reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

Witam wieczorą porą. Widze, ze nie tylko u nas choroby.
Wanila zdrówka dla Waszej czwóreczki

Antos przechodzi ospe koszmarnie dwie nocki spalismy na siedzaco w fotelu bujanym bo cały czas sie zrywał i płakał ze boli.
Kolejny tydzien na zwolnieniu.

Ciezko mi bez rodziców i nie wiem czy dobrze zrobiłam ze od pazdziernika wziełam kolejne podyplomowe bo i tak sie mało bedziemy widziec bo złobek, przedszkole soboty i niedziele mnie nie bedzie.

PATRYCJA jak imprezka?

KAKA powodzenia w nowej pracy.

reklama
no cóż, decyzja niby podjęta. M sie uparł na mieszkanie koło rodziców. Stwierdził, że często będzie w delegacje jeździł, a wtedy ktoś od niego mógłby młodego do przedszkola prowadzać, czy w razie choroby zakupy jakieś zrobić, czy nawet podskoczyć, popilnować, żebym ja mogła dzieś wyjść. Teraz szukamy mieszkania i przedszkola.
Młody znów zasmarkany, nie puszczam go do środy do przedszkola, bo od czwartku przez 1,5 tyg M nie ma i wolałabym , żeby mi się Maciek wtedy nie rozłożył, bo kaplica zupełna. Właśnie w takich momentach fajnie mieć rodzinkę pod ręką.
A z tego smarkania, to dziś spałam w nocy może w sumie ze 3 godziny. Młody miał ciężką noc. Ja padam na twarz. Mam nadzieję, że uda mi się go za chwilę spacyfikować i legniemy oboje w łóżeczku :-)

Hejka,
To ja chyba okres zalatania mam za sobą... zostałam odprawiona z firmy, dla której księgowałam w sposób arcy-elegancki: przez telefon i z informacją, żebym już do biura nie przychodziła.
Jak widać buce na całym świecie są takie same.
W każdym razie jutro idę i niech mnie w cztery szacowne pocałują, bo swoich rzeczy nie mam zamiaru zostawiać na pastwę losu.
Postaram się o ładne referencje itp. a potem idę z m na spacer i zaczynamy wieść normalne życie. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.
Negatyw wielki taki, że tyle co znalazłam przedszkole dla Tusi i do niego nie pójdzie, bo niestety - kasa.
Postanowiłam nigdy więcej się nie angażować w żadne zatrudnienia i sama się rozgłosić dookoła. Może mi przejdzie za miesiąc, ale póki co jestem zła jak osa na wieśniaka ostatniego.
Nawet lakierki, cholewa, nie pomogły - słoma jak wyłaziła, tak wyłazi.
No trudno...
U nas też choroby, ale przebieg łagodny i szybki. W tej temperaturze nawet bakterie i wirusy wymiekają ;)
Auto nam nareszcie naprawili i to z gwarancji dealera - szok totalny, że coś takiego istnieje, ale i uśmiechy na gębie.
A poza tym po staremu. Może teraz będę mieć więcej czasu, żeby do Was zaglądać :)
Buziaki:*

Magdziunia to wielkie gratki dla zawodniczek!!!

Aniaaa tak cicho siedziałaś z tą chorwacją!!! Super że wakacje się udały:tak::tak: my też załapaliśmy sie na ten tańszy okres;-) dawaj fotencje a winka nie żałuj bo oni mają strasznie kwaśne:-p:-D:-D:-D:-D no chyba ze w takich sie lubujesz;-)

Natusia już ci zazdroszcze tych wakacji u nas niestety kolejny taki wypad to za kilka lat:-:)-:)-( ale bynajmniej dzieci beda starsze;-)

Pati jak po chrzcie????

Wiola zdrówka dla was!!!!! no i przesyłam fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Trina no i git czyli kiedy przeprowadzka:cool2::cool2::cool2: i zdrówka a smarki w chusteczke:tak::tak:

Kaka jak po pierwszym dniu pracy??????????

Evelajna ulalalla co za dziecinada z ich strony ale tak jak piszesz nie ma tego złego co by na dobre..... i tego Ci życzę!!!!!

Agamir a dajesz coś Antosiowi na ospę??? i nie możesz przełożyć tych podyplomowych na za rok????

A dla naszego
3 -latka
Ile w ulu pszczół robotnic,
ile pociąg mija zwrotnic,
ile kwiatów liczy łąka,
ile kropek ma biedronka,
tyle szczęścia i słodyczy
w Dniu Urodzin Tobie życzymy
feest10.gif

Dzien doberek:-) Ja troche zalatana, bo jak nie w pracy to na budowie. Ale powiem wam ze jestem taaaka dumna z siebie ze tyle moge sama zrobic:tak:Sypialnia i pokoj zosi gotowe, od dzis zaczynam pokoj stasia, mam nadzieje ze jutro skoncze, no i jutro juz fachowiec konczy lazienke, a od dzis zaczynaja klasc podlogi w kuchni i korytarzu:tak:Dzisiaj przyszli panowie robic schody i taras, i tylko serce boli jak musze placic:-D Za namowa fachowca od lazienki (maz kuzynki jacka) zglosilam reklamace panu ktory kladl nam tynki, bo trzeba by bylo duzo poprawiac a co za tym idzie placic 2 razy za te sama robote, jacek stwiedzil ze nic to n ie da a tutaj pan sie przyznal do bledu i dzisiaj beda poprawiali sufit:tak:
Za tydzien mam pierwszy zjazd, jak pomysle o nauce to...oghmmmmm
Wyslalam juz milion cv i zero odzewu...chyba za tepa jestem na inna prace;-)Wczoraj tylko dostalam na e-maila ze sa zainteresowani moja osoba mam tylko im przeslac foto (nie zdjecie tylko foto) calej sylwetki....wiec nie wiem juz czy chce takiej pracy....

Trina, super ze decyzja juz jest, najgorsze chyba jest takie zawieszenie ani w ta ani w tamta, a argumenty za ak najbardziej dobre:tak:Dobrze bedzie!!!!

Wanilia i ja przesylam pozytywne fluidki:tak: Głowa do gory poczatki zwsze sa trudne, ale juz dwa razy sobie poradzilas to i teraz dasz rady:tak:

Evelajna kij im w oko, wiesz mowi sie ze z wioski można wyjsc ale wiocha jak w kims jest to juz na amen....

Aniaaa szalona:-D:-D:-D Ja nie wiem czy chcialoby mi sie na takie wojaze zmalym bablem:tak:

Agamir zdrowka dl malego, my przechodzilismy ospe jak malutki mial 4 miesiace...mial krosty wszedzie ale bedziesz miala jedna chorobe odchaczona:tak:

Dobra spadowam do pracy,milego dnia bebencje

ps. I oczywiscie STOOOOOOO LAT DLA ANTOSIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czarna dzieki za pamiec i za zyczonka dla antosia przeczytałam mu zyczenia od cioci.

aNTOS DOSTAJE HEVIRAN NA OSPE A Z PODYPLOMOWKA JUZ PODJEŁAM DEZYCJE I PRZEKŁADAM

WSZYSTKO MI SIE DUPCZY W TYM ROKU

Agamir - oj tam będzie lepiej, jak obaj pójdą do przedszkola i się zaaklimatyzują i przestaną chorować, to już z górki.
A dla Antosia: WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! Szybkiego pokonania choróbska! A on nie byl szczepiony na ospę, bo coś mi się tak wydawało...

Magda - zazdraszczam strasznie... No i Święta będziecie już mieli w swoim domku!
Ania - też podziwiam za wyprawę z maleństwem
Wiola - zdrówka!
Kaka - właśnie jak w pracy?

Lenia mam. Kawę piję, dopiero co zjadłam, bo krwi byłam utoczyć. Ledwo pranko wstawiłam, a tu jeszcze trza chałupe ogarnąc :dry: młody siedzi i bajki ogląda. Bardzo wychowawczo :zawstydzona/y: Już mu lepiej, końcówka smarków i zastanawiam się czy go do przedszkola jutro nie dać, bo i tak w czwartek miał iść, bo ja mam gina na 10. Chętnie szybciej wypchnęłabym go z chałupy :-p Jak się pytam czy chce zostać w domu czy do przedszkola iść, to mi mówi, że do przedszkola, ale z mamą :-) a wczoraj jak sie przytulaliśmy, pogłaskał mnie po brzuchu i mówi "kocham dzidzię, kocham mamę" no po prostu łezka w oku mi się zakręciła :-D
A w niedziele napędził mi stracha. Byliśmy w tesco, M poszedł sobie jakieś koszulki powybierać, a ja spodnie dresowe i ocieplane dla Maćka szukałam. On był ze mną. No i znalazłam, odwróciłąm się i wkładam do wózka i mówię "idziemy taty szukać", a młody myk i tyle go widziałam. Zniknął. Szukam go, znalazłam M i razem szukamy. A tu z głośników, że mały chłopiec ubrany tak i siak ok 3 lat czeka na tatę w punkcie obsługi klienta. Jakas kobieta go podprowadziła. On oczywiście zero przejęcia. Kiedys się zgubi na amen i może wtedy przestraszy i będzie pilnował :wściekła/y:

MAGDA I TRINI DZIEKI ZA ZYCZENIA DLA aNTOSIA
Trini super ze Maciej czekaj na rodzenstwo.
Antos był szczepiony na pneumokoki i meningokoki.

Magdas jestes zdolna dziewczyna i znajdziesz prace o jakie marzysz. Faktycznie dziwne ze chca zdjecie całej sylwetki . Z fachowcami szkoda gadac tylko zdrowie i pieniadze stracisz.

Evelajn nie martw sie będzie dobrze

Miał byc taki fajny dzien urodzin dla Antosia zamówiona był klan z pokazami i prowadzeniem urodzin a tu nici .

Jak ten czas leci 3 lata jak Antos jest z nami

reklama
Do góry