reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

Witam!!! My wczoraj wieczorem wróciliśmy sczęśliwie do domku. U Babci wybyczyliśmy się na maksa. Nie musiałam prać gotować i sprzątac a rodzice stale zajmowali się Maciusiem. Dzięki czemu ja mogłam w spokoju pochodzić po sklepach i chyba pierwszy raz kupiłam też cos dla siebie a nie tylko dla moich chlopaków. Ciesze sie bo zaopatrzyłam się w płaszczyk na zimę bo w tamtem ledwo sie zapinaalm a jeszcze bardziej cieszy mnie fakt że mi teściowa do niego dołożyła. No i porobiłam juz troche świątecznych prezentów. A w weekned tez bylismy z K na śniadaniu do łóżka.
Marma i Trina to chyba ta data ma coś w sobie bo mój Macio też jest baaaardzo żywotny i doskonale wie czego chce ;-)
Zmykam wstawic jakies pranie no i czas wrócić do szarej rzeczywistości.
Lilunia a gdzie i kiedy byliście w kinie?????????
My byliśmy w sobotę na 20 w galerii wisła :szok:
Super że wypoczęłaś, a płaszczyka trochę zazdroszczę, ja w swój jescze włażę i M mówi, że bez sensu żebym teraz kupowała, praktycznie już tylko 2 miechy zostały, a lepiej żebym sobie coś ekstra na wielkanoc sprawiła :crazy:

U nas dziś od rana "mamok" nie opuszcza mnie na chwilę, tylko mama i mama, i tak od 5.30 :szok:. Teraz też już marudzi, żeby się z nim bawić samochodami. Hmmm moje ulubione ;-);-);-);-):-p:rofl2:

Trina mogłabym się dąsać na M ale to akurat podziałało na mnie mobilizująco poza tym , no cóż miał rację. Tak jak u Pati gęba do wymiany najlepiej :-D:-D

reklama
Witam z rana Mikołajkowo!!
Do Szymka Mikołaj już 3 razy przyszedł :baffled: w sobote podczas drzemki u moich rodzicow, z soboty na niedziele od nas, a dzisiaj rano niania przyszla z przentem mikolajkowym :tak: od nas dostał LEGO DUPLO 5640 STACJA PALIW NAJTANIEJ KURIER 24h (1343483428) - Aukcje internetowe Allegro zabawa świetna!! pół dnia wczoraj odkręcał opony i przykręcał.....
Wczoraj wieczorem w IKEI garderobe wybraliśmy.,..więc jak tylko skończą podłogę, to postawimy nsz pierwszy mebelek....
Pozatym mdli mnie niesamowicie!!
Co do dzieci, to Szymek należy do tych płaczących gdy się przewrócą i na początku spokojnych w nowej sytuacji, ale szybko zaczyna szaleć... gdy jest zły to histeria, wrzask, rzucanie wszystkim co pod ręką...itd... więc Agent też jest z niego niezły....a najgorsze, że jak zacznie skę złościć i płakać/krzyczeń, to na samym dole go słychać (a mieszkamy na 2 piętrze....)... no ale trudno.... nie mogę mu ulegać.... czasami płacze i dopiero jak się uspokoi to rozmawiamy....
Więc Marma, dziwni CI ludzie "życzliwi".... chyba, że trafili na dzieci Aniołki, które nigdy nie płaczą i najchętniej tylko siedzą w miejscu ... a co do marzeń.... to moim też zawsze była dziewczynka ... i jakoś w pierwszej ciąży wydawało mi się, że właśnie będzie dziewczynka.....

Hej:-)

U naszych dziewczynek tez był Mikołaj i zostawił im po paczuszce słodyczy:tak:

A M robi właśnie stojak na choinkę a ta już czeka za drzwiami i jak Karolinka wróci ze szkoły to będziemy ubierać:tak:

U nas dalej zimno dziś nawet -6 st było, jak odwoziłam młodą do szkoły to auto się ślizgało po drodze...

Nasza Lenka to też ma charakterek, potrafi się bardzo zezłościć ale przecież dziecko nie zawsze się tylko uśmiecha, musi poznać świat wszystkiego dotknąć i nierzadko zepsuć, ja się tym wcale nie przejmuję i już najmniej tym co ludzie gadają. To moje dziecko i ja je będę wychowywać tak jak uważam.
Pamiętam jak po wakacjach leciałyśmy samolotem i siedziałyśmy ze starszą panią , Lenka płakała i wierciła się prawie dwie godziny zanim zasnęła bo już była przemęczona a ta "miła " baba do niej "aleś ty uparta" ja tej pani odpowiedziałam , że się czerwona ze złości zrobiła i do końca podróży udawała, że śpi:-D

Hej:-)

U naszych dziewczynek tez był Mikołaj i zostawił im po paczuszce słodyczy:tak:

A M robi właśnie stojak na choinkę a ta już czeka za drzwiami i jak Karolinka wróci ze szkoły to będziemy ubierać:tak:

U nas dalej zimno dziś nawet -6 st było, jak odwoziłam młodą do szkoły to auto się ślizgało po drodze...

Nasza Lenka to też ma charakterek, potrafi się bardzo zezłościć ale przecież dziecko nie zawsze się tylko uśmiecha, musi poznać świat wszystkiego dotknąć i nierzadko zepsuć, ja się tym wcale nie przejmuję i już najmniej tym co ludzie gadają. To moje dziecko i ja je będę wychowywać tak jak uważam.
Pamiętam jak po wakacjach leciałyśmy samolotem i siedziałyśmy ze starszą panią , Lenka płakała i wierciła się prawie dwie godziny zanim zasnęła bo już była przemęczona a ta "miła " baba do niej "aleś ty uparta" ja tej pani odpowiedziałam , że się czerwona ze złości zrobiła i do końca podróży udawała, że śpi:-D
Ula ja mam wrażenie, że Twoja Lenka to taki aniołeczek :tak::tak:.

A z tego typu historii to pamiętam jakoś latem spacerowałam z Szymciem po sklepach i weszliśmy do obuwniczego i stał tam tylko Pan ze sprzedawczynią i mówi: ojej jaki śliczny chłopczyk. A Szymon jak nie zaczął zwalać buty z półek, rozwalać po sklepie i biegać...A pan na to, ojej ale straszny łobuzzzzz!!!!. A ja na to dziecko jak dziecko, jakby był niemrawy to by kto pomyślał, że chory :-D:-D:-D i wyszłam.

Ula ja mam wrażenie, że Twoja Lenka to taki aniołeczek :tak::tak:.

A z tego typu historii to pamiętam jakoś latem spacerowałam z Szymciem po sklepach i weszliśmy do obuwniczego i stał tam tylko Pan ze sprzedawczynią i mówi: ojej jaki śliczny chłopczyk. A Szymon jak nie zaczął zwalać buty z półek, rozwalać po sklepie i biegać...A pan na to, ojej ale straszny łobuzzzzz!!!!. A ja na to dziecko jak dziecko, jakby był niemrawy to by kto pomyślał, że chory :-D:-D:-D i wyszłam.

No bo jest, ale różki też umie pokazać jak trzeba i bardzo dobrze:tak:

A my ubieramy choinkę:tak::tak:

Ale miałam dziś popołudnie, jak nic to nic, muchy z nudów zdychają, a jak dzisiaj chciałam jechać do rodziców po południu to na złość Szymon długo spał, potem zupy nie chciał jeść, potem zamiast ubierać się to uciekał do pokoju. POtem zadzwonił kurier ze jedzie z przesyłką i dzwonił 3 razy bo nie mógł trafić fajtłapa, a na koniec jak już upocona wsiadłam do samochodu to ledwie ujechałam kilometr i wpadłam do rowu :no:.
Na szczęscie jechał taki miły pan ciężarówką i mnie wyciągnął, ale m mnie opitolił że gdzie się wypuszczam w taką pogodę. Ło matko...

aaaaa..wiecie co???? koleżanka właśnie w 12 tygodniu dowiedziała się, że na 95% będzie dziewczynka!! słyszałyście o tak wczesnym rozpoznaniu płci ??

aaaaa..wiecie co???? koleżanka właśnie w 12 tygodniu dowiedziała się, że na 95% będzie dziewczynka!! słyszałyście o tak wczesnym rozpoznaniu płci ??
Tak koleżanka z pracy w 12 tygodniu dowiedziała się, że będzie chłopiec, no i urodziła się Maryśka :-). Niby miał być pewniak.

reklama
Telefonu brak i pewnie juz go nie usłyszę:crazy:

Mikołaj był. Hanka w niebowzięta.

Ula zazdroszczę tej choinki! Ja jeszcze muszę poczekac z jakies 2 tygodnie. Planuję ubierać choinkę w weekend przed swiętami. Do tego czasu muszę zrobić chatę na błysk heheheh Dzis udało mi się pomyć okna, uprac i uproasowac firany wiec najgorsze za mna.

A tak nic ciekawego;-)

Do góry