reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Kaka czyli mowisz ze moja nieprzespana noc to normalka :-)
Ja jutro popoludniu ide do gina aby powiedzial ze widzi tam jakas zmiane na fasolke
bo wiem ze tak szybko niczego nie udowodni na 100000 % poprosze go aby zapisal mi tez jakies tabletki na podtrzymanie bo ja pol roku temu poronilam :-( i teraz strasznie sie boje
aha i od razu ide na zwolnienie z pracy :-)
Dzis mi strasznie niedobrze jest ale nie wymiotuje tylko mi niedobrze :-)

reklama
kaka82 mój dżinek kategorycznie na pierwszej wizycie zabronił podnoszenia rąk powyżej poziomu głowy czyli zakaz sięgania do wysokich półek, mycia okien i wieszania wysoko na sznurku, karniszu itp.:no: gdyż grozi zerwaniem węzłów chłonnych, a w dalszej kolejności problemami z ciążą...Tak więc ja zatrudnię męża do tego typu prac;-)ponieważ wolę nie ryzykować.

Byłam u lekarza, z dzidzią ok, ale mój organizm nieco gorzej.. Żadnych okien, Kaka :-) Okazało się, że to plamienie spowodowane było nadmiernym (?) wysiłkiem.. Tzn - jazdą samochodem ponad 200 km w ciągu dnia i zakupami. Ciężko będzie mi się przestawić, zwłaszcza, że kiedy mi się nudziło, sama ciężkie meble w domu przesuwałam...A więc mamusie żadnych siat z zakupami, wysiłku fizycznego, a zwłaszcza mycia okien :-) Dbać o siebie musimy, a jeśli trochę się przy tym poleniu****emy, to dzidziuś na pewno nie będzie miał nam tego za złe :-D A przecież to o niego teraz przede wszystkim musimy dbać ;-)

Laseczki nie każde plamienie oznacza coś złego, ale każde plamienie trzeba potraktować serio i jeśli dojdzie do tego lekki ból od razu do lekarza lub szpitala. Duphaston to progesteron. Kiedy jest za mały poziom progesteronu może dojść do plamień lub nawet poronień. Nie chę w żadnym wypadku was straszyć. Po prostu uczulam. Te z was co plamią leżeć plackiem w łóżeczku z pupą uniesioną wyżej i odpoczywać. Mycie okien absolutnie odpada. Teraz czas, żeby wasi mężowie przejęli takie obowiązki hihi. Żadnych ciężkich zakupów, wieszania prania z rękoma uniesionymi do góry. Po prostu my mamy na to szlaban, a mężowie zielone światło ;-).
Ja miałam ciężką noc przez kaszel i suchość w gardle. Oby dzisiaj było lepiej :baffled:

Ja tez uwazam ze zdanych prac ciezkich nie mozemy wykonywac .
Ja poronilam pol roku temu :-( ale wtedy ciezko pracowalam a teraz zamierzam lezec w domu
i gotowac obiadki i zmywac hi hi :-)

Dorota123... z takim długim nickiem nie da się ciebie nie zauważyć hihi. Czekamy po prostu na ostateczne potwierdzenie ciąży

reklama
Do góry