reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Witajcie, mogę się do Was przyłączyc?
ja też, tak jak Monia_wawa zrobiłam test w walentynki :) była widoczna słaba druga kreska, ale dwa dni później juz nacznie wyraźniejsza, a test z krwi tez potwierdził :)
mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, bardzo się z mężem cieszymy z tej Fasoleczki - to był nasz trzeci cykl staran - a Wam za którym razem się udało?
mi kalkurator wylicza termin na 26-27 paźdzernika... (zalezy na jakiej stronie), ostatnia @ miałam 20 stycznia.
Jesli chodzi o objawy to nie czuję NIC A NIC, żadnych mdłości, bolących piersi, zmeinionych smaków, przeszkadzających zapachów, ani senności...
zamierzam iść do lekarza w pierwszym tygodniu marca - myślicie, że to będzie dobry czas?

Ja @ mialam 19 stycznia i mnie z internetu wyszla data 26 pazdziernika :-D
a gina sie wczoraj nie pytalam zapytam na nastepnej wizycie 10 marca:-D

reklama
witam, i melduje ze dołączam do pazdziernikowych mam :-)

test dwie kreski 11 luty, termin wg kalkulatorów kalorii na 20 października,
ostatni okres 14 stycznia
Do lekarza dopiero pewnie w marcu, bo moj gin wyjechał i dopiero jutro rejestruja , a zazwychaj czeka sie u niego min 2-3tyg na wizyte.
mam nadzieje ze to nie za pozno ...
powiedzcie, kiedy zaczeły sie u was mdłości - bo u mnie to juz 6 tydzien a na razie nic a nic
w kazdym razie pozdrawiam wszystkie mamy :)

Ostatnia edycja:
witam, i melduje dołączam do pazdziernikowych mam :-)

test dwie kreski 11 luty, termin wg kalkulatorów na 20 października,
ostatni okres 14 stycznia
Do lekarza dopiero pewnie w marcu, bo moj gin wyjechał i dopiero jutro rejestruja , a zazwychaj czeka sie u niego min 2-3tyg na wizyte.
mam nadzieje ze to nie za pozno ...
powiedzcie, kiedy zaczeły sie u was mdłości - bo u mnie to juz 6 tydzien a na razie nic a nic
w kazdym razie pozdrawiam wszystkie mamy :)

Ja jestem w 4 tygodniu wedlg moich obliczen a mdlosci juz mam ale niewielkie:-D
ale ja sie ciesze ze je mam bo wiem ze jest oki u fasolki:tak:

kaka82 az mi jest dziwnie troche ze nie mam mdlosci, ale lepiej nie wywolywac wilka z lasu i nie narzekac jak jest dobrze. ja na poczatku ciazy musialam sobie uciac drzemke w ciagu dnia i w nocy tez spalam bez problemu. bardzo mnie to dziwilo, ze tyle spie ale teraz jakos mi przeszlo. siedze od poczatku na zwolnieniu i strasznie mi sie nudzi w domu.

Witajcie, mogę się do Was przyłączyc?
ja też, tak jak Monia_wawa zrobiłam test w walentynki :) była widoczna słaba druga kreska, ale dwa dni później juz nacznie wyraźniejsza, a test z krwi tez potwierdził :)
mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, bardzo się z mężem cieszymy z tej Fasoleczki - to był nasz trzeci cykl staran - a Wam za którym razem się udało?
mi kalkurator wylicza termin na 26-27 paźdzernika... (zalezy na jakiej stronie), ostatnia @ miałam 20 stycznia.
Jesli chodzi o objawy to nie czuję NIC A NIC, żadnych mdłości, bolących piersi, zmeinionych smaków, przeszkadzających zapachów, ani senności...
zamierzam iść do lekarza w pierwszym tygodniu marca - myślicie, że to będzie dobry czas?

a my próbowalismy od maja... i nic.... aż tu nagle taka niespodzianka :):):):):) szczególnie, że nie mam juz 20 lat...

Pozdrawiam cie monia wawa . Jestem agnieszka z warszawy. My tez staralismy sie ponad 2 lata ale trafilismy na super lekarza i jest maluszek. I tez nie mam juz 20 lat. Wybrałas juz ginekologa?

Witam wszystkie mamusie październikowe.

Miło mi będzie, jeśli pozowlicie, dzielić się z Wami "mamusiowymi" wątpliwościami i radościami. i mam nadzieję, że tych drugich bedzie znacznie więcej!
Wg kalkulatora BB mam termin na 21 października (więc dzien po "Moni":-).
Ciąża potwierdzona testami z krwi :-)

Za mną juz 2 wizyty u gina (2 różnych)...niestety nie mam z nich dobrych wrażeń...
Na pierwszą zgłosiłam się w tym samym dniu gdy na teście pojawiły się 2 kreseczki.
Ogólnie mówiąc zostałam zignorowana - "to za wcześnie". Prawie wymusiłam skierowanie na badania! Może uzna co to za dziwne, ale ja już od pierwszego tygodnia czułam że jestem w ciązy!
Mdłości, senność, zmęczenie, stan podgorączkowy...
Z krwi wyszło, że to 2-3 tydzień.
Druga pani gin, również nie potraktowała mnie poważnie. powiedziała, że co prawda ciąża jest potwierdzona, ale "wszystko się może zdarzyć"! Dostalam skierowanie na usg za 2 tygodnie od wizyty tj. na przyszły tydzień.
Ja rozumiem, że we wczesnym etapie ciązy nawet usg niewiele pokaże, ale to wszystko można chyba pacjentce przekazać w bardziej "przyjaznej" formie. Poza tym ja oczekiwałam jedynie porad lekarskich jak mam się zachowywać, żeby ciąża rozwijała się prawidłowo.
Dodam jeszcze, że pierwsza pani gin, po usłyszeniu wiadomości, że w styczniu przyjełam 2 dawkę szczeionki przeciw WZW typu B, złapała się za głowę i prawie wprost pwoiedziała, że mogę poronić albo urodzić chore dziecko! Druga gin, ani dane producenta szczepionki, na szczescie tego nie potwierdzily :-)

"Monia-wawa" -może to dobrze, że pierwszą wizytę masz w marcu, przynajmniej unikniesz tego co ja przeżyłam.

Reasumując moje wylewności, w przyszłym tygodniu pierwsze usg,a potem wizyta u gina.
Mam nadzieje, że tym razem zostanę potraktowana poważnie!

Pozdrawiam

Wiesz... w marcu, bo jak zadzwoniłam do gin, do którego chodziałm od lat (prywatnie - wizyta 100zł) to usłyszałam, że ona nie prowadzi ciąż, bo to nie jest opłacalne! Masakra!

Ale trudno... Zapisałam się na 1 marca do LIMu... Zobaczymy jak bedzie...

reklama
[Wg kalkulatora BB mam termin na 21 października (więc dzien po "Moni":-).
Ciąża potwierdzona testami z krwi :-)

PS. A kiedy miałas ostatnią @?

Do góry