reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

dziewczyny
potrzebuje namiary na jakiegos dobrego pumunologa z wawy.

Marysia, moja chrześnica od grudnia walczy z chorobami, w ubiegłym tygodniu byla w szpitalu, 2 tygodnie brala antybiotyk, wczoraj skonczyla a dzis od nowa (albo nadal) szmery w płucach, ja nie wiem, jak Ci lekarze leczą :baffled::-:)-(

reklama
Czesc
Wanila - to tak samo jak Maks - aby dostac sie do cZD lub INStytutu Matki i dziecka musisz miec skierowanie. Maks tez chorował na zapelenie płuc z przerwami co dwa dni . Teraz prowadzi go alergolog bo zapalenia płuc są alergi wziewnej ma sterydy wziewne i leki na astme. Antek tez na lekach na astme.

U nas bez zmian Antos ma antybiotyk do 14 dni, sterdy i leki na stme. Maks odpukac 3 dzien bez goraczki i antybiotyki tylko na wziewach i lekach na alergie

Przymroziło trochę to może te paskudztwa w końcu wybije. my lekko podziębione siedzimy w domu. Gdzie ta wiosna;-)

CZarna Evelajna ja mam wadę wzroku i teraz wybieram się na zabieg usunięcia tej wady. Muszę to zrobić jeszcze przed latem a od zakończenia karmienia do zabiegu musi minąć od 3-6 mies. Musi mi się poprostu wada dobrze ustabilizować a karmienie i hormony w tym przeszkadzają.

Podajemy już zupkę na obiadek + mleko4-5 razy dziennie (w nocy też karmię)

Dziewczyny a pamiętacie jak to jest z tyk glutenem? Chcę podać mu kaszę manną błyskawiczną do zupki ale nie wiem, mam ją wcześniej ugotować?
Ja już nic nie pamiętam jak robiłam to przy Bartku:no:

Kaka chyba lepiej mieć dziecko głodomora niż niejadka:-D

Natusiu ja kupowałam gotowy obiadek z glutenem... Na słoiczku było napisane ze zawiera, to chyba było dla dzieci ok 6 miesiąca życia.

Dzięki dziewczyny !
Czarna - wierz mi, że po paru kieliszkach wina też się śmiałam non stop, bo wcześniej nie było mi do śmiechu.
Natusia - ja gotuję kaszkę manną i miksuję ją z jabłkiem i bananem. Adam uwielbia.
A ja jadę dzisiaj na 20:30 do lekarza...bvrrrrr... zobaczymy co mi powie.... po schodach wchodzę na tyłku, bo jakoś boję się o kulach....dałabym radę spokojnie, ale sama myśl, że mogłabym się potknąć i stanąć na chorej nodze mnie przeraża :eek: :eek::eek:
No i nudzę się jak mops!! ile można oglądać TV, czytać i bawić sie z Adamem na kanapie... przed kompem ytlko chwilę, bo na normalnym krześle nie mogę długo siedzieć....

Kaka poszukam takiego dania:tak:
Ania aż wstyd się przyznać ale Wojtuś nie jadł jeszcze jabłuszka tartego przeze mnie tylko ze słoiczka:zawstydzona/y: Ale zrobię mu taki mix.

Natusia - spoko ! Adam też je słoiczki ! choć jak mam czas to mu ucieram owocki i gotuje obiadki. No i kaszki mu czasem też robię... np. manna, owsiana, płatki ryżowe, lub płatki orkiszowe gotuję + trochę mleka modyfikowanego + owoce i miksuję....

A ja po lekarzu. Zerwane wiązadło krzyżowe, mam rehabilitować kolano i operacja..najlepiej między 6 a 8 tygodniem, ale z NFZu nie ma szans....

reklama
Do góry