reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2008

Hejka!!
My też każdą wolną chwilę spędzamy na polu, głównie w ogródku, czy na placu zabaw...
Ppatqa - super, że Kamil tak ładnie zareagował na Damianka!
Marma - cudowne uczucie, gdy dziecko powie "kocham Cię", Szymkowi też się parę razy zdarzyło... teraz natomiast regularnie przybiega do mnie i mówi: chcę Ci dać buziaczka, albo chcę Adasiowi dać buziaczka i całuje brzuch. Nauczył się całować z cmoknięciem..jeszcze trochę jak "ryba" to robi, ale wychodzi mu to fajnie :-)
Kaka - nie wiem czy to nie 1% :-/ czyli teoretycznie po 100 przytulankach powinno się udać.... a po 200 aż 2 razy powinno się udać. tylko nie zrób dwóch dziurek, chyba, że chcesz bliźniaki....
Czarna - no właśnie nie wiem czy jest coś takiego jak depresja przedporodowa, ale może przynajmniej poporodowa mnie ominie, gdy spadnie wreszcie poziom hormonów..... bo inaczej zwariuję sama z sobą, gorzej jak to nie minie :-(

A u nas OK... jeżdżą Wasze dzieciaki na rowerkach ?? jak im idzie ??
U nas szaro i zimno...brzydko i nic się robić nie chce...chyba sobie zrobię kawkę... choć nie powinnam, bo dostałam ostatnio końską dawkę magnezu..zresztą moja lekarka chyba za bardzo panikuje... skróciła mi się szyjka i zapisała mi końską dawkę magnezu + luteinę...do 38 tygodnia..... z Szymkiem miałam tak smao i efekt był taki, że urodziłam w 42 tygodniu pod kroplówką...dlatego nie wiem, czy teraz na własną rękę nie przerwać w 36.... tym bardziej, że koleżanka z tym samym problemem co ja u innego lekarza dostała tylko magnez i urodziła parę dni przed terminem....

reklama
Trina trzymam za was mocno kciuki ! Na pewno wszystko będzie dobrze!!!!! A z piosenką to wiem o co chodzi bo dopiero to samo miałam z Kacprem. Jedynie co się domyślałam że to coś z żabami ma wspólnego no i miało :)

Ania głowa do góry. Wierz mi jak urodzisz będzie pięknie :) Jak sobie przypominam te chwile to aż łezka się kręci w oku :) A jak patrzę na te moja dwa cuda to jestem najszczęśliwszą osobą na świecie. :) Jak chcesz to cofnij się w postach i zobacz jak ja marudziłam i narzekałam i jak dziewczyny mnie tu prostowały :p

Patrycja jak się czujesz? Dalej masz nawał? Krocze daje mocno popalić? Staraj się troszkę poleżeć i powietrzy bo jak będziesz latała jak ja to jeszcze zacznie Ci się tam babrać jak mi...Do tej pory mam tam jakieś grudy i mnie pobolewa.... fuj...

Wczoraj miałam super dzień:) połowę jego spędziłam w stajni.:) Nawet wsiadłam na konia! W końcu ! Musiałam sprawdzić czy dam już radę jeździć czy będzie bolało. :p ALe nie bolało więc zabieram się z powrotem za jazdy :) W dodatku mój szanowny mężulo został po południu sam z naszą kochaną dwójeczką i to na 2,5 godziny i dał radę !!!!!! Coraz lepiej sobie radzi z tym naszym cycusiem :) Może dlatego że on już teraz zainteresowany wszystkim dookoła tylko nie leżeniem :p Nie jest torpedą rozwojową jak Kacperek ale ładnie się rozwija i jest stanowczo bardziej ciekawski i lubi słuchać jak się do niego gada i fajnie odpowiada:) No i były już pierwsze uśmiechy z odgłosem przypominającym śmianie i pierwsze agu :)No i muszę się jeszcze pochwalić Kacperkiem. Zaczął nawijać jak nakręcony :) Mocno rozwinął zasób słownictwa tylko jeszcze mało poprawnie wymawia i czasami bardziej się domyślam co autor miał na myśli :p Najlepiej jak się bawi i naśladuje różne głosy i mówi do siebie. Choć jak czasami coś powie to stajemy osłupieni ze szczęką na dole no bo skąd on to umie i w dodatku uwaga celnie trafiona :) A rodzice nie wiedzą co powiedzieć :p Dobra już kończę to kadzenie :p Nawet nie sądziłam że ten pobyt w zamknięciu z tą moją dwójką tak dobrze mi a właściwie nam zrobi :) No i teściowa dziś przyjeżdża a wieczorkiem fitness:p

Dziewczyny nie pamiętam która z was kupowała podobną sofę dla swojego malucha.Potrzebujemy na jakiś rok/dwa kupić coś dla Kacperka i zastanawiałam się nad czymś takim. Mogłybyście mi doradzić i dać swoje opinie? Chodzi też o miejsce w pokoju bo jest mały a za niedługo jeszcze bąbel z łóżeczkiem musi się zmieścić. Później jak Kacper już będzie ciut większy chcemy piętrówkę kupić.

ŁÓŻKO KANAPA rozkładana 160 cm!! łóżko łóżeczko (1657446182) - Aukcje internetowe Allegro

ania będzie dobrze
Odpoweim hurtowo, bo zaraz mój ssak się obudzi
Już w dzień wyjscia ze szpitala jednego szwa zgubiłam, ale byłam u swojego i jest dobrze, ale daje ostro popalić- znów dlugo nie siąde. Nacięcie niestety mam takie samo jak przy pierwszym, a z cycami lepiej, zostały takie drone zastoje, ale już nie bolesne. Jęsli chwile pospi opisze poród na odpowiednim wątku i fotki. A tak poaztym wracam do normalnego rytmu, boje się zostawic młodego z małym jak musze lecieć na dół do kuchni i jak zostane sama nie wiem jak to zrobie, bo młody pcha się do braciszka. A tak pozatym Kamis przeszcześliwy ze tatuś ma dla niego tyle czasu, w końcu to mój mały tatysynek.

Witam wieczorowo

Marma łózko ma takie karolina

Ania wazne ze malusze zdrowy a czy t dziewczynka czy chłopiec to nie wazne wazne jest aby było KOCHANE CHCIANE I ZDROWE

TRINI trzymam mocno kciuki . bedzie dobrze.

PATI SUPER WYGLadasz. j

Jak was czytam młode mamuski to czasem zazdroszcze.

A co do słowa kocham to tez lubie i jestem szczesliwa. Antonio codziennie rano przychodzi i mówi mamo to ja kocham cie.

Kaka staraj sie straja moge podesłac dobry dziurkacz.

Miłego wieczorku. U nas pada i zimno jak dla mnie

Jak ja wam dziewczyny zazdroszczę drugiego dzieciaczka. Ja mam niby już 29 tydz ale doczekać się nie mogę.:tak::tak::tak:
Poza tym wszystko po staremu, ostatnie dni trochę chłodniejsze więc lepiej się czuję (w końcu jest czym oddychać) :no:

Marma my planujemy kupić właśnie takie spanko dla Bartka i później przejście w piętrowe. Więc też czekam na opinie. :dry:

Kaka współczuję lusterka. Nasze auto przez rok stało zepsute (było ubezpieczone od kradzieży i nikt nie chciał wziąść) aż w końcu w piątek sprzedaliśmy za grosze i kupiliśmy już jeżdżące.:cool:

Co za dzień - jak nie leje to niby słońce.
A poza tym dziś przeszłam się z młodym do pediatry popołudniu i .... podobnie jak ten wczorajszy potwierdził, że to nie ospa, nie odra, nie różyczka itp.
Wygląda na uczulenie - przez 10 dni Zyrtec po 5 kropli 1x dziennie no i wapno w syropie 2x po łyżce.
Ech .... w sumie to chyba ospa byłaby najlepsza bo bylibyśmy już po.
A tak .... cholipcia wie co go tak mocno uczuliło.
Teraz wyłażą te krosteczki i jest ich więcej.
Jeśli przez 5 dni nic nie zejdzie to za tydzień znów do lekarza - więc modlę się aby wysypka zniknęła.

A tak dla poprawy humoru to obejrzałam "JAK SIĘ POZBYĆ CELULITU?"
No komedyjka przednia - boki zrywać.
Obsada całkiem fajna z Mecwaldowskim, Kosińskim i Kotem na czele.
Polecam jeśli ktoś nie oglądał.

Dobra lecę spać.

Magdziunia chętnie obejrzę ten film, bardzo lubie Mecwaldowskiego za jego specyficzne poczucie humoru, zresztą podobnie jak u Kota.

U nas podobnie jak u Magdziuni- wysypka i już byłam pewna, że to ospa, ale krostek jest zaledwie kilkanaście i nie zmieniają się w pęcherzyki, jak w przypadku ospy, tylko są to czerwone wypryski, które z czasem bledną delikatnie.
Ja wolałabym, żeby to nie była ospa, bo w niedziele mamy chrzciny:sorry:.

Staś zaś ma nadal okropny katar i po 7 dniach antybiotyku dostaliśmy jeszcze na 7 dni bactrim:no:.

Kurcze do tego pogoda ma być w niedzielę fatalna i z tego wszystkiego już mi ręce opadają. Mam nadzieję, żę prognoza się nie sprawdzi, bo mamy imprezę w starym pałacyku, w pięknym parku, swietny klimat, tylko żeby pogoda dopisała, a tak będziem siedzieć przy stole ewent. w kominku palić, jak będzie zimno :baffled::baffled:

U nas też wysypka wokół ust i nie wiem na co... Młody zjadł w niedziele Danio Straciatella i to obstawiam, bo wczesniej nigdy nie jadł, ewentualnie nektarynki. A poza tym nic nowego nie próbował.
Ja po dzisiejszej wizycie u lekarza. Na poczatku było śmichu chichu, dawno mnie nie widziała (rok temu), kiedy kolejne dziecko itp. Jak jej odpowiedziałam że już i co sie przez ostatni rok działo, to spoważniała. Od razu dostałam 2x1 duphaston, w razie potrzeby no-spe i badania poziomu progesteronu i betkę. Dzis i za tydzień, no i w czwartek po usg mam się zgłosić z wynikami. Powiedziała, że skoro po drugiej ciąży nie miałam badań robionych, to trzeba chuchac na zimne. Najchetniej to by mnie na zwolnienie wysłała, ale na razie nie mogę, za 2 tyg, jak mi się wszystko pokończy to wtedy tak. Przynajmniej wakacje długie bede miała ;-) a tak mam odpoczywac. Po pracy M ma sie Mackiem zająć :-) już mu powiedziałam, ale niestety dzis do Gda jedzie, wiec nic z tego :-( no i nie wiem w związku z tym jak badania dzis zrobie, bo nie mam z kim młodego zostawić...

Trina własnie najgorsze sa te sytuacje kiedy nie ma co z dzieckiem zrobic a trzeba cos załatwic. Ja wtedy strasznie żałeje ze sie z płocka wyprowadziłam.
Wiolu ja tez widziałam tą prognoze pogody, porażka jak sie sprawdzi. jak patrzylam to mowili ze ma byc tylko 16 stopni.
Dziewczyny tak czytam wasze posty i myślę sobie o tych łóżkach piętrowych. Też miałam taki zamiar. Ale ostatnio mam wątlipości odnośnie piętrowych łóżek bo obejrzałam reportaż o dziewczynce która spadła z takiego łóżka i sie zabiła. masakra jakaś.

U nas pomalutku. Sprawy nocnikowe nam sie cofnely, musze pilnowac, sam nie zawoła. wciąż cos załatwiamy, a to tort a to pomału jakies zakupy. ogólnie doba stala sie za krótka. dzis ide na pierwsze zebranie do przedszkola. szok.

reklama
Hejka,

a ja wróciłam z pedicure - ale relaks!! szczególnie jak samemu ciężko jest coś zrobić ze stopami :-/ Pogoda kiszkowata, Szymek śpi...
Ciężko dziewczyny zrzucić kg po drugiej ciąży ??
Marma - oj zazdroszczę koników!! ja już tyle lat nie jeździłam...
Agamir - przed Tobą przecież jeszcze nic straconego !! może trzeci dzidziuś??
Natusia - a Wy chłopczyka czy dziewczynkę będziecie mieć ??
Trina- to dobrze, że wizyta OK i oby do końca wszystko dobrze!! tylko uważaj na siebie!!

Tak pozatym to OK...prawdopodobnie wyjedziemy na te najbliższe dni, ale jeszcze nie na 100%.

Do góry