reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

melduje, że żyję.
Młoda ma kryzys rozwojowy chyba, od 3 dni nie umie zasnąć. Świat zbyt ciekawy czy co.... Wczoraj w ciągu dnia 3x po 10 min zaliczyła. Wieczorem foch i się wozimy 3 godz :dry: z cyckiem w paszczy nie pasi, lulać nie pasi, huśtawka nie pasi, chusta nie pasi. Choć dzięki temu ostatniemu pospała dziś w dzień. Niestety na mnie, a że oprócz tego ma faze na noszenie i pół dnia dzis w chuście spędziła, to kręgosłup mi daje znać, że istnieje. Poza tym mama jest najlepsza na wszystko a inni be. I najlepiej to okazać płacząc jak ktoś się pochyli, zagada czy nie daj Boże na ręce weźmie. Żeby się to już skończyło i żebym z powrotem moją córcię (i trochę przestrzeni życiowej) odzyskała :sorry2:

reklama
uuuu.... a tu już nikt nie zagląda? Nie ma co poczytać:-p

My po lekarzu, Wojtuś dostał antybiotyk. Straszny kaszel go męczy, zaflegmiony, schodzi mu już na płucka.:-(

Poza tym przygotowuję się psychicznie do operacji oczek, to już za tydzień:baffled:
Marma wszystko drożeje, więc się nie przejmuj. Musimy z czegoś żyć, co nie?;-)
Trina to pewnie tylko jakiś kryzys, zaraz jej przejdzie:tak:

Czarna ty byłaś ostatnio na wakacjach w chorwacji. Możesz coś więcej mi napisać?? Sami szukaliście noclegów czy wcześniej coś rezerwowaliście? W jakim rejonie byliście? Mieliście polskie jedzenie, czy tam się stołowaliście? i wogóle jak wrażenia, to kawał drogi autem z małymi dzieciaczkami.
My na wakacje w tym roku pewnie do Turcji się wybierzemy we wrześniu, bo na organizację samemu trochę za późno.
Ale myślimy o chorwacji w przyszłym roku, kiedy oba dzieciaki będą płatne.

U nas pogoda się poprawia, więc i humor od razu lepszy:tak:

Ja już po połówkowym.

Pierwszy obraz jaki pojawił sie na usg to rozwarte pośladki. I dalej brak wątpliwości co do płci. Będzie dziewczynka:-D. Nie bardzo chciała współpracować. Jak próbowała zrobić zdjęcie w 3d jej buzi to odwracała się do nas plecami, ziewała...aż jej w koncu spokój daliśmy i przeszlismy spowrotem na 2d to się bawiła paluszkami od stóp. Niezła akrobatka mi rośnie heheh. Ma już 573g. A ja przeżyłam mały szok przed wizytą. Próbujac się oporządzić pod prysznicem nie mogłam ujrzeć swojej...kiedy mi tak brzuch urósł nie wiem hehehe
Za to mój M ma więcej cierpliwości. Poczuł ruchy. Z Hanką szybko się niecierpliwil i mówił ze nic nie czuje. Widać człowiek dojrzewa do macierzyństwa/ojcostwa całe życie;-)
Wogóle to zaczynam mieć stresa ze TO coraz blizej heheh

Kaka gratulacje dobrych wieści, a z tym goleniem to chyba każda w ciąży ma ten problem :)

Jak wam się podobał wczorajszy mecz? Znowu kondycji starczyło na pierwsze 30min i znowu skończyło się na marzeniach...ehh

No wracam do nauki. Jutro i w srode trzymać kciuki, bo mam egzamin zawodowy. Jutro na 12 pisemny, w środę na 9 praktyczny.
Buzka laski

sorki za bledy ale pisze z telefonu

Witam w słoneczną niedzielę, nastroje po wczorajszym meczu do bani, mecz był brzydki, Polacy nie dali rady a nawet się zbytnio nie starali a może chcieli aż za bardzo i nic z tego nie wyszło:no:

Dziękuję za podpowiedzi co do kolonii, będę zbierać kaskę na przyszłe wakacje, ja sobie zostanę u teściów z Lenką a młoda niech jedzie....

Wczoraj było w PL szkole zakończenie roku szkolnego, na świadectwie same piątki noi nagroda książkowa, mój mały kujonek:-)

W piątek zakończenie szkoly i przeszkola, wakacje, ale co tu robić przez ponad 2 miesiące z nimi jak lato niezbyt ładne w tym roku, przewaga chmur i deszczu, będą rozrabiać w domu:szok:

Karolina dobre wieści po usg, najważniejsze że maleńka zdrowa:tak: a poród? jeden przeszłaś to i z drugim pójdzie gładko;-)
Martynka trzymamy za zdany egzamin
Natusia zdrówka dla małego

Martyna trzymam kciuki;-)

Ula no niby dałam radę ale czy ja wiem czy chce powtóre z rozrywki?

Danusia jak malutka?

Co do meczu. widziałam perwszą część bo potem zasnelam i miałam wrażenie ze za bardzo się starają i że za nerwowo.

Czesc kobitkiiiiiiiii serdecznie pozdrawiam

kaka - gratulacje - super widok jak się widzi maluszka, sąsiadka tez będzie miała drugą córkę .

U nas pogoda taka sobie -przygotowujemy się do wakkacji - chłopaki wyjeźdzją na dwa miesiące - najpier dziadkowie, potem morze, góry, dziadkowie potem jedziemy na tydzien do hiszpani do znajomonych

martynka kciuki zacisniete

A ja się próbuje uczyc :) Ula gratki dla małej ;) Zupełnia jak ciotka z BB ;) Też miałam wczoraj zakończenie roku i nagroda książkowa też była za średnią 5.1 :D ha ha Dostałam taką fajną encyklopedię Polski, zabytki, ciekawe miejsca itd :) A co do koloni to ja za młodego bardzo dużo jeździłam na kolonie, potem na obozy, najpierw w Polsce, potem za granicę i bardzo sobie chwale i wspominam do tej pory. Może mi się kiedys wyjechac jako opiekun, w koncu kurs wychowawcy kolonijnego mam :-D Fakt ze kiedys było łatwiej wyslac gdzies dziecko, np. moim rodzicom czesc pokrywało socjalne, wiec mozna bylo sobie raz w roku na taki wyjazd pozwolic, a teraz... ehhh szkoda gadac, zamiast lepiej, to coraz gorzej... Uciekam do nauki :)

Haha... Karolina te dostaa ksiázké o Polsce, taka mala encyklopedie:-)

A Ty ucz sie ucz;-)

Agamir to udanych wakacji dla dzieciaczkow i dla Was zycze:tak:

A ja na wczasach juz bylam na wielkanoc a poza tym czekam na mebelki do kuchni i teraz nie moge o niczym innym myslec, juz bym chciala je miec:tak:

Wlasnie sie mecze zakonczyly, zgodnie z przewidywaniami wygrali Niemcy i Portugalia, szkoda ze Polski juz nie ma:-(

A czy ktos ogladal przepiekny mecz nazych siatkarzy???

reklama
Czesc dziewczyny miłego tygonia.

mecze oglądam wszystkie a co do NASZYCH ZACZELI ŁADNIE ALE KONCÓWKA SZKODA GADAC. WIDAC PIŁKA NOZNA TO NIE NASZE MOCNE STRONY. A SZKODA

MALAULKA- MUSIELISMY ICH NA DWA MIESIACE ZABRAC Z WARSZAWY ABY ZMIENILI KLIMAT I MOZE UDA SIE DWA MIESIACE BEZ ANTYBIOTYKU , INHALACJI -
NOWE MEBLE W DOMU TEZ BYM CZEKAŁA.

A JA OSTATNIO MAM JAKIS OKRES ZADUMY CHODZĘ I ROBIE RACHNEK SUMIENIA A WŁASCIWIE ZYCIA I ......

Do góry