reklama
ppatqa
Październikowe mamy'08
Witam
A u mnie w domku panuje przezięienie, najpierw ja, potem Damian, Kamil, M, na dodatek małemu idzie ta jedynka i strasznie go męczy, wiec nocki , a w dzień tylko rączki. wczoraj moje starsze chłopaki były na wycieczce pociagiem tam i z powrotem, w jedną strone aż pół godzinny (12 km), prędkośc pkp zawrotna, a młody przeżywa strasznie wycieczkę:-). Ja dzis zaczynam rehabilitacje ręki. I chyba mi się pokoćka z pracą i wychowawczym, ale czekam na jakieś wieści- Bo mi "firme" chyba zlikwidują
Minisia gratki
Kaka głowa do góry
agamir zdrówka dla tygrysów twoich
evelajna na zewnątrz otwierane- to jak je myć
magdziunia u nas ferie podobno w drugiej polówce lutego
A u mnie w domku panuje przezięienie, najpierw ja, potem Damian, Kamil, M, na dodatek małemu idzie ta jedynka i strasznie go męczy, wiec nocki , a w dzień tylko rączki. wczoraj moje starsze chłopaki były na wycieczce pociagiem tam i z powrotem, w jedną strone aż pół godzinny (12 km), prędkośc pkp zawrotna, a młody przeżywa strasznie wycieczkę:-). Ja dzis zaczynam rehabilitacje ręki. I chyba mi się pokoćka z pracą i wychowawczym, ale czekam na jakieś wieści- Bo mi "firme" chyba zlikwidują
Minisia gratki
Kaka głowa do góry
agamir zdrówka dla tygrysów twoich
evelajna na zewnątrz otwierane- to jak je myć
magdziunia u nas ferie podobno w drugiej polówce lutego
Pati - ty się oszczedzaj z tą ręką! U mnie w pracy sytuacja podobna. Tzn pod koniec roku likwidują mój dział. Radziu za podszeptem naszych dziadków lesnych-emerytów, którzy czują się niedowartościowani, postanowił utworzyć zewnętrzną jednostkę szkoleniową z szerokimi ambicjami. Nic to, że nie ma to sensu, a projekt na kolanie pisany, bo dziadkowie nie mają pojecia czym my się zajmujemy i ograniczają szkolenia w swoim instytucie do merytoryki (specjalistycznych komputerowych szkoleń czy z kompetencji miękkich nie uświadczy się, tylko twarda wiedza, na zasadzie wykładów na studiach). Grunt, to zostawić pomnik trwalszy niż ze spiżu (czyli nowy instytut naukowy), a Radziu przerost ambicji niestety ma. W każdym razie część ludzi mają przenieść do tego nowego istytutu, część ma zostać w kadrach, a część mają zwolnić. Nie wiem do której trójki się zaliczam. Teoretycznie mam mianowanie i na dodatek ochronę kodeksową w związku z macierzyństwem, ale nie takie rzeczy u nas przechodziły, więc nic mnie nie zdziwi. Mnie interesuje tylko zostanie w aktualnej instytucji, więc w razie czego zamierzam walczyć, łącznie z sądem.
A poza tym panika mi się włączyła na maxa. Mam czarne myśli. Boję się cholernie jak to będzie. I nie chodzi mi o poród, ale o to co potem. Wczoraj M przeniósł łóżko i łóżeczko do pokoju, w którym do tej pory były zabawki Maćka. Jego graty wylądowały w salonie, ma więcej miejsca, a i na oku jest. Ale to pytanie"Co tata robi w moim pokoju?"... taaa syneczku to już nie jest twój pokój, teraz twoja siostra tu będzie mieszkac... i jak tu mu to powiedzieć, żeby nie zranić i żeby nie poczuł się odrzucony? A to dopiero poczatek.... ech.... A czas leci... już coraz bliżej godziny "P" A ja nie spakowana, ani nie pokupowane wszystko... nie mam natchnienia. I oczywiście strach czy młoda będzie zdrowa, bo u jednej z lutówek, które się już rozpakowały, synuś okazał się chory, choć wcześniej nic na to nie wskazywało. Ech.....
A poza tym panika mi się włączyła na maxa. Mam czarne myśli. Boję się cholernie jak to będzie. I nie chodzi mi o poród, ale o to co potem. Wczoraj M przeniósł łóżko i łóżeczko do pokoju, w którym do tej pory były zabawki Maćka. Jego graty wylądowały w salonie, ma więcej miejsca, a i na oku jest. Ale to pytanie"Co tata robi w moim pokoju?"... taaa syneczku to już nie jest twój pokój, teraz twoja siostra tu będzie mieszkac... i jak tu mu to powiedzieć, żeby nie zranić i żeby nie poczuł się odrzucony? A to dopiero poczatek.... ech.... A czas leci... już coraz bliżej godziny "P" A ja nie spakowana, ani nie pokupowane wszystko... nie mam natchnienia. I oczywiście strach czy młoda będzie zdrowa, bo u jednej z lutówek, które się już rozpakowały, synuś okazał się chory, choć wcześniej nic na to nie wskazywało. Ech.....
magdziunia
Październikowa Mama'08
Witajcie - śniegu u nas popadało i mały dziś wyszalał się na sankach a później padł po obiadku i spał ponad 3 godziny.
Jak dla niego super - dotlenił się mój maluszek.
A ja razem z nim.
Teraz siedzę i zaśmiewam się z info które mi wysłała moja koleżanka.
Oto ono:
[h=6]Rozporządzenie MINISTRA FINANSÓW z dnia 24 listopada 2011 r.
w sprawie określenia nowych tytułów podatkowych podatku dochodowego od osób
fizycznych (Dz.U. z dnia 30 października 2001 r.)
§ 1. W związku z koniecznością zwiększenia dochodów budżetu ustanawia się
nowe źródła przychodów podlegające opodatkowaniu podatkiem dochodowym od
osób fizycznych o:
1) Panny cnotliwe - podatek od luksusu 10 %
2) Panny niecnotliwe - podatek od użyteczności publicznej 10 %
3) Stare panny - podatek od nieużyteczności publicznej 20 %
4) Prostytutki - podatek dochodowy 15 %
5) Mężatki - podatek obrotowy 8 %
6) Cichodajki - podatek od ruchomości 18 %
7) Żonaci z wdową posiadającą dzieci - podatek spadkowy 12 %
8) Kobiety w okresie - podatek VAT
a) 7 dni 22 %
b) 9 dni 40 %
c) 22 dni 100 %
10) Stare babcie - podatek od nieruchomości 10 % podstawy emerytury
11) Nosiciele wirusa HIV - podatek od darowizn 25 %
12) Panny w mini - podatek od widowisk 80 %
13) Spółkujący w krzakach - podatek leśny i gruntowy 45 %
14) Spółkujący w samochodzie - podatek drogowy 25 %
15) Teściowe - podatek od nakładów zbędnych 50 %
16) Kobiety w ciąży - podatek od wartości dodanej 80 %
17) Małżeństwa - podatek za użytkowanie wieczyste 450 %
§ 2. W związku z koniecznością natychmiastowego i właściwego wprowadzenia w
życie powyższych przepisów karze podlegają:
1) Wdowcy - za zniszczenie mienia społecznego 60 %
2) Bezdzietne mężatki - za sabotaż 75 %
3) Panny z dzieckiem - za prowadzenie działalności bez wpisu do rejestru 100%
4) Kawalerowie - za kłusownictwo 75 %
5) Rozwodnicy i rozwódki - za dezercję 35 %
6) Panny mówiące, że to pierwszy raz - za składanie fałszywych zeznań 40 %
7) Cnotliwe kobiety pow.18-go roku życia - za nieterminowe świadczenia 30%
§ 3. Zarządzenie wychodzi w życie z dniem ogłoszenia i ma zastosowanie do
przychodów osiąganych od 01.01.2012 r.
WICEPREZES RADY MINISTRÓW
I MINISTER FINANSÓW[/h]
Pati życzę szybkiego powrotu do zdrowia dla Waszej rodzinki.
Trina wierzę, że ciężko. Może na spokojnie mały się przyzwyczai do nowej sytuacji.
Jak dla niego super - dotlenił się mój maluszek.
A ja razem z nim.
Teraz siedzę i zaśmiewam się z info które mi wysłała moja koleżanka.
Oto ono:
[h=6]Rozporządzenie MINISTRA FINANSÓW z dnia 24 listopada 2011 r.
w sprawie określenia nowych tytułów podatkowych podatku dochodowego od osób
fizycznych (Dz.U. z dnia 30 października 2001 r.)
§ 1. W związku z koniecznością zwiększenia dochodów budżetu ustanawia się
nowe źródła przychodów podlegające opodatkowaniu podatkiem dochodowym od
osób fizycznych o:
1) Panny cnotliwe - podatek od luksusu 10 %
2) Panny niecnotliwe - podatek od użyteczności publicznej 10 %
3) Stare panny - podatek od nieużyteczności publicznej 20 %
4) Prostytutki - podatek dochodowy 15 %
5) Mężatki - podatek obrotowy 8 %
6) Cichodajki - podatek od ruchomości 18 %
7) Żonaci z wdową posiadającą dzieci - podatek spadkowy 12 %
8) Kobiety w okresie - podatek VAT
a) 7 dni 22 %
b) 9 dni 40 %
c) 22 dni 100 %
10) Stare babcie - podatek od nieruchomości 10 % podstawy emerytury
11) Nosiciele wirusa HIV - podatek od darowizn 25 %
12) Panny w mini - podatek od widowisk 80 %
13) Spółkujący w krzakach - podatek leśny i gruntowy 45 %
14) Spółkujący w samochodzie - podatek drogowy 25 %
15) Teściowe - podatek od nakładów zbędnych 50 %
16) Kobiety w ciąży - podatek od wartości dodanej 80 %
17) Małżeństwa - podatek za użytkowanie wieczyste 450 %
§ 2. W związku z koniecznością natychmiastowego i właściwego wprowadzenia w
życie powyższych przepisów karze podlegają:
1) Wdowcy - za zniszczenie mienia społecznego 60 %
2) Bezdzietne mężatki - za sabotaż 75 %
3) Panny z dzieckiem - za prowadzenie działalności bez wpisu do rejestru 100%
4) Kawalerowie - za kłusownictwo 75 %
5) Rozwodnicy i rozwódki - za dezercję 35 %
6) Panny mówiące, że to pierwszy raz - za składanie fałszywych zeznań 40 %
7) Cnotliwe kobiety pow.18-go roku życia - za nieterminowe świadczenia 30%
§ 3. Zarządzenie wychodzi w życie z dniem ogłoszenia i ma zastosowanie do
przychodów osiąganych od 01.01.2012 r.
WICEPREZES RADY MINISTRÓW
I MINISTER FINANSÓW[/h]
Pati życzę szybkiego powrotu do zdrowia dla Waszej rodzinki.
Trina wierzę, że ciężko. Może na spokojnie mały się przyzwyczai do nowej sytuacji.
ppatqa
Październikowe mamy'08
trina u mnie podobnie, tylko z 3 inspekcji ma być jedna skomasowana, ciekawe czy to wejdzie, a jak tak to kiedy
Wiem jak cięzko bo mam małego zazdrosnika, wszystko co ma być dala małego przechodzi przez młodego, nawet do gondoli sie kładł
magdziunia, agamir dzięki
Damianowi wyszła dzis górna jedynka, wiec chyba koniec zarwanych nocek na kilka dni- mam nadzieje i stanął sam najpierw w łóżeczku za szczeelki- już powendrowało na dolny poziom, a potem przy narozniku, jak Kamil mu zwiał na niego, a teraz przed zaśnięciem to już co chwile, z leżenia na raczki, na kolanka i stoi, albo z siadu na kolanka i stoi, a dziad mały usiąśc sam nie potrafii jeszcze a ten mi tu staje i łazi w bok
Wiem jak cięzko bo mam małego zazdrosnika, wszystko co ma być dala małego przechodzi przez młodego, nawet do gondoli sie kładł
magdziunia, agamir dzięki
Damianowi wyszła dzis górna jedynka, wiec chyba koniec zarwanych nocek na kilka dni- mam nadzieje i stanął sam najpierw w łóżeczku za szczeelki- już powendrowało na dolny poziom, a potem przy narozniku, jak Kamil mu zwiał na niego, a teraz przed zaśnięciem to już co chwile, z leżenia na raczki, na kolanka i stoi, albo z siadu na kolanka i stoi, a dziad mały usiąśc sam nie potrafii jeszcze a ten mi tu staje i łazi w bok
Madziunia świetne.
Patka no to niedługo zacznie biegać;-)
Co do pracy to ja sie nie wypowiadam...
Młoda już zdrowa, dostaliśmy zielone swiatło na przedszkole. Zapisała nowy syrop na wzmocnienie. I zaleciła 2 tygodniowe wczasy nad morzem heheheh
Wczoraj zaliczyliśmy fryzjera. Młodej podciełam 2cm dla wzmocnienia. Siedziała cichutko na krześle, potem bawiła się głowami do stylizacji i dzięki temu matka też mogła skorzystać z dobrodziejstw zakładu;-)
A pozatym dieta dzień drugi;-)
Patka no to niedługo zacznie biegać;-)
Co do pracy to ja sie nie wypowiadam...
Młoda już zdrowa, dostaliśmy zielone swiatło na przedszkole. Zapisała nowy syrop na wzmocnienie. I zaleciła 2 tygodniowe wczasy nad morzem heheheh
Wczoraj zaliczyliśmy fryzjera. Młodej podciełam 2cm dla wzmocnienia. Siedziała cichutko na krześle, potem bawiła się głowami do stylizacji i dzięki temu matka też mogła skorzystać z dobrodziejstw zakładu;-)
A pozatym dieta dzień drugi;-)
Karola to jak kiedy śmigasz nad bałtyckie??? no chyba że uderzasz dalej))
Minisia i jak sytuacja????
Agamir normalnie jak mi Was szkoda:--(
Trina no niestety nie wszytko można przewidzieć ale najważniejsze nie dopuszczać do siebie głupich myśli i sama jestem ciekawa jak Maciuś zareaguje na siostrzyczkę
Magdziunia oddajcie troszkę śniegu!!!!
Pati po pierwsze zdrówka a po drugie GRATULACJE dla Damianka no widzisz jaki zdolniacha!!! i życzę spokojnej nocki;-) póki kolejny ząbek nie będzie wychodził
Minisia i jak sytuacja????
Agamir normalnie jak mi Was szkoda:--(
Trina no niestety nie wszytko można przewidzieć ale najważniejsze nie dopuszczać do siebie głupich myśli i sama jestem ciekawa jak Maciuś zareaguje na siostrzyczkę
Magdziunia oddajcie troszkę śniegu!!!!
Pati po pierwsze zdrówka a po drugie GRATULACJE dla Damianka no widzisz jaki zdolniacha!!! i życzę spokojnej nocki;-) póki kolejny ząbek nie będzie wychodził
hej laseczki ja pracuje po 12h tylko poniedzialaek mialam wolny ale wtedy szkola potem zalatwianie na miescie ..dzis pracowalam jutro tez i ciesze sie bardzo bo w koncu moze sie ruszy! wracam padnieta ale ktos musi pracowac..
w domu atmosfera zimna zero wylewnosci bo niby dlaczego niech wie ze zrobil zle i musi cierpiec!!
z praca hmm szuka ale z tej firmy go nie wylali wiec sa szanse ze wroci narazie zawieszony ...:-(
w domu atmosfera zimna zero wylewnosci bo niby dlaczego niech wie ze zrobil zle i musi cierpiec!!
z praca hmm szuka ale z tej firmy go nie wylali wiec sa szanse ze wroci narazie zawieszony ...:-(
reklama
Podziel się: