reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Hej Dorota S:)
Ja mam jeszcze "isc do lazienki haftac czy nie" :) i tak caly dzien w fatalnej niepewnosci ale moze to lepiej niz faktycznie wymiotowac caly czas :).
Ja mieszkam w Hampshire - pol godziny pociagiem od Waterloo :)

reklama
Hej Kobietki :)

Witam na forum...

W Walentynki zrobiłam test i wyszły II :):):) Potwierdziłam to jeszcze testem ciążowym z krwi...

Wg kalkulatora BB termin mam na 20 października...

Napiszcie jak wyglada pierwsza wizyta u lekarza,

Buziaki dla wszystkich

HEJ poczytaj sobie moja wypowiedz troszke wyzej ja tam
opisalam pokoleji co i jak :-).
Wizyta to wywyaid co i jak , pozniej badanie na kozle a pozniej zazwyczaj usg dopochwowe :-)

Witajcie :-) ja juz po wizycie u gin. potraktowal mnie fajnie :-) nie tak jak tez z przychodni
Na poczatku jak zwykle wywiad co i jak jak to sie stalo ze poronilam 1 ciaze :-(
Jakie mam teraz dolegliwosci .Pozniej badanie na kozle i powiedzial juz nie wiem dokladnie
ale cos w stylu ze macica jest opuchnieta czy powiekszona :-) ale wiem ze to dobrze :-)
Pozniej zrobil mi usg dopochwowe i bylo widac pecherzyk ktory ma teraz 2,65 mm :-) .
Gin mowil ze na takiej pierwszej wizycie to on ma za zadanie okreslic czy jest to ciaza maciczna
czy niestety pozamaciczna i powiedzial mi ze jakby u mnie byla pozamiciczna to on
nie znalazby takiego malego pecherzyka tak szyko :-) a znalazl bardzo szyko :-)
Dal mi zwolnienie narazie do 10 marca i 10 marca nastepna wizyta :-)
Zapisal mi na podtrzymanie tabletki LUTEINA zna je ktos ?
Halo dorota12345.. - ja sobie podczytuje Was czasami, żebya wiedzieć jaki przyost naturalny będzie w Październiku :):):), a tak na poważenie brałam luteine przez dwa tygodnie 2x1 tabletkę , dopochowo , moja ginka powiedziała że to aby dobrze odrzywić fasolkę, to jest czysty hormon bodajże prpgesteron ale ja w tej chwili nie jestem pewna na 100% nazwy, ja się czułam po niej dobrze, nawet mniej niż normlanie czułam brzuszek...

Dorota1...9 własnie przeczytałam... :)

Niestey z wizytą u lekarza musze poczekać do marca, mam nadzieję, że nie bedzie późno na pierwsze badania...

Mam jeszcze pytanko... czy na poczatku powiększyły wam sie piersi? Bo mi tak... i bola okropnie....

monia pewnie ze mi sie piersi powiekszyly. prawie ze wszystkich biustonoszy mi wyplywaja. i szczerze mowiac najlepiej mi teraz jest bez stanika. a bola koszmarnie. w nocy na boku na poczatku spac nie moglam a o spaniu na brzuchu nie wspomne. teraz to juz sie przyzwyczailam i bardziej uwazam na nie.
a jezeli chodzi o pierwsza wizyte to nie martw sie. jezeli dobrze sie czujesz i nic nie widzisz u siebie niepokojacego to wydaje mi sie ze nic sie nie stanie jak poczekasz do marca.

Dorota1...9 własnie przeczytałam... :)

Niestey z wizytą u lekarza musze poczekać do marca, mam nadzieję, że nie bedzie późno na pierwsze badania...

Mam jeszcze pytanko... czy na poczatku powiększyły wam sie piersi? Bo mi tak... i bola okropnie....

moniczko ja wlasnie przed testem jakis conajmniej tydzien wczesniej mialam strasznie bolace piersi co sie u mnie zadko zdaza :-) wiec dla mnie to
juz byl jakis znak :-)
Lezec umiem ale bola przy dotykaniu , bola raz mniej a raz wiecej nie wiem
od czego to zalezy :-) .
Ja ogolnie mam male piersi no i mysle ze troszke mi urosly :-) a zwlaszcza lewy
hihi jest jakis wiekszy :-)

Witajcie, mogę się do Was przyłączyc?
ja też, tak jak Monia_wawa zrobiłam test w walentynki :) była widoczna słaba druga kreska, ale dwa dni później juz nacznie wyraźniejsza, a test z krwi tez potwierdził :)
mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, bardzo się z mężem cieszymy z tej Fasoleczki - to był nasz trzeci cykl staran - a Wam za którym razem się udało?
mi kalkurator wylicza termin na 26-27 paźdzernika... (zalezy na jakiej stronie), ostatnia @ miałam 20 stycznia.
Jesli chodzi o objawy to nie czuję NIC A NIC, żadnych mdłości, bolących piersi, zmeinionych smaków, przeszkadzających zapachów, ani senności...
zamierzam iść do lekarza w pierwszym tygodniu marca - myślicie, że to będzie dobry czas?

witamy nowe mamusie!!!!
vivianna mi równiez udalo sie za trzecim i razem i te poprzednie miesiace staran bardzo mnie wykonczyly. psychicznie. myslalam ze jest ze mna cos nie tak, bardzo to przezywalam.
wydaje mi sie ze poczatek marca to dobry czas na pierwsza wizyte. w tak wczesnej ciazy malo bedzie co widac. a na objawy mozesz jeszcze poczekac. podobno wszystko uruchamia sie popiero w 6 tyg. choc ja do tej pory nie mam zadnych mdlosci. to jest indywidualna sprawa, wiec niczym sie nie martw. duzo teraz odpoczywaj i dbaj o swoja fasolke.
pozdrawiam serdecznie

reklama
Monia, Viviana gratuluję i witam wśród nas.
Ja zmykam do łóżeczka laseczki. Papa

Do góry