reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

reklama
Co do wizyt i skierowań...wszystkie badanka robię prywatnie za kazdą wizytę u mojej ginki płacę 75 zł za usg 80 zł. Do tego dochodzą rutynowe badanka jak to podczas ciązy (krew ,mocz) ostatnio robilam grupę krwi 35 zl i posiew moczu 35zl (ze wzgledu na wysoki poziom leukocytów)

Dorotka u nas samo badnie 90 zł, usg 50 i cytologia 20zł. Ja też trzymam kciukasy żeby nie bolało.

Co do zabiegów kosmetycznych to też mi sie ostatnio nie bardzo chce. Mam czarno -czerwoną sukienkę na wesele i nie mogę być blada jak córka młynarza. Cerę mam sklonną do wyprysków więc trochę podkładu zawsze mile widziany. A co do włosów to mam 26 lat i kupe siwych włosów, więc maluję je żeby ludzi nie straszyć.

Kaka82 a kiedy idziesz na wesele? Moze powinnas sprobowac balsamu samooplajacego. Uzywalam kiedys taki z Nivea naprawde dobry! Nie pozostawial smug ani zoltych plam. Smarowalam nim buzke i reszte ciala i bylam zadowolona:-)

A ja przez weekend nie przytyłam jakoś chyba niebardzo mi to idzie :-D moja waga 53 kg więc od poczatku ciaży przytyłam z 2 kg
Co do dentysty o próbowałam się umówić w przychodni ale zapisów niema... :zawstydzona/y: Wybiore sie prywatnie wkońcu
Mam nadzieje ,że juro dostane pieniazkiz ZUS-u za zwolnienie tylko niewiem jeszcze ile procent płacą ... Moja koleżanka mówiła ze 100%
Dzisiaj pogoda ładna to może z M i z mamą pojade domek ogladać gdieś będe musiała niedługo sie przeprowadzić. Co do badan w ciąży to ja na poczatku w lutym ok 15 miałam mocz , krew , toxo i cos jeszce i dotej pory niedostałam skierowania na inne , usg genetycznego tez mi nierobili... moż edlatego ,że do państwowej przychodni chodze... A u mnie w przychodni usg bez skierowania kosztuje 50 zł

Kaka ja moim pogladem kosmetycznym nie chcialam nikogo urazic :tak:,pisalam tylko o sobie ale bardzo podobaja mi sie kobiety pomalowane :-D.

Dziekuje dziewczynki za kciuki przydaly sie :tak:.U dentysty bylo fajnie borowala
mi bez znieczulenia i nie bolalo tylko zaczelo bolec w miejscu w ktorym ta trudka
co mi ostatnio dawala to mi wypadla i w tym miejscu mnie bolalo wiec zatrula mi to miejsce i mam przyjsc za tydzien i juz skonczy mi tego zeba :tak:.
Mam juz 3 nastepne terminy do dentysty ale dopiero na 16 czerwca pozniej szybko
bo 27 czerwca i zas szybko bo 1 lipca :-D ale trza se zabki ladnie zrobic:tak:.

Po dentyscie mialam isc na zakupy ale mama dzwonila ze wziela mi fajna bluzeczke
na lato ciazowa i jak mnie sie spodoba to musze wydac na ta bluzeczke pieniazki a
jak sie nie spodoba to mama jutro ja odda ,ale znajac gust mojej mamy to mi sie
spodoba bo moja mama ma bardzo fajny gust :tak:.

Ale sie rozpisalam aha kupilam sobie jedynie ARBUZA i 6 par SKARPETEK
dla mnie i dla M .A teraz smaza mi sie fryteczki :-D:-D:-D

Właśnie skończyłam polowanie na ose w mieszkanku. Jestem bardzo uczulona i po użądleniu pewnie ledwo doczłapałabym sie do telefonu. Brrrrrrrr

Dorotka dobrze ze poszło bezboleśnie. :-)

Jak czytam o frytkach odrazu robię sie głodna a ja dziś na obiadek mam pomidorową. M pewnie nie bedzie zachwycony ale nie będzie mnie jak przyjedzie padniety z pracy wiec musi miec coś prostego, tak tylko do odgrzania.

Zaraz spadam do rodziców bo ojciec mnie wiezie do gina. Nie mam siły tłuc sie przez całe miasto 3 autobusami:no:

Trzymajcie się dziewczyny. Do juterka! Pozdrawiam cieplutko.

reklama
Majeczko zrob sobie fryteczki a napewno zareagujesz oki :-D.

Ja za niedlugo obiad bede jadla hihihihi.

Teraz sie przy kompie poucze na prawko bo juz od 4 dni nic sie nie uczylam:szok:

Do góry