reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

Witajcie - podczytuję, ale jakoś nie bardzo mam o czym pisać - jak to wpisujecie "kopiuj - wklej".
Praca, studia, dom ... ale ostatnio jak to przed feriami i na zakończenie I semestru latam jak kot z pęcherzem od jednej szkoły do drugiej.
Za to w sobotę relaks - nareszcie wyjeżdżamy na narty.

Trzymam kciuki za rozpakowujące się dziewczyny, chorowitkom życzę zdrowia.

I znów uciekam, wybaczcie :zawstydzona/y: - miłego popołudnia :-)

reklama
Hello
No i mamy piątek a u nas to znaczy koniec ferii i od poniedziałku powrót do rzeczywistości:)))
Od Wioli cisza a mnie paluszki swędzą by skrobnąć do niej:-p:-p:-p ale rozum bierze górę i cierpliwie czekam na wieści:tak::tak::tak:
A tak na marginesie piękna dziś data:)))

Lilunia ja Ci nic nie pomogę ale znalazłam takie cos
Bezpieczne leki w ciąży
Niepokój, kłopoty ze snem, obniżony nastrój pokonasz, stosując dostępne w aptece bez recepty preparaty z melisy, Neospasminę lub Validol.

Bóle głowy zwalczą powinny preparaty zawierające paracetamol (np. Apap, Codipar, Panadol,Amol). Pomóc mogą również: ciepła kąpiel, spacer, posmarowanie skroni maścią rozgrzewającą czy masaż.

Przeziębienie - jeśli boli cię gardło, głowa, mięśnie, gdy cieknie z nosa, prawdopodobnie nabawiłaś się infekcji wirusowej. Aby zmniejszyć ból, zupełnie spokojnie możesz w ciąży stosować preparat zawierający paracetamol, przeciwgorączkowy syropPyrosal, wszelkie preparaty z witaminą C (np. Rutinoscorbin,Echinacea,Aliofil,Biogarlic,Scorbolamid), czosnek w tabletkach (np. Aliofil). Na wirusy nie ma lekarstwa. Są tylko sposoby przynoszące chwilową ulgę - kubek mleka z miodem, herbata z imbirem lub malinami, esencjonalny rosół z kurczaka, przecier z surowych żurawin, syrop z cebuli i wyleżenie się w ciepłej pościeli.

Katar-Nasivin,Euphorbium
Kaszel-Hedelix,Prospan,Malia,Stodal ,Drosetux
Ból gardła-Septolete,Tetesept,Neoangin,Sebidin,Homeogene 9,Homeovox,Tantum Verde
Angina-Angin-Heel SD,R-1,Mercurius 41

Problemy układu trawiennego - ze zgagą, wzdęciami, zaparciami czy biegunkami uporasz się, stosując bezpieczne leki do kupienia bez recepty, np. Maalox, Alugastrin, Espumisan czy Carbo medicinalis.

Poważne zakażenie bakteryjne - w przypadku zapalenia nerek, zapalenia oskrzeli, ropnego zapalenia gardła czy zatok lekarz zapisze ci z pewnością niegroźne dla dziecka antybiotyki z grupy penicylin (np. Ampicylinę lub Augmentin) albo cefalosporyn (np. Zinnat, Ceclor, Biotraxon, Keflin).

Zagrażające poronienie - gdy kobiecie grozi utrata ciąży, podaje się jej pochodne progesteronu (Turinal, Duphaston, Luteinę).

Skurcze przedwczesne - jeśli macica zaczyna się mocno i groźnie kurczyć, podaje się preparaty magnezu (np. Magne-B6, Asmag) oraz Fenoterol i No-spę.

Poród przedwczesny- w przypadku zagrożenia przedwczesnym porodem kobiecie podaje się sterydy (np. Dexametazon), które przyspieszają dojrzewanie płuc dziecka.

trzymaj się i wypoczywaj!!!!!
No i miałam się pytać jaka decyzja w sprawie imienia córeczki:)))

Magdziunia widze nie masz czasu na nude:))) Miłego wyjazdu i podbojów na szlakach;-)

Marma dobrze masz z tą teściową:)))

Ostatnia edycja:
Czarna dzięki wielkie za informacje. Przydadza się. Od wczoraj mam gorączkę. W nocy spadła i mam nadzieje ze juz nie wróci.
Marma pozazdrościć teściowej
Magdziunia udanego wypoczynku, wstyd się przyznać ale nigdy zimą nie byłam w górach :-(

Melduje ze przez najbliższe dni nie będę miala dostępu do netu bo oddajemy kompa do reklamacji. Może w poniedziałek k załatwi jakis zastepczy a na weekend szwagierka ma przywiezc wiec moze nie będzie tak źle. zmykam do wyrka. K dziś w domu wiec planuje przelezec większość dnia tymbardziej że samopoczucie mam kiepskie ostatnio.

hej a u nas młody zrobił poudke przed 6, i ja w przeciwieństwie do niego jestem nieprzytomna

No więc miło mi że po raz kolejny to Ja mogę wam przekazać takie piękne wieści otóż kolejny nasz paździoszek doczekał się rodzeństwa:)))

Nasza Wiola URODZIŁA!!!!!!!!!!!!

"Mam drugiego synusia.3300g i 54 cm. Urodził się o 10.10"

Napisałam że jak będzie chciała moze przesłać fotkę i właśnie dostałam odp no i oczywiście złożyłam grupowe gratulacje od e-cioć i kazałam!!!! wycałować maluszka:)))

"W szpitalu jest zakaz odwiedzin nawet męża nie wpuścili. Siedzi pod szpitalem. Małego chwilę widziałam i go zabrali. Może popołudniu jak ordynator pójdzie to mąż wejdzie."

przepraszam ze na tym wątku ale to pomyłkowo:zawstydzona/y:

reklama
Do góry