reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

A ja położyłam Bartka spać . Ostatnio mięliśmy z nim problemy bo spał w ciągu dnia po 3 godz i spać na noc szedł o 23 czasem do 24 jeszcze nie spał. I wzięłam się na sposób, teraz kładę go w dzień na 1:30 i M chodzi go kąpać już koło 21.00 więc zapypia jeszcze przed 22. Próbowałam nie kłaść go w ciągu dnia wogóle, ale o 18 jest już taki śpiący, że strasznie marudzi więc nic z tego.

A ja zaraz mykam pod pryszic. Za jakieś 2 godz powinien wrócić M po 2-dniowej nieobecności:-):rofl2:

reklama
Tyk!.. Dzień odznaczony.

Padam na ryjka. Byle do weekendu.
Ale ja to ciemnota jestem. Nie wiedziałam co to FB:zawstydzona/y:
W każdym razie nie mam konta i nie zakładam, bo nawet na nk nie mam czasu.
I w sumie dzięki temu nikt mnie wirtualnie nie zniszczy:-p:-D
Marma hmmm już niedługo pojeździsz:tak: I będzie dobrze. Będzie ok.
Patrycja bardzo mi przykro
Magdziunia, Czarna fajne pomysły na zabawy. Minisia w uk chyba też można pokupić takich drobiazgów do przebierania w "lumpeksach" za centy dosłownie. Ale masz pole do popisu. Jeszcze Cię samą wciągną takie młodzieńcze wariactwa:-)
Malena powodzenia! A swoją drogą co Ty w tym mleku masz???:szok: Tusia ma przecież ponad 2 latka a waży 11 kg. Hmmmm...
Czarna no to sytuacja prawie jak u mnie 30 grudnia- sąsiad zza ściany mnie gonił...
Dobrze, że mamy bramę w ogródku. I policja przyjechała w 4 minuty.
Mam nadzieję, że chłopak szybko wróci do zdrowia.
A na sądy to u nas chyba nie ma co liczyć....

Jeszcze 2 dni praca za domem, a potem... VAT-y.... Aaaaaa..... Byle do 19-tego:happy:

witam sie laseczki i zycze milego dzionka :))
wczoraj wrocilam z silowni o 21 trener suuper nie tylko wizualnie haha ale naprawde ulozyl mi plan cwiczen wiec mam nadzieje ze beda efekty! opalanko tez git!!! :))

Hello;-)

A ja dzis z kolezanka bylam na opalaniu natryskowym jak narazie jestem mega zadowlona zobaczymy jak bedzie sie zmywac :baffled:
a zaraz na silke znow jade dzis pierwsze spotkanie z trenerem osobistym ciekawe jaki nam plan cwiczen ulozy :confused:
no i kupiony bilet do Pl 29marca-9 kwietnia;-):tak:
kobieto niech Cię maż pilnuje bo nie poznaje koleżanki:-p:-p:-p
A nie miałaś na wielkanoc do PL lecieć???
Jak obejrze fajny film to na pewno podziele sie opinią:tak::tak:
CZARNA widac ze jestes gdnazaufania skoro biorę Cie na matkę chrzestną.

a U NAS MINĄŁ KOLEJNY DZIEN TATA SPRAWUJE SIE Z DZIECMI SUPER AZ ROBI SIE ZAZDROSNA ZE MALUCHY TAK DO NIEGO LGNA TAK POTRAFI ICH MZECZYC ZABAWAMI I SPACERAMI ZE SPIA PO 3 GODZINY. w DOMU CISZA SPOKOJ. zAWSZE aNTOS WOŁAŁ MNIE DO SNU TERAZ TYLK0O TATA. JESTEM CHYBA ZAZDROSNA ALE PRZYJEMNIE MI ZE MAM MEZA KTORY POTRAFI ZAJAC SIE MALUCHAMI A ONE SA SZCZESLIWE.
No no no aż miło poczytać ze masz takie wsparcie w mężu:tak::tak::tak:

Malena a co to za praca raz raz sie spowiadać!!! a rozstania z malutkim nie zazdroszcze:no::no::no:

Evelajna szczerze jak się dowiedziałam o tym wypadku u nas pierwsze co to sobie pomyślałam o Tobie i Twoim sąsiedzie:tak::tak:

Aniaaa ani mi sie waż po drabinach łazic!!!!!!!1:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jak juz to sama wpadne i Ci zamontuje:-p:-D:-D:-D:-D

Natusia mój mały juz od dawna nie śpi w dzień no chyba że jestem na zakupach wózkiem lub autem jedziemy;-)

Czarna Bartek od początku nie chciał spać w wózku. Jak miał kilka miesięcy i chodziłam z nim na spacerki żeby pospał na dworze to się darł jak był zmęczony a nie zasnął. Nie umie spać nigdzie poza swoim (i naszym:wściekła/y:) łóżkiem. No chyba, że jest tak padnięty strasznie to wtedy nawet na rękach mi zaśnie (wtedy jak nie śpi w dzień i jest już pora wieczorna)

A jutro moja pierwsza wizyta u gina. Więc zobaczę nasze maleństwo:-):-):-)

Bry :-)
Głowa mnie boli, nagadałam się dziś w pracy a do tego jeszcze ten wiatr na oknem.
Czekam aż mały się obudzi i śmigam do rodziców bo jutro moja mama pilnuje małego.

Załatwiliśmy sobie wyjazd w góry :-) ciesze się bardzo.
Oby śnieg był bo towarzystwo już jest :-D

No i miałam coś więcej napisać ale mi wyleciało z głowy ... to zmęczenie.

Czarna :-D co do Domi to super laseczka się zrobiła i popieram - niech mąż pilnuje :-p

Domi miałam napisać zapytanie na FB odnośnie trenera ale sama napisałaś - nie no super :-D

No to na tyle muszę zmykać do mojego bąbla bo się obudził więc zupka, spakowanie co potrzeba i śmigamy :-)
Pewnikiem zajrzę później.

Dziewczyny czy słyszałyście coś o jakiejś nowej ustawie która ponoć absolutnie zabrania przewożenia dziecka na przednim siedzeniu? Dla mnie to jakis absurd. Wiem że nie wolno przewozic bez fotelika i jak jest włączona poduszka powietrzna ale całkowity zakaz to chyba jakiś wymysł.

Marma ja nic na ten temat nie słyszałam. Na przednim siedzeniu nie wolno przewozic dziecka do lat 12tu bez fotelika, a takze w foteliku tyłem do kierunku jazdy (czyli niemowlecym), jesli w aucie jest poduszka. Wyłącznikowi poduszki ja nie wierze, bo nie raz przy uderzeniu wybucha mimo wyłacznika.
Ja osobiscie Rafala nigdy sprzodu nie woziłam, ale chciałam jak sama gdzies jezdziłam, ale ze to było sporadycznie to zostawał w końcu z tyłu... Ps. Co do fotelików przodem do kierunku jazdy, jesli jest poduszka to niby dobrze odsunac siedzenie na maxa do tyłu, a ile w tym prawdy nie wiem. U nas tylko poduszka kierowcy :-)
Ps. Sprawdziłam wlasnie aktualny kodeks drogowy (od 1.01.2011) i nic sie nie zmieniło. Ps. W kodeksie nie ma tez nic nt. wyłączania poduszki...

A moje dziecko dalej ma kaszel, szczegolnie nad ranem, pewnie mu sie zbiera po nocy... W dzien jest znosnie, za to Patryk przedwczoraj przyszedł z pracy z gorączką, ale juz działa coldrexami itd, wiec mam nadzieje ze szybko wroci do formy, mimo pracy na dworzu... A ja sie jakos o dziwo jeszcze trzymam... Zobaczymy jak długo...
Która wpadnie do mnie posprzatac, bo nie mam na nic siły?? A jutro koleda... eehhh

Ostatnia edycja:
reklama
Hello :)
Wpadlam sie przywitac :p rok mnie nie bylo ale co tam :/u nas wszystko ok.widze ze u Was sie duuuzo pozmienialo:)gratuluje wszystkim nowym mamusiom:) i postaram sie wbic w watek o ile chcecie jeszcze:) musze sie wytlumaczyc tym co nie wiedza ale zniknelam z powodu "malego " spiecia z pewna wstretna kura :p ale "juz" jest ok ;)milego wieczoru

Do góry