reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

reklama
Dorota 1...9 nie bój się tak. Nawet jeśli dostaniesz antybiotyk to będzie on dostosowany dla kobiet ciężarnych. Ja też teraz biorę, bo muszę. Będzie ok
Pistacja z pewnością dzisiaj się uspokoisz po wizycie. Nie rozumiem dlaczego tak sie przejęłaś tym przejedzeniem. Zdarza się i to na tobie a nie na dzidzi się odbije hihi

Pięknie grono październikowych Mam rośnie:tak:

antybiotykiem nie ma co się przejmowa
będzie dostosowany dla kobiety ciężarnej a więc bez stresu
ja brałam w 8 miesiącu i Małolatowi nic nie było
głowa do góry będzie ok

Czesc dziewczyny.
Naprawde bardzo ciezko juz nadrabiac zaleglosci, tak nas tu juz duzo.Ja juz mam tylko sporadyczne mdlosci, za to potrafie nagle zwymiotowac.Ostatnio zdarzylo mi sie na ulicy, cale szczescie ze nikt nie szedl:zawstydzona/y:
Jesc dalej nic nie moge, normalnie wszystko mi rosnie, moj maz martwi sie ze to bedzie mialao zly wplyw na malenstwo, ale co ja mam zrobic:wściekła/y:

Rosania witamy w gronie przyszłych mam i gratulujemy :-)
Agniesia25 cieszę się, że pomału przechądzą Ci mdłości, tylko współczuje tych niekontrolowanych wymiotów. Będzie dobrze :tak: A co do mdłości i wymiotów, to przeczytałam w jakiejś ulotce, że pomaga na to zucie skorki z chleba, zanim wstanie się z łóżka. Wypróbowałam dzisiaj i... nie chę zapeszać, ale mi pomogło - nie zwymiotowałam, nawet nie mialam mdłości, ani biegunki, troszke mi sie przewracało w brzuchu, ale bez porównania z wczorajszym dniem :-)

Ja też mam do Was pytanie... Mianowicie byłam wczoraj pierwszy raz u lekarza. Widziałam fasolkę i pulsujące serduszko, ale okazało się że na jednym z jajników mam 5 cm cystę :-( lekarz mnie uspokajał, powiedział, że wiele kobiet coś takiego ma na początku ciąży i że to z reguły samo znika. Wiem na pewno, że wcześniej tej cysty nie miałam, bo robiłam sobie usg miesiąc przed zajściem w ciążę. Czy któraś z Was miała, albo ma coś podobnego?

Nawet nie mogę się nacieszyć zdjęciem fasolki, bo obok niego jest drugie z wielką czarną dziurą :-(

Agnieszko mi też mdłości niby przechodzą, ale za to jadłowstręt wciąż ogromny. Do wszystkiego muszę się zmuszać :baffled:
Kropka no ja niestety nie wypowiem się w tej kwestii :confused:. Ale skoro lekarz powiedział, że nie ma się co martwić, to chyba wie co mówi
Sa_raa w sumie to pod koniec ciąży lepiej niż na samym poczatku brać antybiotyk, ale już się uspokoiłam

Agniesia25 super , ze już lepiej...szczerze mówiąc to i ja czasami myślę, że puszczę pawia na ulicy ale dzięki Bogu narazie jeszcze uchodzi mi na sucho...

Kropka24 ja mam podobnie. Przed ciażą robiłam wszystkie badania i było ok. A teraz mam na jajniku torbiel...która też ma zniknąć do 12tc ale nie musi...Gin kazał się tym nie stresować. Staram się, ale ciężko się cieszyć jesli się wie, ze nie jest tak jak powinno.

Koleżanka poradziała mi 2...dr Maja i dr Jerzak (oboje z LIMu)... Wybrałam kobietę czyli Jerzak :)

A może Ty mi polecisz jakiegoś lekarza?

Ja też byłam pod lekarza z Łodzi bo moja mama miała trudności z ciążą i bałam się, że u mnie też bedzie trudno o dzidziusia... Ale jakoś po 9 m-cach się udało :)

Buzaki dla Ciebie
Monia a ile masz lat? twoje pierwsze?

reklama
Do góry