reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Elajza, przepraszam.
To nie kartę Ci dadzą w aptece tylko formularz aplikacyjny po tą kartę.

Jak ją otrzymasz będzie ważna kilka miesięcy, albo rok, albo dwa. Zależy od urzędu. I z tą kartą nie będziesz wydawać więcej niż 90eu miesięcznie za przepisane leki dla całej rodziny. Stąd crinone za 90 z dofinansowaniem. Gdybym kupowała kolejną dawkę w tym miesiącu byłoby już za darmo, ale... karta jeszcze nie doszła.
W każdym razie warto mieć.

Acha, ciężko dostać ten lek tak od razu. Ja musiałam zamówić.
Pozdrawiam!

reklama
oczywiście, że tatuś wie i jest bardzo szczęśliwy :) ale nie jesteśmy małżeństwem...

Ala4 super, że nie jestem sama z wawy :) tak jakoś lepiej się poczułam... może spotkamy się na porodówce ;)

No proszę, nie wiedziałam, ze tyle nas w Irlandii. Czyli ja, Elajza, Evelajna, ktoś jeszcze? Czy któraś z was przez przypadek będzie rodzić w Galway, bo byśmy może się spotkały hihi

Ala4 rodowita czy nie co to za różnica.... to chyba nie ma większego znaczenia np. przy wspólnych spacerkach z dzidzią... prawda? Ślubu nie planuję...

Ale huśtawka... wczoraj czułam się rewelacyjnie, a dziś już od 5 rano brzuch mi pęka :( Jutro mam zaplanowany dłuższy wyjazd i boję się, że będzie kiepsko z podróżą...

Dziewczyny czy wy też mylicie się ciągle i o czymś zapominacie? W pracy strzelam gafy jedna po drugiej... Chyba trzeba będzie szefowi powiedzieć o ciąży jak jaj szybciej...

a ja mam takie pytanko, moze glupiutkie ale bardzo mnie stresuje. Na poczatku lutego podpisalam umowe na 5 lat a teraz okazalo sie ze jestem w ciazy, nie mam pojecia jak to powiedziec mojejmu szefowi ktory raczej nie jest sympatycznym czlowiekiem. Oczywiscie poczekam az lekarz potwierdzi moja ciaze, ale ten problem juz nie daje mi spokoju. Jak zaszlam w pierwsza ciaze nie pracowalam i nie mialam takiego problemu.

a ja mam takie pytanko, moze glupiutkie ale bardzo mnie stresuje. Na poczatku lutego podpisalam umowe na 5 lat a teraz okazalo sie ze jestem w ciazy, nie mam pojecia jak to powiedziec mojejmu szefowi ktory raczej nie jest sympatycznym czlowiekiem. Oczywiscie poczekam az lekarz potwierdzi moja ciaze, ale ten problem juz nie daje mi spokoju. Jak zaszlam w pierwsza ciaze nie pracowalam i nie mialam takiego problemu.

ja 1 stycznia 2008 roku podpisalam umowe na 5 lat w pracy i ja nie mialam obaw
powiedziec o ciazy :-D.
W ciazy jestes chroniona od 3 miesiaca ale to jest chyba przy innych umowach
a nie przy umowie o prace .Poczytaj sobie o tym na necie :tak:.
Ja kiedys pracowalam w biurze i zajmowalam sie kadrami i wiem ze jak masz
normalna umowe to nie powinien cie zwolnic.
A jeszcze jedno jak sie strasznie bojisz i nie chcesz narazac fasolki to idz
na chorobowe jak poporosisz o to gina to napewno ci da chorobowe
a na chorobowym to juz na 100 % cie nie zwolni a chorobowe w ciazy dostaniesz
100 %a jak po 3 miesiacu ciazy bedziesz chciala wrocic do pracy to mozesz
a on nie ma prawa cie zwolnic bo po 3 miesiacy w kazdej umowie jestes
chroniona nawet o dzielo czy zlecenie po 3 miesiacu ciazy jestes chroniona
a przy normalnej raczej od razu cie chroni prawo :-D.
Dla pewnosci poczytaj sobie jeszcze o tym na necie.

A teraz co tam u mnie u mnie juz o wiele lepiej :-) kosci mnie nie bola i goraczka minela :-)
tylko jeszcze katar i glowa boli i taka przymulona chodze ale juz mi sie od rana jesc chce to
chyba bardzo dobry znak 3 majcie za mnie kciuki abym szybko wyzdrowiala a ja za was
3 mam

Mam do was pytanie bo ja w prawej dziurce nosa mam krzywa przegrode nosowa i
jak jestem chora to strasznie zle mi sie oddycha i wczoraj juz nie wytrzymalam
i dalam sobie tylko do tego jednego 2 krople zwyklych kropli do nosa a dzis dalam
sobie jedna krople tych kropli i czy myslicie czy to moze zaszkodzic FASOLCE ?

reklama
dziewczynki wczoraj mialam straszna biegunke. ni ewiedzialam co mam robic. przestraszyłam sie i zadzwonilam do mojego lekarza. powiedzial ze moge wziac astrolit czy cos takego. to podobno jakis lek dla dzieci. ale moja mama doradzila mi zebym ugotowala sobie ryzu z marchewka i przeszlo. jak reka odjał. wiem ze któras z Was tez miala problemy z biegunka wiec ja polecam ugotowany ryz z marchewka i nie solic!!!!
pozdrawiam

Do góry