reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Ania gratki dwuch łobuzów- jak ja to mówie
marma nic nowego nie napisze, trzymaj się w dwupakuo
martyna wytrzymasz inneg wyjscia nie masz, a kiedy ty w końcu kończysz te studia; a co do kupy- jak u niego z warzywami, owocami i błonnikiem

Ja tam wole sprechać ;-)
a u nas strasza ze nie bedzie grup trzylatków, bo w pierwszej kolejności musza przyjaść 5 i 6 latki

reklama
Witajcie, padam na ryjek po 10h pracy.

Danusia ja się chyba nie piszę na 2, więc będziesz sama...

Pati u nas też tak jest, że pierwszeństwo mają 5-6 latki, dzieci matek bądź ojców, którzy samotnie wychowują, dzieci osób niepełnosprawnych, dzieci nauczycieli pracujących na terenie miasta w którym mieszkam a dopiero na końcu jak zostaną miejsca to reszta :-:)-(
Jednak mam nadzieję, że się dostanie.

Kaka o to teraz przydałabym się super kąpiel i relaksik.

Ula nie dziękuję aby nie zapeszać :tak:

A co u Maleny słychać?

Pati to nie studia tylko policealna i mam jeszcze rok... ehh
A co do małego: owoce to co kilka dni uda mi sie wcisnac mandarynke lub jabłko, z warzyw tylko surowa marchewka, ale w zupce ida inne warzywa gotowane... Do tego codziennie dostaje Activie (niektore z blonnikiem). Czasem dodam otreby pszenne do jogurtu. No i dostawał laktuloze prawie 5 miesiecy i juz była duza poprawa - kupa co 2-3 dni ale bez wiekszego krzyku i jakos latwiej szło. Ostatnio miał biegunke wiec Laktuloze odstawilismy i problem wrocil jak bumerang, teraz była kupa po 6 dniach i to z wielkim płaczem, wiec znow wracamy do laktulozy. od wczoraj dostaje jeszcze Dicoman yunior. Usg brzuszka i badania krwi ma ok, wiec to na 99% problem psychiczny. To sie chyba nazywa te zaparcia nawykowe. Bo same kupki są normalne, nie zadne twarde ani nic...

Ostatnia edycja:
Hello panienki ale pościków:rofl2::rofl2:
U nas stara bida korzystamy z braków mrozów i jak najczęściej wychodzimy:tak::tak: jeszcze niech zniknie ten snieg i bedzie git:rofl2:

Trina ja w 3 szkołach miałam niemiecki i nic nie kumam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: ale widze powazne zmiany u Was:szok::szok::szok:

Marma ehhhh niech malutki jeszcze poczeka!!!! 21 III to taka piękna data:-p:-p:-p

Magdziunia i Ja trzymam kciuki za jutrzejszy meczyk i za przyjecie do przedszkola i innym trzy latkom też;-);-)

Martyna może masz jakiś ucisk??? a w tym przypadku tylko poród rozwiązuje ten problem:sorry:

Ulka to sobie poszalejesz:-p:-p:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Minisia słodka mini mamusia;-)

Kaka oby płaca była taka jak praca;-)

Aniaa super wieści !!!! GRATULACJE!!!!!!!!!!!!

Czarna - na razie zmian nie ma :-) M tylko aplikował, a od aplikacji do przyjecia to dłuuuuga droga jest :sorry: Poza tym jest jeszcze moja mama. Mam wyjechac i ją zostawić? Tak wiec na razie nie nastawiam sie na nic, co by sobie stresu oszczędzic :cool2:
A tak na marginesie - wysyłasz Samiego do przedszkola? Jak tak to będziesz miała luz, blues od września - żyć nie umierać :rofl2:
Martynka - masz Ty sie z tymi kupkami :no:
Ania - najwazniejsze żeby zdrowy był! a poza tym dziewczyny maja racje, że chłopaki beda bardziej ze soba zwiazani niz miałaby byc dziewczynka :tak:
Marma - trzymaj się!
Magdziunia - no właśnie co u Maleny i Dorotki :confused2:
Kaka - pozyjemy, zobaczymy ;-) a z tą praca to współczuję :-(
Ula - no to masz urlopik od rodzinki - tylko pozazdroscić :blink:
Minisia - toż Ty przecież za młoda na wnuczki jesteś :-D a tak na marginesie, pracowałam kiedys z kobieta, która została matka w wieku 18 lat i jej syn poszedł w jej ślady, tak wiec wnuczki sie pojawiły jak miała 35 lat :szok:

A u nas nic nowego. M wyjechał wczoraj na Śląsk w sprawach służbowych, dziś wraca bo chce na niemiecki jutro iść :rolleyes2: sie kurde nakręcił, pilny uczeń jest. Słówka wypisuje, prace domowe odrabia, uczy sie, a ja odwrotnie. No po prostu męża nie poznaję, ciekawe jak długo to potrwa, bo on raczej z tych co maja słomiany zapał jest ;-)

martyna u nas było podobnie, znalazłam kilka owoców i warzyw które lubi- mało tego ale je codziennie; pełnoziarniste makarony i mąka, ciemny ryż, otreby. Tylko ze u nas kupy były twarde jak kamień

Mrozy wróciły -10. Przedwczoraj były straszne klopoty młodego z zasnięciem, przysypiał ale cały czas się budził. A dzisiejsza noc straszna, budził sie co chwila z krzykiem, płaczem, aż sie raz trząsł- cieżko było go uspokoić, mimo ze spał z nami, mówi ze się bou- ale nie wiem co mogło mu sie przyśnić

A co u Maleny słychać?
No własnie też o niej wczoraj myślałam.

A te kryteria w przedszkolu:szok::szok::szok::szok:, ciężko się załapać, ale trzymam kciukasy!

Pati to nie studia tylko policealna i mam jeszcze rok... ehh
A co do małego: owoce to co kilka dni uda mi sie wcisnac mandarynke lub jabłko, z warzyw tylko surowa marchewka, ale w zupce ida inne warzywa gotowane... Do tego codziennie dostaje Activie (niektore z blonnikiem). Czasem dodam otreby pszenne do jogurtu. No i dostawał laktuloze prawie 5 miesiecy i juz była duza poprawa - kupa co 2-3 dni ale bez wiekszego krzyku i jakos latwiej szło. Ostatnio miał biegunke wiec Laktuloze odstawilismy i problem wrocil jak bumerang, teraz była kupa po 6 dniach i to z wielkim płaczem, wiec znow wracamy do laktulozy. od wczoraj dostaje jeszcze Dicoman yunior. Usg brzuszka i badania krwi ma ok, wiec to na 99% problem psychiczny. To sie chyba nazywa te zaparcia nawykowe. Bo same kupki są normalne, nie zadne twarde ani nic...
U nas ten problem też powraca jak bumerang. A czopków to się już tak boi, że pupy nie da dotknąc i krzyczy poka nie (czopka nie!). Ostatnio daje mu sok świeżo wyciśnięty z jabłka, bo nawet jabłka nie chce jeść :sorry:i jakby trochę lepiej.
Mrozy wróciły -10. Przedwczoraj były straszne klopoty młodego z zasnięciem, przysypiał ale cały czas się budził. A dzisiejsza noc straszna, budził sie co chwila z krzykiem, płaczem, aż sie raz trząsł- cieżko było go uspokoić, mimo ze spał z nami, mówi ze się bou- ale nie wiem co mogło mu sie przyśnić
Pati mieliśmy kilka takich nocy, ale na szczęście samo przeszło. Budził się z krzykiem i mówił że boi, boi, ale nie wiadomo czego się boi.

Trina ja strasznie nie lubię niemieckiego :no:

Ania gratuluję!!! Coś na naszym forum dominują chłopcy:rofl2:

czesc dziewczyny serdecznie witam.
Juz marzec dzien słoneczny i juz czuc było wiosne az sie zyc chce.

ANIA gratuluje tez chciałam dziewczynke a teraz wiem ze dwóch facecików lepiej sie dogaduje. Ja miałam brata i zawsze teskniłam za siostra.

KAKA z kzadym dnie bedzie lepiej

A CO Dorotki - Olivka sliczna dziewczyna wyglada jak lala, mówi, chodzi bez pieluszki a Alanek powoli rośnie tez super sliczniutki chłopiec chcoc całkiem inny niż Olivka.

CZARNA gratuluje placu zabaw. A moze powinnas startowac na RADNA . PRZEMYSL

U nas jak zwykle dzien zaczyna sie o 5 a konczy o 24. Chłopaki bija sie o zabawki, zazdrosni są okropnie .Dwoch w małych odstępach a całkiem innych. Wybieramy dla Antosia przedszkole. Z maksem bedzie ciezko bo dośc ze jest alergik to jest bezglutenowy i nie do kazdego złobka przyjmą.

TRINA Wybrałas juz przedszkole?

JUTRO TŁUSTY CZWARTEK A JA NA DIECIE BRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

wANILA I JAK Z DWOJKA MALUSZKÓW? JUZ JAKOS SIE POUKŁADALISCIE?

ZYCZE MIŁEGO WIECZORKU

reklama
Bry wieczór:))
Ale mi dzisiaj dzionek szybko zleciał:szok::szok::szok: ale tak to jest jak się czlowiek pracą zamie a nie pierdołami:rofl2::rofl2::rofl2: ale bynajmniej nawet mam faworki na jutro:-p:-p

Trina chcemy dac małego ale czy sie dostanie to wielki znak '?':nerd::nerd: a co do wolności to jak będzie tak jak teraz mam z Laurą to większą część siedziała w domku chora:sorry::sorry: pożyjemy zobaczymy;-)

Pati mój też miewał takie nocki ale minęło samo:tak::tak:

Agamir Ty na diecie?????????? chyba coś ci się pomyliło:rofl2::rofl2::rofl2:
A co do placu zabaw to jeszcze wszystko pod znakiem "?":-:)-:)-( no niestety mieszkam w środowisku starych mundurowych :crazy::crazy::crazy:

Wiola a co tam u Was jak maluchy

Do góry