reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

martyna nie, a jak czaeem to doraźnie; z młodym tez mi się nic wczesniej nie działo i zaczeło się od saczenia wód, bez wczesniejszych objawów, dlatego nie wiem z tamtej co to przepowiadające i stawianie

reklama
U mnie z Rafałem sie zaczeło od skurczów na kilkanascie godzin przed porodem, wiec tez nie wiedziałam co to przepowiadajace itp., a teraz to sie stawia, skurcze sa jakies pojedyncze i tak juz długi czas (2 miesiace prawie), a nic sie nie rozwija, wiec masakra jakas.... ehhhh Z Rafałem to przynajmniej wiedziałam ze sie cos zaczyna, a teraz to jeszcze przegapie :-D hehe

Martynka a nie mówiłam że po fenku tak hop siup się nie rodzi :p Już niedługo :)

Patrycja a myślałaś o tych testach na wody? Można kupić w aptece. Są w postaci wkładek i jak wypływają wody to zabarwiają się na jakiś tam kolor.

Piękna pogoda więc korzystamy. Wczoraj cały dzień na dworze i dziś też ruszamy na podbój świata :p :) Przynajmniej mam w tedy cycki i ręce wolne :p

Kaka jak tam w nowej pracy?

Hej!
Wanilia - a czemu nie chce dalej tego przedszkola? za duza odległość?
Marma - o wiele lepiej jest miec dziecko na wiosnę, prawda? zwłaszcza jezeli o te cycki chodzi ;-)
Pati - no to dobrze, ze nic sie nie dzieje
Martynka - dzis masz termin, jak widzę. trzymam kciuki
A ja bym miała na sobotę-niedziele. Tak mi sie przypomnialo. A tymczasem czeka mnie owu, wiec kto to wie

W zeszłym tyg ostatecznie pożegnaliśmy sie z butla. Powiem szczerze, że została z czystej mojej wygody, tzn. młody brał w łape i nie musiałam martwic się, że porozlewa. Mamy rytuał kakaowy rano i wieczorem i tylko wtedy była uzywana. Ale zapomnielismy na wieś wziąć butli, wiec młody pił swoje kakao z kubeczka. No i tak zostało. a ja moge pożegnać juz wszelkie smoczki i butle. Jeszcze tylko pampek i mam młodego mężczyznę w domu

Trina to gratulacje, u nas też butla dla wygody, szczególnie w nocy jak chce się pić, to każdy nieprzytomny więc butla wygodniejsza w użyciu.
M się nie zgadza na przedszkole, bo... właściwie nie wiem...nie bo nie. Chyba bardziej ogólnie o przedszkole chodzi, że za wcześnie w wieku niespełna 3 lat:sorry2:ale ja wiem, że będzie ciężko z 2 maluchów w domu, jak ja wrócę do pracy.

Marma, korzystaj korzystaj, bo ponoć deszcze nadciągają:baffled:

Martynka już Cię wszyscy dokoła zamęczają telefonami CZY JUŻ URODZIŁAŚ?

Karola jak tam postępy rowerkowe Hani?? U nas ciągnik na pedały służy do tego, żeby dziadek za sznurek ciągał po podwórku :cool2::cool2::cool2:, a nóżki na pedały nieeeee, bo " nuki bolą" i nie ma siły pedałować :baffled:

PIękna pogoda..... ja póki co w domku, bo malutek śpi więc korzystam i coniebądź (jak to się piszę??!?!?) porabiam. Jutro rano na badanie krwi i już się boję.

hej
Ja dziś zrobiłam wolne z rannego spacerku bo trzebabyło się wziąść za porządki po swiąteczne:-D:-D:-D
Później zadzwonił jakiś gosciu z propozycja przejścia do Play-a i zgodziłam się choć ostatecznie podejmę decyzję jak przyjdzie umowa (mogę zrezygnować) wtedy na spokojnie poczytam i przemyśle na spokojnie:tak::tak::tak:
Rosołek dochodzi a ja latam za małym bo coś nie moze zrobić .... i biega biedak:sorry2::sorry2::sorry2: bo chyba go boli:sorry2:

Martynka kulasz sie kulasz babo nie mogłabyś tak urodzić????

Pati uuu widzę powoli powoli ku finiszu:-p:-p:-p moze na byka się jeszcze załapie:cool2::cool2:

Wiola ja tam nie z tych co kładą nacisk na karmienie cyckowe ale warto próbować;-);-)

Anulka no biedny twój mały ale co jedyny mężczyzna w domku to wszystko na jego głowie:-D:-D:-D:-D uśmiałam sie jak nic:-D:-D:-D

Trina głóka do góry i nie rozgrzebuj tego co było;-);-);-) choć z pamięci nigdy tego nie usuniesz:no::no::no:
I gratki dla Maciusia!!!!

Marma korzystaj korzystaj:tak::tak:

Ulka i jak zakupy??

Taaa dzisiaj mam termin i u mnie dalej nic :-( ehhh Uparciucha mała :-D
Chciałam isc dzisiaj do mojego gina prywatnie ale mowil, ze na dzisiaj juz ma za duzo pacjentek, ale jutro jade do szpitala do niego na dyzur, zrobi mi KTG i pewnie inne badania, wiec dla mnie nawet lepiej, bo nie zapłace :-) A skurcze mam, ale jakies pojedyncze bez zadnej reguły, wiec dupa....

Wczesniej bylismy chwile u tesciow na kawce, bo musiałam sobie tam w przychodni wyniki odebrac, a teraz moi chłopcy naprawiaja samochod na podworku, wiec mam chwilke dla siebie :-) Tesciowa kazała P mnie gonic, zebym biegała po schodach, okna pomyła itd, bo tak to miesiac sie kulac bede :-D hehe

A dzięki dzięki w pracy ok;-)

A Hanulka kładzie nogi na rowerze i czeka az ją Ojciec popchnie;-)

Martyna mały procent dzieci rodzi sie w terminie , wiec sie tylko w cierpliwość uzbroić.
A ja chyba do dzisiaj nie wiem co to stawianie brzucha buaahahahaha

marma już wczoraj z rana obdzwoniłam apteki za testami, wetów znajomych za paskami pH i zonk, jednak zadupie to zadupie, - ale już mam od gina paski na ph
trina u mnie podobnie z wygodą, ale rano i wieczorem jest kapko-niekapek- bo mój ani razu nie chciał pić z butli
wanilia zostaw go z dwójka na troche i się przekona
martyna teściowa ma racje :-p

młodego sprzedaje troche dziadkom jak tylko mam okazje, szczególnie jesli chodzi o dwór- bo ostatnio by z autka nie wychodził, a zasuwa juz na tym szykim biegu- a ja za nim nienadążam już biegać, zreszta jest od 10 do 19 na dworze, z przerwą na obiad. U nas młody dobrze znosi wyjazd M, ganek nam wykańczaja i mimo zamknietych drzwi, cała kuchnię i pokój mam co chwila siwe, dziś poszły dwie pralki, a trzy prania czekają na żelazko, a ja mam niby wiecej odpoczywać.

u nas z pedałowaniem tez nie idzie, a na takim biegowym szaleje- ale ostatnio stłukł sobie siuraka i schowałam rowerek. Mieliśmy jazde przez świeta z tym.

reklama
Martynka Ty to teraz masz chyba najgorszy czas - czas czekania ;-) POwodzenia:tak:
Patrycja u ciebie już 34 tydz to też już prawie końcówka. Jejku jak ten czas leci:no:
A ja mam 21 tydz a dopiero co zobaczyłam 2 kreski:happy2:

U nas od 3 tyg całkowicie odstawiliśmy pieluchy (wcześniej dawałam na noc). Nawet na długie spacerki udaje się ,więc jestem szczęśliwa. A już myślałam że Bartek jest nie do nauczenia:-D:-D:-D W końcu zaczęliśmy ponad pół roku temu ale wtedy odstawiałam tylko jak byliśmy w domu a na noc i wyjście zakładał pieluchę.

Za tydz mam wizytę i idziemy razem z M. Mam nadzieję, że dalej jest tam chłopczyk,bo już się przekonałam i teraz nie wyobrażam sobie córeczki.:-p

Do góry