reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

nabuko bierz zwolnienie i sie nawet nie zastanawiaj. w pracy na pewno dadza sobie rade a najwazniejsza jest teraz fasolka. jak ja sie dowiedzialam o ciazy to od razu poszlam na zwolnienie, teraz co prawda z checia bym wrócila bo strasznie mi sie nudzi w domu jaksama siedze.
dorotko123... ja mam tak samo. czytalam ze niby powinny byc zaparcia, a ja zaparcia mialam przed ciaza a teraz codziennie czasem nawet kilka razy "kupkam" a o gazach juz nie wspomne. istna bomba gazowa. ale wydaje mi ze u mnie jest to spowodowane jedzeniem cytrusów i piciem soków przecierowych. moze tez zmienilas cos w swojej diecie i dlatego tak sie dzieje. zwroc uwage.
pozdrawiam

reklama
nabuko wcale się nie zastanawiaj tylko idź na zwolnienie. Ja głupia na początku nie chciałam- to byłam narobiła:no: Praca nie zając- nie ucieknie-dadzą sobie radę tam bez Ciebie. A jak brakuje koleżanek to zawsze można spotkać się na soczku:-) Najwyżej kierownik dostanie mdłości jak zobaczy zwolnienie np. na okres 1 m-ca;-)
dorota123456789 ja też nie mam nic wspólnego z zaparciami, mimo że jem prawie wszystko to samo co przed ciążą. To chyba zależy od budowy ciała i innych uwarunkowań.
A ja dziś jakoś tak niewyraźnie się czuje, mam nadzieję ze zaraz nie będe rozmawiała z deską klozetową:-(

Dzieki dziewczyny wiecie co wam powiem od kad wiem ze jestem w ciazy to non stop mnie sie
cos przewraca w brzuchu :-) tak jakbym byla non stop glodna a nie jestem :-) no i po tych
ewolucjach w brzuchu czasem sobie pierdne a czasem nie :-) wiec moze to normalne.
A dzis od samego rana kupki wale jak opentana :-( i troche mnie to martwi bo ja mam takie
kupki w pierwszy dzien @ ale kupkuje jak juz mam ta wstetna @ a teraz jej nie mam i wlasnie mnie jakos ta kupka martwi :-( .
A po drugie ja dzis nie jestem umowiona do swojego lekarza i dzwonilam do niego do rejestracji
to powiedzieli mi ze mnie nie zapisza bo nie ma miejsca ale moge przyjsc i sie gina zapytac
czy mnie przyjmie i tak zrobie o 10 wychodze z domku i jade autobusem do przychodni
bo to strasznie daleko odemnie a dzis straszny ziab na dworze :-(.
Wiec 3 majcie za mnie kciuki aby mnie gin dzis przyjal on jest od 11
On mi pol roku temu po moim poronieniu powiedzial ze jak tylko zobacze na tescie 2 kreseczki
to mam przyjsc na badanie oczywiscie i mowil ze da mi odrazu zwolnienie z pracy :-) ,
wiec mam nadzieje ze sie zlituje nademna i mnie dzis przyjmie :-)

Hej laseczki. Ja tylko na sekundkę. Niestety domowe sposoby i syropki nie pomagają. Idę dzisiaj do lekarza. Ciekawe czy tu w Irlandii Bioparox mają,bo w ciąży z Dawidkiem mi pomógł i był bezpieczny dla płodu.

Cześć dziewczynki.

Nabuco ja też myślę, że warto isć na zwonienie...sama poszłam na razie na tydzień ze względu na mdłości.

Dorota 27 - chyba faktycznie nie masz co zwlekać skoro nic Ci nie pomaga. Jeszcze raz dużo zdrówka:)

Dorota123456789 ja mam już swój rytuał...budzę się o piatej rano i prosto do wc na komplet czynnosci fizjologicznych...potem zagryzam suchą bułką i spię do 9tej. O 9tej powtórka z rozrywki. Zaczynają się mdłosci i nie wiem co mam jesc bo na wszystko mnie odrzuca.

Wczoraj zajadałam się brzoskwiniami a dziś patrzeć na nie nie mogę...

Hej witam,
Ja tez mieszkam w Anglii i znam tutejsze podejscie do przyszlych mam.
Niestety pierwsza ciaze poronilam w 6. tygodniu, lekarze w Anglii kazali mi brac witaminki i czekac. Podejscie ze bedzie jak chce natura pewnie wynika z najwiekszego w Europie odsetka ciaz u nieletnich (a ja juz po 30 :( ) i duzego przyrostu naturalnego... Bylam 3 tygodnie temu w Polsce i moj lekarz przepisal mi Duphaston wiec biore i jestem spokojniejsza (znowu w 6. tygodniu, trzymam kciuki).
Lekarz w Anglii pogratulowal drugiego podejscia i powiedzial ze on mi Duphastonu nie przepisze bo nie wierzy ze dziala... ale za to juz za tydzien mam wizyte u poloznej (nie musze czekac do 12. tygodnia).
Termin wyliczylam na 20. pazdziernika :)

No niestety skończyło się na antybiotyku :-(. Dobrze, że dłużej nie zwlekałam z wizytą u lekarza.Dostałam Augmantin 250/125 mg w tabletkach rozpuszczalnych. Oczywiście nie bardzo wierząc irlandzkim lekarzom zadzwoniłam do mojej polskiej gin tutaj i upewniłam się, ze mogę stosować ten antybiotyk we wczesnej ciąży. Ale i tak nie jestem zachwycona, że akurat teraz jestem zmuszona brać antybiotyk, buuuuuuu.
Agauk jeśli tutaj lekarz nie chce ci przepisać Duphastonu zadzwoń do swojego gina w Polsce i poproś o receptę, niech ktoś ci wykupi i przyśle. Tutaj tez mieli welki opór, zeby mi go dać, ale po wielkich bojach go dostałam:evil:

reklama
dzieki Dorota, sprobuje powalczyc tutaj i tym razem tak latwo sie nie poddam :), mam jeszcze zapas na 3 tygodnie a potem znowu jade do Polski :) (i zabieram moje psisko przy okazji, niech odwiedzi stare katy).
a z tymi suwaczkami to chyba cos nie tak... ja jestem w 6. tyg a on pokazuje 5.?

Do góry