reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Widzę, że większośc mam pażdziernikowych ożywia się noca...wtedy gdy ja już śpię. I z kim ja tu poklikać mam jak Was nie ma??

reklama
Ja bylam u ogolnego lekarza i przepisal mi rutinoskorbin,wapno i antybiotyk
BIOPAROX pisze ze mozna brac w ciazy :tak: zle sie czuje non stop leze i jecze
bo mnie kosci bola i mam 37,7 temperatury
Dziewczyny modlcie sie za mnie zeby z fasolka bylo wszystko dobrze.

Dorota1...9 Bioparox to świetny lek, sama go chciałam ale nie dostałam. Wszystko bedzie dobrze. Nie martw się

rosaria - witamy kolejna przyszla mamusie z terminem na 26.10 (jestesmy juz trzy ;) ) i kolejna mamusie irlandzka :) myslalas juz gdziebedziesz rodzic?

ja musze sie rozejrzec za jakims miejscowym GP w ciagu najblizszych dni. no i zaczynamy cala procedure irlandzkiej ciazy :)

dolegliwoscinadal brak.
powiedzialam dzisiaj o ciazy mojej szefowej, byla zachwycona :)

dziewczyny - elajza, rosaria, napiszcie coś o tym jak się czujecie, czy to są Wasze pierwsze dzidzie??? macie już jakieś objawy? kiedy idziecie do lekarza???

moje pierwsze. wkoncu!! ponad rok sie staralismy, nadal nie mozemy uwierzyc, ze sie udalo. chyba dopiero jak zobacze fasolke naUSG tonaprawde uwierze ;)
bylismy wczoraj wieczorem u polskiej ginki. USG nie zrobila, bo za wczesnie, ale i tak jestem zadowolona, bo wypisala mi recepte na lek Crinone (slyszalyscie o czyms takim??), ktory jest wlasciwie progesteronem. za tydzien lecimy do Pl, wiec tak na wzmocnienie bebe mam to stosowac. poza tym nie mam sie przemeczac, jesc wolno wszystko, oczywiscie w rozsadnych ilosciach. maliny, herbatki ziolowe, zielone, owoce morza.... :) chyba mimo wszystko poswtrzymam sie od sushi i camemberta...
No i biore kwas foliowy. w pon jade zrobic Beta HCG. a na pierwsze USG chyba pojde w Pl.

a Ty vivianna, jak sie czujesz? to Twoje pierwsze dzieciatko?

tak, to nasze pierwsze :)
staraliśmy się i udało nam sie juz w 3 podejściu :)
do gina mam zamiar iść w pierwszym tygodniu marca - mam nadzieję, że będzie już coś widać...
na razie nie czuję się w ogóle ciążowo, nie mam żadnych objawów, nie mam mdłości, nie bla mnie piersi...
dzisiaj mnie coś kuło i nadal czasami kuje z prawej strony - takie w sumie mało przyjemne kłucie, ale mam nadzieję, że to nic złego...

reklama
moje pierwsze. wkoncu!! ponad rok sie staralismy, nadal nie mozemy uwierzyc, ze sie udalo. chyba dopiero jak zobacze fasolke naUSG tonaprawde uwierze ;)
bylismy wczoraj wieczorem u polskiej ginki. USG nie zrobila, bo za wczesnie, ale i tak jestem zadowolona, bo wypisala mi recepte na lek Crinone (slyszalyscie o czyms takim??), ktory jest wlasciwie progesteronem. za tydzien lecimy do Pl, wiec tak na wzmocnienie bebe mam to stosowac. poza tym nie mam sie przemeczac, jesc wolno wszystko, oczywiscie w rozsadnych ilosciach. maliny, herbatki ziolowe, zielone, owoce morza.... :) chyba mimo wszystko poswtrzymam sie od sushi i camemberta...
No i biore kwas foliowy. w pon jade zrobic Beta HCG. a na pierwsze USG chyba pojde w Pl.

a Ty vivianna, jak sie czujesz? to Twoje pierwsze dzieciatko?

Witam kolejna irlandzką mamusię!

Elajza, crinone to to samo co duphaston czy luteina tylko w żelu. I koszmarnie drogie! Bez dotacji ponad 100eu za 15 dawek. Z kartą, której nazwy zapomniałam, ale dają ją w aptece, żeby lek był dofinansowany, około 90eu.

Zaopatrz się pożądnie w Polsce! Mi koleżanka właśnie przysłała trochę zapasu z Polski, bo kolejne 90 eu...:no:

Aha, i zapomnij o malinach, sokach i herbatkach malinowych;-) Kolejny lekarz potwierdził, że kurczą macicę (a ja tak lubię...)

Ściskam kciuki za poszukiwania GP!

Do góry