reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

Magdziunia - widzę, że i Ty sobie humorek zakupami poprawiasz :) a ta rura to podobno w Alejach Jerozolimskich pękła. A o wypaleniu zawodowym to ja pracę mgr pisałam. Tyle że u policjantów drogówki :)
Wanilia - a czy ja narzekam :)

Melduję, że zadanie wykonane i pierniczenie zakończone. Tylko co ja z taką masą pierników pocznę....

reklama
A Ja plany na dzisiaj wykonałam z nawiązką wiec jestem mega zadowolona ale i zmęczona;-) teraz grunt aby to utrzymać:rofl2::rofl2: jutro cdn;-)
Buziam panieneczki

Trina dzięki za przepis!!!! ale kurna czasu nie cofne buuuuuuuu

Wiola odpoczywaj ile możesz i jak masz mozliwość to śpij jak Szymek śpi:tak::tak:

Magdziunia grunt to poprawa humoru zakupkami:-p:-p:-p

Wpadam tylko dac przepisik;-)

Te pierniczki nie musza leżakować!!!

4 szklanki mąki, 6 dag margaryny, 1 szklanka cukru pudru, 1 szklanka miodu, 2 jaja, 2 łyżeczki sody, przyprawy do piernika.

Wszystkie składiki wymieszac i wyrobć ciasto. Ciasto nie może się kleić. Rozwałkować na ok 0,5 cm, wyciać ciasteczka i piec 10 min w temperaturze 150 . Dobrze trzymac je w zamknieciu wtedy sa mięciutkie.

Co do ilosci pierników. Wyszła mi mega puszka i cała duza reklamówka. Mój mąż sie dossal w nocy. Obalił litra mleka i a pierników jest kilka na dnie reklamówki:szok:

Witam dziewczynki!!!
Czarna ech jak ja bym chciała mieć juz tyle zrobione :zawstydzona/y: no i zdrówka dla Lali.
Kaka dzięki za przepis.
Evela przykro mi z powodu kociaka.
Magdziunia super że zakupki udane.

Słabo tu zaglądam, ale codziennie jest coś do zrobienia, próbuje sprzątać przed świętami i wdrapać się tam gdzie dam radę a do reszty proszę o pomoc K. Liczę że w wkeekend coś więcęj podziałam sobie.
U mnie od wczoraj cholerny bol zęba. czy mogę w ciąży brać coś przeciwbólowego?
Wczoraj byłam tez na tym spotkaniu Mama Caffe. I odpukać było o niebo lepiej. Może dla tego że wszystkie dzieci były albo w wieku maćka albio starsze a on bohater zawsze zaczepia maluchy. Poplotkowałam sobie a Maciek pobawił się z dziećmi. Prezenty już prawie wszystkie zrobione. Zostały mi jeszcze jakieś drobiazgi dla chłopca i dziewczynki w wieku Maciusia.
Zmykam jeszcze poleżeć póki Maćko śpi. buziaki.

Dzien dobrek babeczki:-) Ja dziwnie wyspana, chociaz malo spalam.
Trina powiem ci szczerze ze zazdroszcze....moj ostatnio sobie mega przeskrobal, ze nie spie z nim w jednym lozku i zdjelam obraczke bo nie zasluguje na to;-) Ale on wie ze zrobil zle i teraz chodzi jak trusia no i liczylam chociaz na jakiegos badyla juz nie na bukiet na przeprosiny a tu nic....

Czarna ty ak zaczynasz pisac ile zrobilas to normalnie ma sie wrazenie ze macie ogromna chalupe:-D:-D

Magdziunia oj jak ja lubie sobie tak poprawiac humor...nie ma to jak udane zakupy

Wanilia ty szczesciaro... mi jeszcze 4 zeby zpostaly do zrobienia, nic wielkiego ale jednak bedzie mi dlubala w gebie...chociaz najwiekszy sytrach mam za soba i teraz juz spokojnie chodze do zebologa:tak:

Marma wiesz to nie jest trudny egzamin, prace na szczescie napisalam duzo wczesniej bo musimy oddac w sobote (bylo o tyle trudno ze babka powiedziala ze musimy sie zmiescic na jednej strnie A4...i wybierz tu najwazniejsze fakty...)ale strasznie duzo tego jest a czasu coraz mniej....

Ja wczoraj bylam pierwszy raz w innym sklepie, blizej domu ale wkurzylam sie niezle. Juz na starcie sie pytam jak bede pracowac w tym tyg. a kierowniczka mi mowi ze nie wie...poza tym chca zebym wskoczyla na caly etat, no i te weekendy kiedy mam szkole okazuje sie ze nie bede miala wszystkich wolnych. Strasznie sie wkurzylam bo umawilismy sie inaczej, wiedzieli kiedy mam zajecia, wiedzieli ze teraz napewno nie wskocze na caly etat wiec najprawdopodobniej zloze wymowienie, bo skro oni mnie nie szanuja i nie wywiazuja sie z tego co mi zapewniali to niech sie bujaja.Zreszta po tym co zobczylam wczoraj to kompletnie nie rozumiem po co mnie tam przeniesli, w tamtym jysk bylo ze 100 razy wiecej pracy ale lepiej sie pracowalo, lepsi kierownicy, lepsi koledzy, no i nie robili mi problemow...Jacek i n awet tesciowa stwierdzili ze szkola waznijsza i jakos se poradzimy;-)
No to chyba tyle co u mnie, sciage zaczelam robic:-D:-D:-D byle do poniedzialku, wlasnie w pon. zocha ma jaselka na 17 i moja dziewczynka juz teraz jest troche zestresowana, a we wtorek mamy mikolaja w klinice, moze zoche z soba zabiore jak bedzie zdrowa:tak:
Dzisiaj jacek wyjezdza do warszawy, i wraca w piatek wieczorkiem....bede sie bujala sama wieczorami z dzieckami i du.pa wyjdzie z moich plotek na skypie...
Uciekam pic kawusie milego dnia dziewczynki.

Hejka babencje
Mój mały dzisiaj wstał i ma oczka jak wampirek więc i jemu juz aplikuje kropelki. Ehhh te diabły, zawsze jedno od drugiego załapie:sorry:
Buziam do później;-)

Kaka dzięki za przepis dziś chyba zrobie jak kupie przyprawe:tak::tak:

Lilunia Ty i reszta dziewczyn z cudem w brzusiu jesteście całkowicie zwolnione z jakichkolwiek porządków itp więc wypoczywajcie

Magdasf powiem Ci ze sprzątanie takich klitek jest o niebo gorsze niz chałupy 200m2 bo u mnie wszystko powtykane a jak porządki swiateczne to wiadomo każdy kąt przydałoby się odwiedzić:sorry: I jak wyrzucę wszystko z jednego pokoju to później robie oczy jak ja to tam umieszcze z powrotem:-D:-D:-D:-D
a jak przy okazji ma się dwa pędraki do "pomocy" to jest wesoło:-D:-D:-D
A z pracą faktycznie nie wesoło:no::no::no: a do kiedy masz umowę??? Może poczekaj aż się skończy;-)
Zazdroszczę i tęsknie za plotkami:-(

A Ja plany na dzisiaj wykonałam z nawiązką wiec jestem mega zadowolona ale i zmęczona;-) teraz grunt aby to utrzymać:rofl2::rofl2: jutro cdn;-)
Buziam panieneczki

Trina dzięki za przepis!!!! ale kurna czasu nie cofne buuuuuuuu

Wiola odpoczywaj ile możesz i jak masz mozliwość to śpij jak Szymek śpi:tak::tak:

Magdziunia grunt to poprawa humoru zakupkami:-p:-p:-p

Kiedy ty odpoczywasz albo jakich dopalaczy używasz?;-):-D
Wpadam tylko dac przepisik;-)

Te pierniczki nie musza leżakować!!!

4 szklanki mąki, 6 dag margaryny, 1 szklanka cukru pudru, 1 szklanka miodu, 2 jaja, 2 łyżeczki sody, przyprawy do piernika.

Wszystkie składiki wymieszac i wyrobć ciasto. Ciasto nie może się kleić. Rozwałkować na ok 0,5 cm, wyciać ciasteczka i piec 10 min w temperaturze 150 . Dobrze trzymac je w zamknieciu wtedy sa mięciutkie.

Co do ilosci pierników. Wyszła mi mega puszka i cała duza reklamówka. Mój mąż sie dossal w nocy. Obalił litra mleka i a pierników jest kilka na dnie reklamówki:szok:
Te pierniczki są pyszne. Robiłam je w zeszłym roku. Nie dziwię się że M tyle pochłonął. W zeszłym roku musiałam robić dwa razy :-D
Witam dziewczynki!!!
Czarna ech jak ja bym chciała mieć juz tyle zrobione :zawstydzona/y: no i zdrówka dla Lali.
Kaka dzięki za przepis.
Evela przykro mi z powodu kociaka.
Magdziunia super że zakupki udane.

Słabo tu zaglądam, ale codziennie jest coś do zrobienia, próbuje sprzątać przed świętami i wdrapać się tam gdzie dam radę a do reszty proszę o pomoc K. Liczę że w wkeekend coś więcęj podziałam sobie.
U mnie od wczoraj cholerny bol zęba. czy mogę w ciąży brać coś przeciwbólowego?
Wczoraj byłam tez na tym spotkaniu Mama Caffe. I odpukać było o niebo lepiej. Może dla tego że wszystkie dzieci były albo w wieku maćka albio starsze a on bohater zawsze zaczepia maluchy. Poplotkowałam sobie a Maciek pobawił się z dziećmi. Prezenty już prawie wszystkie zrobione. Zostały mi jeszcze jakieś drobiazgi dla chłopca i dziewczynki w wieku Maciusia.
Zmykam jeszcze poleżeć póki Maćko śpi. buziaki.

Kochana nic się nie martw będzie dobrze. Kacper wczoraj pogryzł do krwi w przedszkolu dwóch pięciolatków.... Za karę najpierw stał w kącie a później siedział z panią gdy inne dzieci się bawiły. Ale kara nie zrobiła na nim żadnego wrażenia. Jak przyszedł do domu to próbował to na nas. Najpierw ugryzł M a później mnie uderzył w twarz. Skończyło się na klapsie i siedzeniu w kącie... A już bardzo dawno tego nie robił :-(

Dzien dobrek babeczki:-) Ja dziwnie wyspana, chociaz malo spalam.
Trina powiem ci szczerze ze zazdroszcze....moj ostatnio sobie mega przeskrobal, ze nie spie z nim w jednym lozku i zdjelam obraczke bo nie zasluguje na to;-) Ale on wie ze zrobil zle i teraz chodzi jak trusia no i liczylam chociaz na jakiegos badyla juz nie na bukiet na przeprosiny a tu nic....

Czarna ty ak zaczynasz pisac ile zrobilas to normalnie ma sie wrazenie ze macie ogromna chalupe:-D:-D

Magdziunia oj jak ja lubie sobie tak poprawiac humor...nie ma to jak udane zakupy

Wanilia ty szczesciaro... mi jeszcze 4 zeby zpostaly do zrobienia, nic wielkiego ale jednak bedzie mi dlubala w gebie...chociaz najwiekszy sytrach mam za soba i teraz juz spokojnie chodze do zebologa:tak:

Marma wiesz to nie jest trudny egzamin, prace na szczescie napisalam duzo wczesniej bo musimy oddac w sobote (bylo o tyle trudno ze babka powiedziala ze musimy sie zmiescic na jednej strnie A4...i wybierz tu najwazniejsze fakty...)ale strasznie duzo tego jest a czasu coraz mniej....

Ja wczoraj bylam pierwszy raz w innym sklepie, blizej domu ale wkurzylam sie niezle. Juz na starcie sie pytam jak bede pracowac w tym tyg. a kierowniczka mi mowi ze nie wie...poza tym chca zebym wskoczyla na caly etat, no i te weekendy kiedy mam szkole okazuje sie ze nie bede miala wszystkich wolnych. Strasznie sie wkurzylam bo umawilismy sie inaczej, wiedzieli kiedy mam zajecia, wiedzieli ze teraz napewno nie wskocze na caly etat wiec najprawdopodobniej zloze wymowienie, bo skro oni mnie nie szanuja i nie wywiazuja sie z tego co mi zapewniali to niech sie bujaja.Zreszta po tym co zobczylam wczoraj to kompletnie nie rozumiem po co mnie tam przeniesli, w tamtym jysk bylo ze 100 razy wiecej pracy ale lepiej sie pracowalo, lepsi kierownicy, lepsi koledzy, no i nie robili mi problemow...Jacek i n awet tesciowa stwierdzili ze szkola waznijsza i jakos se poradzimy;-)
No to chyba tyle co u mnie, sciage zaczelam robic:-D:-D:-D byle do poniedzialku, wlasnie w pon. zocha ma jaselka na 17 i moja dziewczynka juz teraz jest troche zestresowana, a we wtorek mamy mikolaja w klinice, moze zoche z soba zabiore jak bedzie zdrowa:tak:
Dzisiaj jacek wyjezdza do warszawy, i wraca w piatek wieczorkiem....bede sie bujala sama wieczorami z dzieckami i du.pa wyjdzie z moich plotek na skypie...
Uciekam pic kawusie milego dnia dziewczynki.

No to faktycznie przesadzili. Co do egzaminu to życzę powodzenia. Ty jesteś na magisterskich? Tam jest kupa pierdół nikomu do niczego nie potrzebnych którą trzeba wkuć, zdać i wyrzucić z pamięci ;-)Nie lubię takich rzeczy się uczyć. Ja muszę mieć konkrety i wiedzieć że jest to mi do czegoś potrzebne i przyda się w pracy.

Czarna poplotkować możesz ze mną. Ja cały dzień waruje w domu ;-)

Hej, ja dziś z Lenką w domu, szukam prezentów dla dzieci, bo jutro się wybierzemy na zakupy to już konkretnie z kartką do sklepu wejdę po to co chcę.
U nas jeszcze dziś bez opadów ale na jutro ma być deszcz a w piątek śnieg, znowu będzie paraliż Irlandii i siedzenie w domu.
Chyba muszę zacząć coś sprzątać ale nie mam dziś wcale ochoty na to.

Czy któraś z was miała komtakt z tabsami MERIDIA?? Czy wiecie coś o nich czy warto je brać?

No Ulka bo kopne w zad....zadnych tego typu tabsow prosze nie brac!!!!!!!!!! One juz zostaly zreszta wycofane z aptek bo sa najprawde niebezpieczne....

Marma nie ja dopiero zaczynam, ale juz teraz mamy mnustwo niepotrzebnych rzeczy, ktore wiem ze nie przydadza mi sie w pracy, typu logika (nie wszyskie ssaki sa psami itd, albo ergonomia....)ale jest sporo ciekawych rzeczy,i te z checia czytam.

Czarna umowe mam do konca stycznia....ale w styczniu sesja mi sie zaczyna i mam 3 weekendypod rzad wiecnie wiemjak to bedzie.

reklama
Cześć

Karola ale mi ochoty tymi pierniczkami zrobiłaś, chyba się za nie wezmę.

Lilunia, podobnie jak Ty próbuje coś niecoś sprzątać, a co gorsze to zostawiam Lukowi.

Magdasf jak widać atmosfera w pracy zależy od kierownictwa. Moze jeszcze uda Ci się z nimi dogadać.:sorry2:

u nas dzień jak codzień, myślałam żeby wyjśc na dwór, ale od rana mam mega lenia i nic mi się nie chce. Pewnie dlatego żem się nie wyspała, bo mój mały potworek wołał mnie w nocy i musiałam z nim spać.

Dziewczyny jak Wasze dzieci zasypiają? Usypiacie czy same zasypiają? U nas najpierw czytamy baję, potem jeszcze mu opowiadam coś na uszko, przytulasy i spanie. No i tylko ze mną chce zasypiać inaczej jest płacz i lament. Nie wiem jak to będzie jak Staś się urodzi:no:

Do góry