reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

reklama
Witam

A u mnie w domku panuje przezięienie, najpierw ja, potem Damian, Kamil, M, na dodatek małemu idzie ta jedynka i strasznie go męczy, wiec nocki :no:, a w dzień tylko rączki. wczoraj moje starsze chłopaki były na wycieczce pociagiem tam i z powrotem, w jedną strone aż pół godzinny (12 km):-D, prędkośc pkp zawrotna, a młody przeżywa strasznie wycieczkę:-). Ja dzis zaczynam rehabilitacje ręki. I chyba mi się pokoćka z pracą i wychowawczym, ale czekam na jakieś wieści- Bo mi "firme" chyba zlikwidują:angry:

Minisia gratki
Kaka głowa do góry
agamir zdrówka dla tygrysów twoich
evelajna na zewnątrz otwierane- to jak je myć:confused:
magdziunia u nas ferie podobno w drugiej polówce lutego

Pati - ty się oszczedzaj z tą ręką! U mnie w pracy sytuacja podobna. Tzn pod koniec roku likwidują mój dział. Radziu za podszeptem naszych dziadków lesnych-emerytów, którzy czują się niedowartościowani, postanowił utworzyć zewnętrzną jednostkę szkoleniową z szerokimi ambicjami. Nic to, że nie ma to sensu, a projekt na kolanie pisany, bo dziadkowie nie mają pojecia czym my się zajmujemy i ograniczają szkolenia w swoim instytucie do merytoryki (specjalistycznych komputerowych szkoleń czy z kompetencji miękkich nie uświadczy się, tylko twarda wiedza, na zasadzie wykładów na studiach). Grunt, to zostawić pomnik trwalszy niż ze spiżu (czyli nowy instytut naukowy), a Radziu przerost ambicji niestety ma. W każdym razie część ludzi mają przenieść do tego nowego istytutu, część ma zostać w kadrach, a część mają zwolnić. Nie wiem do której trójki się zaliczam. Teoretycznie mam mianowanie i na dodatek ochronę kodeksową w związku z macierzyństwem, ale nie takie rzeczy u nas przechodziły, więc nic mnie nie zdziwi. Mnie interesuje tylko zostanie w aktualnej instytucji, więc w razie czego zamierzam walczyć, łącznie z sądem.
A poza tym panika mi się włączyła na maxa. Mam czarne myśli. Boję się cholernie jak to będzie. I nie chodzi mi o poród, ale o to co potem. Wczoraj M przeniósł łóżko i łóżeczko do pokoju, w którym do tej pory były zabawki Maćka. Jego graty wylądowały w salonie, ma więcej miejsca, a i na oku jest. Ale to pytanie"Co tata robi w moim pokoju?"... taaa syneczku to już nie jest twój pokój, teraz twoja siostra tu będzie mieszkac... i jak tu mu to powiedzieć, żeby nie zranić i żeby nie poczuł się odrzucony? A to dopiero poczatek.... ech.... A czas leci... już coraz bliżej godziny "P" A ja nie spakowana, ani nie pokupowane wszystko... nie mam natchnienia. I oczywiście strach czy młoda będzie zdrowa, bo u jednej z lutówek, które się już rozpakowały, synuś okazał się chory, choć wcześniej nic na to nie wskazywało. Ech.....

Witajcie - śniegu u nas popadało i mały dziś wyszalał się na sankach a później padł po obiadku i spał ponad 3 godziny.
Jak dla niego super - dotlenił się mój maluszek.
A ja razem z nim.

Teraz siedzę i zaśmiewam się z info które mi wysłała moja koleżanka.
Oto ono:

[h=6]Rozporządzenie MINISTRA FINANSÓW z dnia 24 listopada 2011 r.
w sprawie określenia nowych tytułów podatkowych podatku dochodowego od osób
fizycznych (Dz.U. z dnia 30 października 2001 r.)

§ 1. W związku z koniecznością zwiększenia dochodów budżetu ustanawia się
nowe źródła przychodów podlegające opodatkowaniu podatkiem dochodowym od
osób fizycznych o:
1) Panny cnotliwe - podatek od luksusu 10 %
2) Panny niecnotliwe - podatek od użyteczności publicznej 10 %
3) Stare panny - podatek od nieużyteczności publicznej 20 %
4) Prostytutki - podatek dochodowy 15 %
5) Mężatki - podatek obrotowy 8 %
6) Cichodajki - podatek od ruchomości 18 %
7) Żonaci z wdową posiadającą dzieci - podatek spadkowy 12 %
8) Kobiety w okresie - podatek VAT
a) 7 dni 22 %
b) 9 dni 40 %
c) 22 dni 100 %
10) Stare babcie - podatek od nieruchomości 10 % podstawy emerytury
11) Nosiciele wirusa HIV - podatek od darowizn 25 %
12) Panny w mini - podatek od widowisk 80 %
13) Spółkujący w krzakach - podatek leśny i gruntowy 45 %
14) Spółkujący w samochodzie - podatek drogowy 25 %
15) Teściowe - podatek od nakładów zbędnych 50 %
16) Kobiety w ciąży - podatek od wartości dodanej 80 %
17) Małżeństwa - podatek za użytkowanie wieczyste 450 %

§ 2. W związku z koniecznością natychmiastowego i właściwego wprowadzenia w
życie powyższych przepisów karze podlegają:
1) Wdowcy - za zniszczenie mienia społecznego 60 %
2) Bezdzietne mężatki - za sabotaż 75 %
3) Panny z dzieckiem - za prowadzenie działalności bez wpisu do rejestru 100%
4) Kawalerowie - za kłusownictwo 75 %
5) Rozwodnicy i rozwódki - za dezercję 35 %
6) Panny mówiące, że to pierwszy raz - za składanie fałszywych zeznań 40 %
7) Cnotliwe kobiety pow.18-go roku życia - za nieterminowe świadczenia 30%

§ 3. Zarządzenie wychodzi w życie z dniem ogłoszenia i ma zastosowanie do
przychodów osiąganych od 01.01.2012 r.

WICEPREZES RADY MINISTRÓW
I MINISTER FINANSÓW[/h]
Pati życzę szybkiego powrotu do zdrowia dla Waszej rodzinki.

Trina wierzę, że ciężko. Może na spokojnie mały się przyzwyczai do nowej sytuacji.

trina u mnie podobnie, tylko z 3 inspekcji ma być jedna skomasowana, ciekawe czy to wejdzie, a jak tak to kiedy
Wiem jak cięzko bo mam małego zazdrosnika, wszystko co ma być dala małego przechodzi przez młodego, nawet do gondoli sie kładł:-D
magdziunia, agamir dzięki

Damianowi wyszła dzis górna jedynka, wiec chyba koniec zarwanych nocek na kilka dni- mam nadzieje i stanął sam najpierw w łóżeczku za szczeelki- już powendrowało na dolny poziom, a potem przy narozniku, jak Kamil mu zwiał na niego, a teraz przed zaśnięciem to już co chwile, z leżenia na raczki, na kolanka i stoi, albo z siadu na kolanka i stoi, a dziad mały usiąśc sam nie potrafii jeszcze a ten mi tu staje i łazi w bok:szok:

Madziunia:-D świetne.

Patka no to niedługo zacznie biegać;-)

Co do pracy to ja sie nie wypowiadam...

Młoda już zdrowa, dostaliśmy zielone swiatło na przedszkole. Zapisała nowy syrop na wzmocnienie. I zaleciła 2 tygodniowe wczasy nad morzem heheheh

Wczoraj zaliczyliśmy fryzjera. Młodej podciełam 2cm dla wzmocnienia. Siedziała cichutko na krześle, potem bawiła się głowami do stylizacji i dzięki temu matka też mogła skorzystać z dobrodziejstw zakładu;-)

A pozatym dieta dzień drugi;-)

Karola to jak kiedy śmigasz nad bałtyckie??? no chyba że uderzasz dalej:)))

Minisia i jak sytuacja????

Agamir normalnie jak mi Was szkoda:-:)-(

Trina no niestety nie wszytko można przewidzieć ale najważniejsze nie dopuszczać do siebie głupich myśli:tak::tak: i sama jestem ciekawa jak Maciuś zareaguje na siostrzyczkę:tak::tak:

Magdziunia oddajcie troszkę śniegu!!!!

Pati po pierwsze zdrówka a po drugie GRATULACJE dla Damianka no widzisz jaki zdolniacha!!! i życzę spokojnej nocki;-) póki kolejny ząbek nie będzie wychodził:rofl2:

hej laseczki ja pracuje po 12h tylko poniedzialaek mialam wolny ale wtedy szkola potem zalatwianie na miescie ..dzis pracowalam jutro tez i ciesze sie bardzo bo w koncu moze sie ruszy! wracam padnieta ale ktos musi pracowac..
w domu atmosfera zimna zero wylewnosci bo niby dlaczego niech wie ze zrobil zle i musi cierpiec!!
z praca hmm szuka ale z tej firmy go nie wylali wiec sa szanse ze wroci narazie zawieszony ...:-(

reklama
Witam.,

Młoda dziś pierwszy dizeń w przedszkolu, rano zaspałm i po 8mej do przedszkola dotarłyśmy;-)
Potem wizyta w UP, tysiace ofert spłyneło jak zwykle..

Do góry