reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

Cześć Kochane Kobiety,Czy ktoś nas jeszcze pamięta na tym forum?

U NAS WIELKIE ZMIANY,Dlatego tez nie ozywamy się.Ja pracuje na uczelni i robie badania dla elektrociepłowni,Jagna chodzi do przedszkola od 2 mcy do 4 latków bo nie było miejsca u maluchów i świetnie sobie radzi choć jak ją odbieram jest okropna bo nie wyspana bo ją tam nie kładą bo 4 latki nie śpią,więc prowadzimy całkiem nowy system.Poza tym gaduła z niej na całego i wielkolud.Problemy z spaniem nocnym nadal są.Teraz to już tak będzie, że nie ma kiedy zaglądać kochane ale myślami jestem z Wami.Pozdrawiam.

reklama
Hejka, a my si,ę wykaraskaliśmy po grypie.... mnie dopadło tydzień temu w niedzielę u teściów. Jak mnie ścieło z nóg, tak przez 4 godziny nie mogłam z łóżka wyjść, w końcu sie zwlokłam do auta i do domu pęde. Cały poniedziałęk w łóżku i walka z gorączką (39stopni), no i w między czasie lekarz, diagnoza - grypa. Od wtorku złąpało Szymka.... ale już lepiej... Mały ma tylko głos jeszcze zmienion, a ja straszn kaszel, przy którym zaczyna boleć mnie brzuch :-( a nie mogę nic łykać :-(

Hej!
Właśnie siedzę w domu nad raportem dotyczacym funkcjonowania mojego biura za zeszły rok i jak widać robię wszystko, żeby go nie pisać... Nawet moją ostatnią magisterkę łatwiej mi się pisało. Też pod przymusem ale jakoś tak lepiej mi szło jak już się wciągnęłam. A tym razem w ogóle mnie nie kręci...
A propos naszej marnej frekwencji, to sobie zaglądnęłam na statystyki (że niby też statystyki jak w moim raporcie ;) ) i z naszego rocznika, to lepiej jest tylko na grudniówkach, które mają 90 tys postów, a mu ponad 60 tys, więc nie jest tak zle ;) zwlaszcza w porownaniu zdaje sie z sierpniowkami i ich kilkoma tysiacami... (mówiłam już, że robię wszystko, żeby raportu nie pisać? ;) )
Byłam wczoraj na zakupach i po aferze słoiczkowej postanowiłam dokładnie czytać etykietki i załamka. Wszędzie sztuczne barwniki i konserwanty. Nie udało mi się znaleźć ani jednego jogurtu bez tego shitu. Tylko naturalne się jeszcze bronią, choć i tak nie wszystkie. Majonez to tylko Kielecki bez wspomagaczy, ser żółty też raptem 2 rodzaje z Sierpca znalazłam z samym mlekiem, podpuszczką i bakteriami. Wedlinę dla mlodego to już dawno przestałam kupować w zwykłym sklepie i albo ekosklep koło mnie jeśli chcę coś wędzonego (ale te ceny...) albo coś pieczemy na chlebek. A przy okazji o chlebie to nawet nie wspomnę (nawet nie o wspomagacze mi chodzi a o kwiatki typu chleb z miodem, a na etykiecie promil miodu, sztucznego na dodatek).
I cały czas mam ochotę na chałupkę... Może jednak coś z tego bedzie? Mała działeczka, z małym domeczkiem, może gdzieś w Wawrze? Ależ mi się tego chce....

Hej laski :)
W szpitalu najpierw musiałam non stop lezec, polozne marudziły nawet jak do kibla szłam, no ale ogolnie z badan nic złego nie wyszło. Te bóle to rozchodzace sie spojenie łonowe, a po drugie mała jest mocno wbita głową w dół i przy kazdym ruchu czy chodzeniu sie tam wbija, wiec moge juz tak miec do konca ciazy, bo niewiadomo czy jeszcze wyjmie tą głowe stamtad... Ogolnie zalecenia oszczedny tryb zycia i lezec jak najwiecej... No i dalej No-Spa 3 razy dziennie + jakas Hydroxyzyna (to jakies uspakajajace) i nie wiem czy to wykupic w ogole, bo tesciowa twierdzi ze moge po tym spac non stop. Ogolnie z opieki i warunków w tym szpitalu w Gdyni jestem nawet zadowolona, no i moj lekarz prowadzacy na miejscu :-) Ale mam nadzieje, że teraz pojade tam juz prosto na porodówke jak z Rafałem, bo teraz lezałam na sali z 3 dziewczynami przeterminowanym i to ich czekanie az cos sie zacznie (a dostawaly jakies czopki, jedna 5 razy OTC i nic) tak mnie przeraziło, ze modle sie zeby mnie to omineło :-) Ehhh do terminu jeszcze 3 miesiace i zamierzam sie nie rozsypac wczesniej niz jakis 38t.c. Ehhh tylko jak tu sie oszczedzac przy 2 letnim łobuziaku... A jeszcze jakos szkole bede musiala ogarnac... Ehh
A mała wazy teraz około 1.200g :) Wiec całkiem spora jak na ten wiek :) hehe
Dzisiaj odpoczywam w domku. Mąż zrobił obiadek (znaczy kupił mrozone pierogi z miesem), zaraz jedzie do tesco na jakies zakupy i po małego, a ja sobie poleguje... No ale trzeba od jutra zaczac cos robic...

A co tam u Was :-)?? Na razie nie nadrobie bo mamy limit przekroczony, wiec czesciej bede dopiero po pierwszym.

Aniaaa na kaszel u mnie zadziałał Stodal, na gardło jakis hascosept albo tantum verde, a na ból czy goraczke to tylko mozesz Paracetamol (lub Apap). A na bóle brzucha No-Spa.

Ostatnia edycja:
Trina to ja jestem chyba wyrodna matka;-) Kupuje co mi w ręke wpadnie w pobliskim marecie i ogólnie cieszę się, ze w natłoku obowiazków wogóle udało mi się wyskoczyć do sklepu i cokolwiek kupic;-)

Zdróweczka dla gypowiczy.

Martyna a ty na 4 litery i tak do konca ciąży.

A tak wogóle to ja dziś zaczynam nowe życie;-)

Ja się melduje grzecznie że jestem po zajęciach cała i zdrowa i bardzo zadowolona. Miałam dziś logopedie i sporo się dowiedziałam. Przynajmniej wiem już co i jak i w jakim okresie się rozwija i już się nie niepokoję o mojego małego nicponia bo wiem że wszystko jest w normie :p

Przepraszam że tak egoistycznie ale nawet nie mam siły was poczytać i marzę tylko o łóżku :)

I to sie nazywa optymizm z samego rana Karola:-D

Ja zaraz mykam na egz z psychologii, czarno to widze no ale...kiedys musi byc pierwsza poprawka:-D Wczoraj mialam tez egz jako tako poszedl w srode beda wyniki wiec zobacze na jaka ocene tam wypocilam, bo dostalam najgorszy z najgorszych zestaw pytan...no ale nie nazywalabym sie Magda gdybym czegos nie napisala;-)
Milej niedzieli babeczki!!

Cześć dziewczyny

Kaka jak to optymistycznie zabrzmiało :-D

Trina napisałaś ten raport czy dalej robisz statystyki kto ile postów ;-):-p

Martyna hydroxyzynum to ja barałam jak miałam mega stresy w robocie. Nie mam pojęcia na co Ci to dali :szok:

Ania zdrówka życzę, ten kaszel to niebezpieczny :baffled:

U nas ostatnie dni nerwowe, ja w dołku. Mały bez apetytu znowu, ale dziś dopatrzyłam, że mu się w buzi afta zrobiła, więc mam już powód niejedzenia:no:.

Na dziś planów brak, chyba, że do mamusi na obiad wpadniemy;-).

MIłej niedzielki, paa

reklama
hej laski

zdroweczka dla choruszkow!!

ciezarowki oszczedzac mi sie :wściekła/y::-)

Karola ja tez odliczam:tak: jak w pracy pisz tu szybko!!
magdasF juz nie marudz nie marudz za chwile sie okaze ze najlepsza na roku a nam tu kit cisnie:-p
trina mmm wlasny domek ehhh // jak raport??? rozbawilas mnie ta statystyka haha

a ja wloski przedluzylam ocencie same na FB a kto nie ma na zamkniety wklejam ;) buzka

Do góry