reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Witam z niezbyt wesołą minką ... właśnie wróciłam z pogotowia pod pachę z kulami i bolącą, obrzękniętą prawą nogą.
Tak się załatwiłam dzisiaj na zajęciach z dziećmi ... no to mam wolny dłuuuuuuuuugaaaaaaaśnyyyyyyyy weekend majowy - zwolnienie do 7 maja i zakaz obciążania nogi, bo inaczej to gips mnie czeka :wściekła/y:
A jutro miałam jechać z obu szkół, w których uczę na zawody w piłkę nożną.

Ech ... coś nie za bardzo się zaczął ten roczek 2010 ... ciągle coś.

Malenko biedulko wytrzymaj kochana a Nikuś niech już wychodzi.

Pati to faktycznie nie za wesoło teraz a tata chyba nie przemyślał do końca sytuacji.

Ja nie wyrabiam z nogą ... boli jak diabli ... już nie wiem jak ją trzymać :-:)-:)-(
Dobra kładę się.

reklama
hej sorki jestem wsciekła jak nie wiem co na starego, przez co młody ma zły humor, więc chodzi i marudzi jak nie wiem co a mi się już wyć chce, naszczeście teraz spi. otóż mój stary spryskał trawnik herbicydem bo mu mlecze przeszkadzałay, czas karencji 21 dni, i wytłumacz młodemu ze nie może isc tam gdzie zawsze latał, już nie mówiąc o upilnowaniu go. Bylam w lesie za bramą na łące a mlody uparcie chce do ogrodu, jestem tak wsciekła ze aż młody to czuje. stałam i spłukiwałam tu koło jego placu zabaw wodą z młodym na rekach, no mam juz dość, M w HH. Stary twierdzi ze sie czepiam.

Oj to sie tatus nie popisal, pewnie nie pomyslal zemaly bedzie chcial sie bawic na trawce ;-) a potem glupio mu sie bylo do tego przyzac:tak:

Witam z niezbyt wesołą minką ... właśnie wróciłam z pogotowia pod pachę z kulami i bolącą, obrzękniętą prawą nogą.
Tak się załatwiłam dzisiaj na zajęciach z dziećmi ... no to mam wolny dłuuuuuuuuugaaaaaaaśnyyyyyyyy weekend majowy - zwolnienie do 7 maja i zakaz obciążania nogi, bo inaczej to gips mnie czeka :wściekła/y:

Pati to faktycznie nie za wesoło teraz a tata chyba nie przemyślał do końca sytuacji.

Ja nie wyrabiam z nogą ... boli jak diabli ... już nie wiem jak ją trzymać :-:)-:)-(
Dobra kładę się.

To sie urzadzilas...jeszcze w taka pogode...ehh kuruj sie kobieto i oszczedzaj i raz dwa wracaj do "zywych";-)

Dzien dobry...a tu nnnnnnnnnnnnnnuuuuuuuuuuuuuuuuuddddddddddddyyyyyyyyyyy, pewnie przez pogode, slonko, ciepelko i tylko gdyby nie wiaterek to juz wogole bylo by bosko.
Jutro wyjezdzamy do moich rodzicow, a w niedziele mamy spotkanie 10 lat po maturze...wiec licze na niezla zabawe:-)
Kupilismy dzieciakom foteliki nowe, i powiem wam, ze w porownaniu z tymi co byly to niebo i pieklo:tak:dzieci zadowolone a jaktym bardziej.
Milego wieczorka zycze, zapytalabym sie jeszcze oMalene, ale pewnie kazdy ja pyta kiedy w koncu urodzi, a wiem jak to wkurza:-D;-)

hej witam sie wieczorkiem
nie wiem co u was bo nie mam sil nadrabiac w niedziele usiade
dzisskonczylam drugi dzien pracy
pracuje po 12h od 6-18
jest fajnie
lekka praca ale... w zimnie az jak mowisz idzie para z ust ale ze mila atmosfera suuper ludzie da sie zniesc a pieniazki mile bo niezle zarobki
pozdrawiam

hej kobitki :-)
zaniedbuję BB ale tydzień zalatany mieliśmy, do tego znienacka wyskoczył nam wyjazd jutro w południe nad jezioro w cztery rodzinki, super chatka do naszej dyspozycji, bedzie słodko ;-):-)
kupiliśmy Idze nosidło turystyczne i trwa oswajanie
miłego weekendu Wam życzę i super pogody

oczywiście do neta zerknę w weekend, żeby pogratulować Malenie :tak:;-), może taki pierwszomajowy chlopak będzie :-)
Malenka trzymaj się i powodzenia :tak:

Ja p...ę!
Cała noc z głowy przez cholerne skurcze, a jak już się ogoliłam i wyprysznicowałam to przeszło.
I tym sposobem spałam może 2 godziny.
Muszę przyznać, że zapomniałam przez te półtora roku jak ten ból wygląda.

Do tego plamienie się zaczęło.
Jak nic będzie patriota albo ksiądz!
Jak dotrwam do ktg o 16 to zobaczymy.
Jak nie to piszę do czarnej.
Trzymajcie kciuki!

hej sorki jestem wsciekła jak nie wiem co na starego, przez co młody ma zły humor, więc chodzi i marudzi jak nie wiem co a mi się już wyć chce, naszczeście teraz spi. otóż mój stary spryskał trawnik herbicydem bo mu mlecze przeszkadzałay, czas karencji 21 dni, i wytłumacz młodemu ze nie może isc tam gdzie zawsze latał, już nie mówiąc o upilnowaniu go. Bylam w lesie za bramą na łące a mlody uparcie chce do ogrodu, jestem tak wsciekła ze aż młody to czuje. stałam i spłukiwałam tu koło jego placu zabaw wodą z młodym na rekach, no mam juz dość, M w HH. Stary twierdzi ze sie czepiam.
wiesz nie zebym był chciała kogoś obrażać ale madrością nie zabłysnął:baffled::baffled::baffled:

Dobra kładę się.
to sie urządziłaś!!!! kurde współczucia bólu i unieruchomienia!!!!
Dzien dobry...a tu nnnnnnnnnnnnnnuuuuuuuuuuuuuuuuuddddddddddddyyyyyyyyyyy, pewnie przez pogode, slonko, ciepelko i tylko gdyby nie wiaterek to juz wogole bylo by bosko.
Jutro wyjezdzamy do moich rodzicow, a w niedziele mamy spotkanie 10 lat po maturze...wiec licze na niezla zabawe:-)
Kupilismy dzieciakom foteliki nowe, i powiem wam, ze w porownaniu z tymi co byly to niebo i pieklo:tak:dzieci zadowolone a jaktym bardziej.
Milego wieczorka zycze, zapytalabym sie jeszcze oMalene, ale pewnie kazdy ja pyta kiedy w koncu urodzi, a wiem jak to wkurza:-D;-)
kude super że juz kupiliście foteliki ja w maju tez kupuje!!!!! i miłego wyjazdu będę tęsknić!!!!!!!!!
hej witam sie wieczorkiem
nie wiem co u was bo nie mam sil nadrabiac w niedziele usiade
dzisskonczylam drugi dzien pracy
pracuje po 12h od 6-18
jest fajnie
lekka praca ale... w zimnie az jak mowisz idzie para z ust ale ze mila atmosfera suuper ludzie da sie zniesc a pieniazki mile bo niezle zarobki
pozdrawiam
ooo pojawiła sie jednak ze zgub:-p:-p z czasem sie przyzwyczaisz a dodatkowa kasa zawsze sie przyda:tak::tak:
hej kobitki :-)
zaniedbuję BB ale tydzień zalatany mieliśmy, do tego znienacka wyskoczył nam wyjazd jutro w południe nad jezioro w cztery rodzinki, super chatka do naszej dyspozycji, bedzie słodko ;-):-)
kupiliśmy Idze nosidło turystyczne i trwa oswajanie
miłego weekendu Wam życzę i super pogody

oczywiście do neta zerknę w weekend, żeby pogratulować Malenie :tak:;-), może taki pierwszomajowy chlopak będzie :-)
:
wow miłego wypadu!!!!! takie nagłe są najlepsze:tak::tak:
Ja p...ę!
Cała noc z głowy przez cholerne skurcze, a jak już się ogoliłam i wyprysznicowałam to przeszło.
I tym sposobem spałam może 2 godziny.
Muszę przyznać, że zapomniałam przez te półtora roku jak ten ból wygląda.

Do tego plamienie się zaczęło.
Jak nic będzie patriota albo ksiądz!
Jak dotrwam do ktg o 16 to zobaczymy.
Jak nie to piszę do czarnej.
Trzymajcie kciuki!
No to chyba wykrakałaś sobie tą date(01.05) kobieto:-p:-p:-p ale mysle że Synuś nie bedzie dlużej mamusi męczył i już dziś się pojawi:tak::tak:
Kciuki zaciśniete tel gotowo naładowany i w pełni sprawny:-D:-D:-D

Witam
Tak pikna pogoda ze ciągne na zewnątrz:tak::tak: aż się żyć chce. Niestety na naszym podwórku mamy istny plac budowy więc nienudze się latając za Samim bo on jak to on tylko w zakazane miejsca biega:sorry::sorry:

Pogoda cudna a ja kiszę się w domku przy uchylonych oknach.
Cykora mam aby o kulach zejść z pierwszego piętra.
Ale może jutro jakoś dam radę.

A tak to nic nowego ... noga boli już mniej, za to opuchlizna jest ... po nocy ładnie się wchłania a jak tylko ciut wstanę i o kulach pochodzę to zaraz bania się robi.
No nic to dopiero 3 dzień więc cudu nie oczekuję od zaraz.

Bałagan mam w chałupce a mąż wcale nie myśli nawet odkurzyć - coś robi na dworzu w ogrodzie z teściową.
A mnie nosi aż ... bo nie lubię "syfu".

Czarna spojrzałam na Twój suwaczek i widzę, że plan zrealizowany na cacy - supcio.

Malenko ja tak myślę, że Nikuś zdecyduje się na 1 maja.

Mirella zazdroszczę wyjazdu.

Domi fajnie, że nowa praca tak się tobie podoba. Tylko te 12 godzin daje w kość.

Magda widać, że zakup fotelików udany i dzieci zadowolone a to najważniejsze.

A co u reszty babeczek słychać - pogoda piękna więc chyba korzystają ile się da.

Miłego weekendu majowego - ja od jutra pewnikiem nie będę miała netu do połowy maja albo i końca (zmieniamy operatora) ... także nie będzie mnie przez jakiś czas.
Chyba, że wybierzemy się z mężem do moich rodziców to tam się dosiądę i napiszę co nieco.
Buziaczki :-)

Hej laseczki.

My z Rafałem dzisiaj po lekarzu. Obydwoje troche szorstko na oskrzelach, ale tragedii nie ma. Na razie syropy, psikacze na gardlo i do noska, a jak po 2-3 dniach nie bedzie poprawy albo sie pogorszy to mamy w razie czego zapisany antybiotyk. Mam nadzieje ze sie obejdzie bez :sorry2: Ogolnie maly pokasływał wczesniej czasami, jak zasypial i sie rozgrzał to sie zaczynało, dzisiaj mielismy w sumie słabo przespana noc. Kolo 4 dałam mu Ibufen i wtedy juz spał do 9 prawie... wiec nie jest zle:tak: Mam nadzieje ze sie szybko wykurujemy. A wszystko przez mojego kochanego M, ktory wczesniej był chory, potem ja sie zaraziłam i juz prawie wykurowałam, a tu mały zaczął i ja spowrotem... No a nie wiem czy pisałam ze moj M w tym tygodniu wyjatkowo robił w Gdyni, bo jakies poprawki mieli, ale i tak sie z nim prawie nie widuje... Wychodzi po 6, a wraca 21-22, bo jakas fuche z kumplem robi. Wtedy sie wykapie i idzie spac...

Nie wiem czy wczesniej dziekowałam za sobotnie zyczenia :tak: Jesli nie to teraz dziekuje:tak::tak::tak: Bylismy w sobote na imprezie, najpierw znajomi u nas, a pozniej na imprezie. Ogolnie super było tylko stracilismy aparat :-( W sumie nie mam pewnosci czy go zgubiłam czy ktos go ukradł. W kazdym badz razie ktos sobie na pewno przywlaszczyl, bo kelnerki w klubie nie znalazły (a tam mam 2 kumpele, wiec by oddały) i koles z ktorym wracalismy tez w aucie nie miał :-( Ehh teraz czekam na zwrot podatku zeby kupic nowy :-(
Mam nadzieje ze bedzie niedługo, bo 3 czerwca zlot :tak: Wiec musze miec kase i aparat :tak:
No a my mielismy wczesniej Kodak C913. Nie narzekałam na niego, chociaz troche slabo radzil sobie w słabym swietle. Teraz szukam takich do 400zł gora, zastanawiam sie nad Sony Cyber Shot DSC S930, Kodak C1013 lub Kodak C190, ale nie znam sie w sumie na tym. Juz sie w sumie napaliłam na tego Sony.
Ktora moze cos powiedziec o takich cyfrowkach za okolo 300-400 zł??

Malena trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie :tak:

Dobra koniec, bo jakis mały elaborat mi wyszedł. Maly spi, pranie sie pierze, ja dopiłam kawke i mam ochote na papieroska, tylko ze go nie mam :-p hehe

Ps. Sorki za bledy, ale juz nie poprawiam, bo za duzo tego :laugh2:

Magdziunia mnie czeka operacja nóg i odwlekam jak mogę bo wiem że nikt nic w domku nie zrobi a i dzieci beda sie kisić w czterech ścianach więc poczekam aż podrosną:-p:-p:-p Co do suwaczka to prawie osiągnięta bo są lekkie wahania, ale co tam jest OK więcej chudnąć nie mogę bo wyzywają a i ciuchy jak na wieszaku zaczynają wisieć:-D:-D:-D

Martyna zdrówka dla was!!!! co do aparatu my mieliśmy kiedyś Sony CyberShot T5 teraz też mamy Soniacza i Ja polecam:tak::tak::tak:

hello chyba znów musze dzienniczek otworzyc i zacząć sprawdzać obecność:-p:-p:-p
Malena się nie odzywa a mi głupio tak pisać do niej:sorry::sorry::sorry: pewnie odpoczywa lub liczy odległość skurczy:-p:-p
Ja dziś wybrałam się na małe zakupki i po 4 latach w końcu mam strój kąpielowy!!!!!!!!! Ogólnie jest zajefajnie pogoda świetna, dzieci mam zajeb.... ze ślubnym też OK, kurde chyba wygrałam 7-ke w lotto:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

reklama
dobra to ja sie melduje
3 dzien za mna
jeszcze jutro i weekend
maraton zaczyna moj maz
do wtorku w srode lecimy do pl i pewnie znikne ale niekoniecznie
w pracy suuuuuper ale jednak 12h zmecznie jest
dzis drinkuje z mezem
a jutro mamy gosci :)
pozdrawiam mamusie
malena jak tam????????????????????????

Do góry