheheh

A ja już w koncu powiedziałam szefowej....ufff - kamień z serca.
Przyjęła to z uśmiechem - pogratulowała i nawet wycałowała. Powiedziała, że się domyśliła - od kilku lat nie byłam na chorobowym i mówiła, że miała jakieś przeczucie.

Dzisiaj gotuje zupkę ogórkową i już się doczekć nie mogę kiedy zacznę ją konsumować. Mdłosci do takie sobie wiec humorek dopisuje:)

Ja chodze spać jak dzieci - zasnęłam po dobranocce heheheheh

Kaka no to gratuluje powiedzenia szefowej o fasolce ja sie tez strasznie stresowalam
jak swojemu szefowi mowilam:tak: ale tez wyszlo spokojnie :-D.
A mnie dzis raz tak pozadnie mdlilo wiec sie polozylam ale to nic nie dalo ,
wiec siadlam i od razu pognalam do kibelka :tak:.
Teraz jakos narazie nie mam mdlosci ciekawe na jak dlugo ale zas zaczela
mnie bolec glowa :wściekła/y: ide sie polozyc z zimnym okladem na czolo powinno
choc troche pomoc:tak:.
Zaliczylam dzis niedlugi spacer z pieskiem a wieczorem zalicze spacer z M
musze glowe dotleniac aby tak bardzo nie bolala .
Aha i ja tez chodze wczesnie spac :tak:

A jak ogólnie czujesz się Dorotka123... oprócz mdłosci i bólów główy....mnie czasem z głodu boli głowa. Dziwne to ale jak cos zjem to ból przechodzi:)

Mój pies własnie też wciaga ogórkową hihi

Niezapominajka gratuluje;-)ja mysle ze Twoj maly synek..zaakceptuje sytuacje w jakiej sie zanjdzie,tylko musisz go juz powoli o tej wspanialej nowinie poinformowac..napewno sie uciesz ze bedzie mial rodzenstwo..na pocztku na pewno nie bedzie latwo,bo bedzie zazdrosny..ale predzej czy pozniej bedzie czerpal z tej sytuacji korzysci:tak:

Mam jutro wizyte u mojeg ginia..juz nie moge sie doczekac:-)
Mam dwa pytania.. w ktorym tygodniu lekarz okresla plec dziecka??
Co bede widziala na badaniu Usg,skoro to koniec 8 tygodnia??

anitka ja mam dzis wizyte i gina i tez jestem pod koniec 8 tyg. wiec napisze ci czego ja sie dowiedzialam. wiem ze na pewno bede miala usg i nie moge sie doczekac a wizyte mam dopiero o 20.
kaka ja tez sie strasznie denerwowalam jak mowilam kierownikowi o ciazy i od tamtego czasu jestem na zwolnieniu poniewaz pracowalam na zmiany, ale dogadalam sie z nim i jezeli wszystko bedzie ok to od poniedzialku wracam do pracy ale na jedna zmiane i na lzejsze stanowisko - troszeczke mniej obowiazków

a plec dziecka mozna okreslic podobno po 16 tyg ciazy, ale zalezy tez jak sie bobasek ulozy

Ja mam ochote zmyknąc przed swietami na zwolnienie ale sama nie wiem czy to dobrze?? Jak myślicie?

reklama
Ja wiedzialam, ze bede miala chlopca juz w 15 mies, ale plec meska latwiej jest okreslic z wiadomych wzgledow:))
hehe teraz zamawialismy dziewczynke;))) fakt, ze objawy mam zupelnie odwrotne niz przy pierwszym dziecku, wiec moze moze dziewczynaka???

Do góry