reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

Domi nie wiem cyz tak fajnie bo jakoś zrelaksowana się nie czuję.

Młoda od wczoraj nie ma gorączki. Jednak do przedszkola wyslę ją gdzies środa/czwartek. Zostął jej jeszcze kaszel. Mam nadzieję, że do tego czasu będzie nówka sztuka.
Ja lepiej ale wzciąz nie dobrze,
a takie miałam plany porządkowe. Tymczasem nie mam siły iść sobie herbate zrobić.

reklama
hejka!
U nas w nocy też wiatr okrutny, na szczęście M wszystko poumacniał wokół domu, no i mamy rolety ewnętrzne, więc nic się nie stao. Ale stalowa reklama po drugiej stronie ulicy połamała się i leży teraz częściowo na chodniku.
Ja mam dzis mnóstwo roboty. Maciek poszedł do przedszkola (ryczał strasznie już tam na miejscu, no ale po tygodniu przerwy co się dziwić :-(). KAtaru właściwie nie ma, trochę pokasłuje. Muszę zanieść do przychodni tutaj druczki i wybrać lekarza, to jutro z nim pójdę. Poza tym oczywiście po weekendzie chałupa wywrócona do góry nogami. M sobie tydz temu przy rąbaniu drewna do kominka, nadwyrężył nadgarstek, teraz coraz bardziej mu puchnie. Nasz sąsiad lekarz powiedział (chirurg co prawda), żeby posmarował altacetem i usztywnił, no i oszczędzał, więc w weekend niewiele zrobiliśmy, a ty jeszcze piwnicę trzeba posprzątać, żeby w końcu rzeczy móc tam poskładać, M obiecał, że to zrobi. A na mnie czeka ukochana tutejsza pralka do wyszorowania, bo już mam dość wożenia prania do teściowej, a naszej pralki to chyba jeszcze długo nie przywiozą z Wawy :no:

Ja swoją pralkę traktuję prysznicem - stoi blisko brodzika;-) Gąbka woda i heja. Potem możesz póścić jedno pranie na pusto i powinno być ok;-)

Czesc kobitki

U nas szpital znowu. Ja z antkiem zaplenie oskrzeli plus zapalenie krtani a Maks angina

KAKA będzie dobrze jestes dzieckiem szczescia i prace znajdzieszz

TRINI jest srodek do czyszczenia pralki w kazdym duzym sklepie działa super kosztuje jakies 15 zł

U nas wieje okropnie , dziecki marudne dobrze ze słonce za oknem

Dzięki dziewczyny, mam ten środek do czyszczenia, problem polega na tym, że nikt chyba nie czyścił, albo baaardzo dawno, tej pralki po wyjęciu dozownika. Sam dozownik jest w miarę czysty, wystarczy gąbeczka i woda, ale to co jest w tej półeczce na niego to chyba wyewoluowały tam nowe gatunki grzybów i pleśni :eek: No i to muszę szczoteczką i jakimś silnym środkiem usunąć. W domu jak raz na jakiś czas tam czyszczę, to w zasadzie wystarczy gąbeczka, ale tu jest warstwa na warstwie i najlepszy to byłby jakiś domestos i druciak :-p, no ale tak traktować pralki niestety nie można :sorry:
A później puszczę puste pranie z tym środkiem do czyszczenia, żeby rury w środku odkaził.

agamir - no Ty to się masz z tymi choróbskami :eek: i to zawsze z grubej rury, uważaj żebyś się nie zaraziła!!!

Trini tym razem to ja ich poczestowałam chodziłam chora od poniedziałku zeby tylko nie isc na zwolnieniue wziełam tony aspirym , gripeksów, ferveksów itp i tak nic nie dało ale dopiero w szpitalu mi powiedzieli ze jak biore sterydy to niestety musze brac antybiotyk

uwazaj kochana z tymi srodkami jestes w ciazy dobry jest na plesn sordek ale musisz bardzo uwazac wystarczy popsikac i zostawic na kilka minut a potem dac na pranie

elo
jestem i ja na placu boju:)))
Własnie zjadłam obiadek i będę pić kawkę:))) więc i chwilka relaksu na bb. Ehhh mam dylemat nie wiem co z małym zrobić za ciula niechce chodzić do przedszkola z początku nie było źle ale teraz z każdym dniem jest coraz gorzej jak tylko się przebudzi już płacz że nigdzie nie idzie w przedszkolu ucieka nie da się do drzwi zaprowadzić:no::no::no: a do tego ma bunt że uważa że jest malutki i niechce robić nic samodzielnie:-:)-:)-(
rozmawiałam dziś z przedszkolanką i mówi że to normalne zachowanie i najlepiej dac mu czas i jeszcze nie rezygnowac:sorry: wiec poczekam jak nie bedzie poprawy trudno poczekam to przyszłego roku bo i tak i tak nie pracuje:sorry:

Trina polecam ocet do pralki:tak::tak: a jak tam po wichurze u Was??

Agamir zdrówka dla Was kobito!!!! dobrze ze przełożyłaś tą podyplomówkę!!

Evelajna mój suwaczek mówi o wolności od nikotyny:)))

Minisia wytrwaości na siłce;-);-)

Kaka ojaaa to ładnie się u was dzieje. Co do jazdy to nie powiem lekki szoking był tym bardziej jak zobaczyłam z tylu Hanusie:))) co do małej i przedszkola lepiej przetrzymaj ja do konca tyg bo organizm jeszcze jest osłabiony i znów coś złapie

Marma to weekend udany był:))

Ulenka jak tam sledzisz zmagania naszych siatkarzy????

Magdziunia zdrówka i dla was!!!!

kaka dobry kierowca z Ciebie

Czarna no to faktycznie szkoda Samika. Maks przełamał sie po jakis 3 tygodniach , Antek po 2 . Teraz ani jeden ani 2 nie płacze choc nie powiem ze ide z radoscia . Choc antos wychodzi zawsze zadowolony i mowi ze było super

Ocet tez polecam do pralki

reklama
Do góry