reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Witajcie
Mam przyjemność dołączyć do grona październikowych mam:tak:. Lekarz określił mi przybliżony termin porodu na 5 października. Jestem po pierwszym USG, które mi zrobił na pierwszej wizycie żeby potwierdzić.:-)Następna wizyta 10 marca, i na wtedy zlecił dostarczenie badań. Mam nadzieję że znajdzie się miejsce dla mnie tutaj;-)

reklama
Anetuanet witaj i gartuluję. Ale nas sporo już hihi. Jeśli nie masz nic przeciwko to będę pisać o tobie Aneta bo masz dość trudny do zapamiętania nick

Lekko chora jestem niestety. Mam nieładny kaszel, lekki katarek, do tego pieczenie w pochwie hihi. Jak już chorować to konkretnie hihi. Ginekolog powiedziała, ze mogę spokojnie używać aerozolu Tantum Verde, syrop prawoślazowy no i wzięłam jeszcze małą łyżeczkę Pyrosalu, może choć trochę zadziała na mnie napotnie. A na infekcje pochwy krem dopochwowy Mycostatin.

Witajnie dziewczyny.
Dorotka27, przykro mi ze jestes w nie najlepszej formie, kolejny raz zycze szybciutkiego powrotu do zdrowka. Mi lekarz teraz wyliczyl termin na 01.10, jeszcze troche i okaze sie ze powinnam pisac na mamusiach wrzesniowych hihi.
Pozdrawiam

Dorotka trzymaj się...dużo zdrówka Ci życzę.

Witaj Antuanet. Spokojnych 8 miesiecy.

Na moim usg odczytąłam że maleństwo ma 16.7 mm i zaczynam się denerwoac że Wasze mają ok 10mm Tak mam tez wpisane w ksiażeczkę ciaży...Lekarz policzył mnie na 6 tydzień a moze się pomylił??

Buuuu, mamusie, pocieszcie mnie trochę....:-( miałam dziś koszmarny dzień..miałam mieć rodziców i teściów na obiedzie, więc spędziłam pół dnia w kuchni. I może to z powodu ogólnego zmęczenia koło 15. zaczął mnie straszliwie boleć brzuch. Poszłam do łazienki, a tam cała wkładka poplamiona. :-(Szybko telefon do lekarza, ten kazał mojemu mężowi przyjechać po receptę i wykupić leki jak to powiedział "na podtrzymanie"
frown.gif
frown.gif
Mam leżeć - jeszcze nie wiem jak długo.. Mam nadzieję, że sprawa nie jest tak poważna, jak wyglada
frown.gif
Jestem przerażona... Teraz się trochę uspokoiłam, ale przeryczałam kilka godzin... Dajcie znać, jeśli wiecie coś więcej na temat działania leku DUPHASTON..

Widze,ze pazdziernikowych mam przybywa! Z samopoczuciem za to widze,ze roznie. Nabuko nie martw sie na pewno wszystko bedzie dobrze! Ja wczoraj wieczorem tez sie najadlam strachu,bo cala wkladka byla jasno brazowa.Jak myslicie czy to moze byc cos powznego? Z racji,ze mieszkam wUK nie moglam nawet zadzwonic do lekarza,bo dla nich to byloby smieszne.

Dziękuje za miłe przyjęcie do Waszego grona:-)
Nabuko nie martw się, wszystko będzie dobrze.;-)Odpoczywaj więcej i uważaj na siebie. Na początku zdarzają się plamienia- mam nadzieję że więcej się nie powtórzą.
Ja ogólnie dobrze się czuję, nie wymiotuję, czasami mdłości mnie męczą:-(
W poniedziałek w pracy dostałam krwotoku z nosa przy pracach fizycznych( mimo że pracuje jako księgowa:wściekła/y:) i lekarz najpierw dał mi wykład czy warto narażać siebie i dziecko a potem warunek, że jeśli chcę żeby on mnie prowadził to bezwzględnie zwolnienie. Tak więc od wtorku jestem na L4;-)Miłego wieczorka.

Czesc chcialam sie z Wami przywitac bo wszystko szykuje sie na to ze dolacze do Was
do MAM PAZDZIERNIKOWYH jestem po 2 testach w 29 dniu cyklu :-) oba pokazaly
2 kreski jedna bladsza ale najwazniejsze ze jest ta druga :-)
Zazwyczaj @ dostaje do 33 dnia wiec nadal siedze jak na jakis kolcach i non stop
patrze czy @ nie przyszla mam nadzieje ze przez najblizsze 9 miesiecy nie przyjdzie
Do gina ide jutro i pewnie na 1000000 % nie potwierdzi bo to za wczesnie aby
bylo wiadomo na 10000000 % ale i tak juz sie nie moge doczekac jutrzejszej wizyty :-)
Termin obliczylam sobie na 24 pazdziernika :-)
Powieccie mi czy na poczatku jest to normalne ze ja dzis nie umialam spac non stop
przewracalam sie z jednego boku na drugi nie umialam wogole spac ,ale
moze to normalne :-)

reklama
Nabucko ja od pierwszej wizyty mam przypisany duphaston - tak na wszelki wypadek. Staram się nie strtesować ale to też moja I ciaża i nie wiem czego mogę się spodziewać. Pewnie masz rację, że się przemęczyłaś tego dnia.

Heh a ja mam tak już brudne okna że kusi mnie na sprzątanie. Wczoraj słonko zajrzało przez szybe i prawda wyszła na jaw. Zawsze to ja myłam okna ale teraz się boję. Zastanawiam się czy myś po 1 dziennie czy wogóle poprosić M o pomoc bo na to, że się domyśli raczej nie liczę.

Dorota123456789 jaod jakiegoś tygodnia śpię prawie 12h na dobę i ciaglę się kręce...wstaje w nocy do wc, potem chce mi się pić i piję wodę, potem jeść wieć gryze kromkę suchego chleba i tak funkcjonuję.

Do góry