reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

reklama
Witam!!!
u mnie gości ciąg dalszy. do maciusia sie tak nie zjezdzali ;-) hahaha
u nas wszystko pomalutku tylko czasu na sprzatanie brak. moze w weekend cos porobie. Z nocnikiem stoimy w miejscu. opór ze strony maćka jest straszny. chyba to jeszcze nie jego pora...
Malena ciesze sie ze u ciebie ok i powodzonka w szukaniu pracy.
Czarna co kupilas na zajaczka dla Samika? bo ja nie mam pomysłu co kupic maciejkowi.
Wiola podziwiam ze masz czas na sprzatanie przy dwóch tygryskach :-)
Dagmara ogromne gratulacje. Mam brata przemka - metalowca oby twój Przemuś nie poszedł w jego slady. hahaha
Martynka powodzonka. bedzie dobrze. i dobrze ze zdecydowałaś sie na wyjazd do teściowki.

Miłego dzionka. zmykam do dzieciaków .
Lilunia z tymi dwoma tygrysami to tak nie do końca. Owszem siędzę z dwoma, ale często też mam tylko jednego więc jak on śpi to ja korzystam i latam biegiem żeby jak najwięcej zrobić. A z tymi gościami to uhhhhh, teraz przed świętami się zjeżdżają. U mnie raczej sztormu nie było :-)

U nas problemy też się pietrzą ale nie marudzę....póki co;-)
Kaka zasiałaś ziarno ciekawości i uciekłaś, podziel się problemem. Może Cię wesprzemy.

No i ja dzisiaj nic zrobić nie mogłam od rana bo tygrys nie spał wcale, teraz już śpią obydwaj, ciekawe jak długo, chociaż obiadek muszę zjeść. Pieczona pierś drobiowa z sałatą. Boshhh niby taki cienki obiad a waga uparcie stoi w miejscu.:baffled:

Ja na zajączka wybrałam dla Szymonka:
MATA WODNA + wzory do rysowania + gratis KRAKÓW (1535659405) - Aukcje internetowe Allegro

dla Stasia i Marysi:
KONIK MORSKI FISHER PRICE Gra i Swieci PRZYTULANKA (1545111939) - Aukcje internetowe Allegro

Ale szalejecie z porządkami:szok::szok::szok: u mnie byłaby to syzyfowa praca wiec zostawiam na ost chwilę jedynie w szafkach posprzątam w weekend;-)
U mnie plany nie co się pop....ły bo małemu robie teraz serie badań bo ma przewlekły kaszel od ponad miesiąca i szukamy przyczyny:dry: a wczoraj zaczął gorączkować więc:dry::dry::dry:
Ale zachowuję się jak zawsze(czyt broi na całego) go nawet choroby nie poskromią :-D:-D:-D:-D

Lilunia mi się udało M namówić i kupiliśmy małemu Quada na pedały;-);-) ale będzie od razu jako prezent na dz. dziecka;-)
A pielgrzymki wyślij do Częstochowy:rofl2::rofl2::rofl2:

Martyna ale masz fajnie leżeć z nóżkami do góry:-p:-p

Magdziunia nic nie mów o cenach bo człowiekowi nie chce się zakupów robić:angry::angry::angry:

Wioluś piątek a ty nam tutaj z piersią wyskakujesz ojjj będziesz się smażyć w piekle!!!!
Prezenciki superowe !!!!! mata rewelacyjna choc ta przytulanka bardziej mi sie podoba:-D:-D:-D

Trina a robicie sami od siebie te badania czy rodzinny zlecił???

Kaka cóz się znowu dzieje dawaj na zamknięty!!! Jeżeli ma to związek z moją osobą to przeprszam:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Patrycja nie szalej tak!!!! Bo jeszcze będziesz musiała leżeć plackiem do końca ciąży a pogoda zaczyna się robić:-D:-D:-D a tak na poważnie daj małemu posiedzieć choc 5 tyg jeszcze:tak::tak::tak: a później nawet mozesz do mnie przyjechać i sprzątać:rofl2::rofl2:

Czarna o żesz kurna zapomniałam, że dziś piątek :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: ale ja tak rzadko mięso jem, że może ten u góry mnie rozgrzeszy.

Moj malutki śpi po spacerze, Szymon dalej się wietrzy: Luk z pracownikiem rozwala ogrodzenie, bo będzie nowe a on im pomaga, trzyma młotek i krzyczy: pan uciekaj, bo będę buchał (buch, buch młotkiem) :-D:-D

No to się Wam wypłakałam w rękaw na zamknietym;-)

Jestem dziś jakas podirytowana i mam nadzieje, ze dzieciarnia pójdzie szybko spać...a tak a propos to od 4 dni sypia u mnie siostrzenica. Niby się dogadują ale...

Witajcie - zmęczona trochę po pracy a może to sprawka całego dnia spędzonego na dworzu z młodzieżą :-)
Aż żal było siedzieć w środku, więc skorzystałam.

Byłam po południu z Sebciem u okulisty gdyż oczko lewe mu trochę ucieka.
Powiedziałam lekarce okulistce, że ten problem zgłaszałam już wcześniej u pediatry i ta odpowiedziała mi, że to normalne a tu okazuję się, że nie i stąd moje zdziwienie.
Co to za lekarz pediatra cholercia :wściekła/y::wściekła/y: chyba zmienię na innego wrrr.
Na szczęście dostałam się do okulisty z synkiem i za wizytkę nic nie zapłaciłam.
Pani nic nie chciała tylko skierowała mnie gdzie trzeba. Co prawda takie wstępne badanie zrobiła i stwierdziła wadę.
W Warszawie mam nadzieję, że się dobrze zajmą oczkiem Sebcia.
Ech .... przez to mi jakoś tak smutno.
W poniedziałek dzwonię do szpitala na Niekłańskiej.

Poza tym chyba powinnam przejść się też do neurologa dziecięcego, bo Seba taki mega ruchliwy i pobudzony - nie wiem czy to norma czy mam się już martwić.
Ale dzieci w jego wieku wszystkiego są ciekawe i w miejscu nie usiedzą - czyż nie?
Tylko co jakiś czas wzdycham i tak mi jakoś ciężko.

Ale mam teraz 4 dni wolnego, bo w poniedziałek teściowa jedzie na badania i nie mam z kim małego zostawić - więc wykorzystuję dzień opieki (jeszcze jeden w planach pozostaje).
Może uda się zabrać za porządki w kuchni - oby mnie wena naszła.
A dziś tak przeglądałam taką gazetkę dodatek do GW sprzed paru dni i uśmiechały się do mnie śliczne mazurki i paschy wielkanocne - co prawda tej drugiej to jeszcze nigdy nie robiłam, więc może się skuszę :-p
Za to mazurki wyśmienite robi moja siostra - cóż może poproszę aby upiekła i dla mnie - oczywiście kupię składniki.
Jakoś do tego rodzaju ciast nie mam ręki ;-)

No nic zmykam i życzę miłego wieczoru.

Hej :) Ja peiknie wykapana, wypachniona ide zaraz do lozeczka
biggrin.gif
U tesciow na razie miło i bez zgrzytow wiec jest ok
biggrin.gif

Zdrowka dla chorowitków... U nas (odpukac) na razie sie nic nie dzieje...
biggrin.gif

Dobry wieczor babeczki, u mnie tez maly wielki dol...ale juz mi sie nawet o tym myslec nie chce...mam nadzieje ze szybko wszystko sie wyjasni.
Po pracy, jutro i po jutrze szkola....swieta za pasem ale ja w odroznieniu do was jakos daje sobie na luz:-ptoz to swieta mamy przezywac duchowo i porzadki w szafce w tym mi nie pomoga:-p:-p:-p:rofl2:a tak z gory oblece w sobote zaraz przed :tak:
My mamy w planach traktor z przyczepka dla stasia a dla zochy...nie mam pomyslu, musi sie zajac powaznie zastanowic:-D

Magdziunia ja powiem ci ze dzieciom oczka uciekaja i to jest bardzo czesto, aczkolwiek nas kazdy lekarz wysylal do okulisty bo kazdy mowil ze najpierw zocha a potem stas ma zeza. Bylismy na badaniach i z jednym i z drugim i okazalo sie ze maja jakas zmarszczke i daje to wrazenie zeza, rok temu zocha miala wzrok idealny a u stas tez nic nie zauwazono niepokojacego:tak: Mam nadzieje ze u was tez nie bedzie nic powaznego, dla mnie najgorsze bylo zakrapianie atropina oczkow u malego, bo potem sie przewracal albo walil glowa w meble;-)No i przestac z tym ze dziecko jest ruchliwe....lepszy ruchliwy niz jakis taki niemrawy:tak:DObrze ze dziecko jest ciekawe, chce dotknac,zobaczyc itd.
Lilunia u nas sa male epizody z nocnikiem...czasami daje rade a czami nie...czekamy na cieplejsze dni;-)
Wiola dolanczam do grzesznikow....ja dzisiaj nawet nie pomyslalam ze jakis post jest:-D Pewnie dlatego ostatnio sie u mnie wali na leb na szyje wszystko....

Dobra laseczki nie wiem komu co mialam jeszcze odpisac ale spadam dfo wyrka bo o 6 musze znowu wstac, a nocka zapowiada sie nie ciekawie bo i zocha i mlody maja taki kaszel ze stas co chwila sie budzi....
Dobrej nocki:tak:

reklama
Witam sobotnio
Na dziś wiele planów (oczywiscie nie porządkowych bo na te szkoda czasu) ale ile bedzie zrealizowanych zależy od moich dzieci.

Kaka to masz teraz wesoło:)))

Wiola juz jesteś rozgrzeszona bo karmiące to nie obowiazuje:))):cool2::cool2:a widzę że mały się rozgadał na dobre!!!

Magdziunia bedzie dobrze nawet jakby miał nosić okularki to przecież nie koniec świata:tak::tak::tak: a ruchliwością się nie przejmuj ja też mam w domku strusia pędzi wiatra:-D:-D:-D

Magdasf dawaj na zamkniety!!! bo samymi zagadkami walicie!!
Zdrówka dla dzieciaczków a jaki traktor kupujecie???
a może kup malej rolki???

Do góry