reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Witam wtorkowo! U mnie wiosna idzie chociaż rano było -10 stopni.
Martyna w przedszkolu, Bartek zasnąl więc mam chwilę wolnego, ale też mi oczka zamykają. Brakuje mi snu przez nockę i tak się bujam jak zombie. Miałam w sobotę nadrobić zaległości, ale net padł w pracy i cały weekend nie było, a w poniedziałek okazało się, że ktoś serwer z prądu odłączył w sekretariacie :wściekła/y: i wszystko śmiga.
W pracy znowu narobiłam zaległości więc wracam ledwo żywa, ale w domu już wychodzę na prostą.
Wczoraj dzień kobiet (spóźnione naj naj naj), a jutro dzień mężczyzny (ciekawe kto to wymyślił, jak już jest dzień chłopka) :baffled:
U nas ten tydzień to maskara jeśli chodzi o rozwój umiejętności Bartka, bo tak jak u Magdy niewiele brakuje, a parapet też zaliczy. Na sekundę nie mogę go zostawić. A Martyna przez weekend szalała na komputerze. Nauczyła się operować myszką i grała na mini mini. Jakie te dzieciaki teraz szybkie do cudów techniki :nerd: Teraz to już się zupełnie nie dopcham do kompa albo tv (Bartek ostatnio przez przypadek włączył dvd i mu się bajka odpaliła, jaki był szczęśliwy :-D)
Miłego dnia!!!

reklama
Czesc dziewczyny serdeczie witam i pozdrawiam. U nas kiepskawo tzn. chłopaki po antybiotykach maja biegunki zrwyaja sie z nocy z bolami brzucha nie chca jesc. Dzis dzien zaczał mi sie o 4,15 i dopiero teraz Antos zasnał. Wczoraj synys na dzien kobiet przyniósł mi do łozka róze wieksze niz on .

A najlepszego z okazji Dnia Kobiet spoznione ale szczere.

W sobote mielismy starcie z nainia i zrezygnowałam z jej usług
Ale o tym wszytskim na zamknietym jak bede miała czas.

Antos dostał od taty zestaw z narzedziami dla 3 latków i szalejke z wiartarka a najsmiejszniejsze to ze wie co sie z nia robi no i najmieszniejsze jak Maksymilian zaczyna płakac przybiega bierze mnie za reke prowadzi do małego i wyciaga piers zebym mu dała.

Pozdrawiam babeczki

Kasia moja Laura moze wejść na kompa tylko jak mały ma drzemke:tak::tak: i tez opanowała mini mini i ubieranki do perfekcji:-D:-D

Agamir i macie juz nową opiekunkę????? A Antoś widać zaczyna kumać że starszym braciszkiem jest:tak::tak:

Co do naszych smyków bój mi dzisiaj numer wykrecił. Słysze jak woła mama, a ja sprzątałam łazienkę. Więc idę i szukam w pokojach, kuchni a go nie ma. Ale nadal słysze mama, a ta bestia schowała się w szafie:-D:-D:-D:-D:-D i się cieszy bo dziób przy szparze i woła mama:-D:-D:-D:-D

witam ja własnie skończyłam myć podłogę i na chwilke jestem uziemiona, młody śpi, dziś na spacerku był z dziadkami a ja ogarnelam pobojowisko na dole. musze jeszcze skonczyć góre i do jutra spokój. Na dole błoga cisza- dzis nie ma Maćka, miał być o 10, ale z ich ekipy jednemu wczoraj syn się urodził więc zapewne ...
agamir ja w domu do października:-), zdrówka dla chłopaków
czarna oj to się działo wczoraj
kasia no to ktoś ci niezły numer z netem zrobił

Ostatnia edycja:
witam się i ja.
agamir aż ciekawa jestem co niania odstawiła.... Ja jestem szczęśliwa że trafiłam na tak fajną babke

ppatqa sprzedajecie wszystkie konie? czy tylko cześć?

czarna Kacperczak też lubi chować się do szafy :)

U nas już lepiej. Młody nie gorączkuje i jedynie jego kaszel mnie martwi. Ja jak zawsze zalatana i na wszystko czasu brak. Kombinujemy z M tak aby na zmianę zajmować się małym bo nie chcę żeby w czasie choroby ktoś inny się nim zajmował. Miałam zacząć praktyki od tego tygodnia ale nic z tego nie wyjdzie i zacznę od przyszłego. Zabieram się za jakąś robotę puki mały śpi.

Witam się i ja.
Coś nie mam ochoty ostatnio na komputer.
Wogóle raczej na nic.
Wicia gniazda ciąg dalszy.
Dzień kobiet niezauważony, ale do tego już przywykłam.
Izunia jak zwykle kochana.
Nic nowego po prostu!

MIŁEGO!

hej, mam chwilkę, Iga śpi po długaśnym, żółwim spacerze do biedronki
poszliśmy na nóżkach a tam zonk, mają nowe wózki na zakupy, ale takie bez "siedzonka" dla dzieci, więc wsadziłam ją do środka, tylko folię pod buty podłożyłam i miała taką uciechę że chyba cały dzień by przejeździła
ja mam dziś wolne popołudnie, pierwsze od niepamiętnych czasów ;-) idę do kumpeli włosy podciąć i maseczki pierdółeczki porobić
papa :-)

Hej Mamuski,
My od tygodnia chorujemy. Najpierw wierusowo, ale że gorączka nie odpuszczała i kaszel narastał w piątek bylismy znów u lekarza i Maciek ma 3 w 1 - zapalenie gardła, oskrzeli i prawdopodobnie (bez rtg nie wiadomo na pewno) płuc. Dostalismy Augentin ES z większą dawką jakiegoś skłądnika i skierowanie do szpitala, jakby w ciągu 2 dni do niedzieli nie polepszyło się. Na szczęście jest już lepiej i szpital nas ominie. Ale 10 dni ma brac antybiotyk no i później też od razu do żłobka iść nie może. Więc ja znów 3 tyg na zwolnieniu. :dry: już nic nie mówię jaki przez to syf mam w pracy. na 19-20 mamy zaplanowane szkolenie dla ścisłego kierownictwa naszej instytucji. I głównie od strony programowej i współpracy z firmą szkoleniową organizujemy je razem z koleżanką. A włąściwie to teraz ona organizuje... :dry:
No ale cóż, zdrowie młodego ważniejsze.
A młody daje mi popalić. Troszkę mu popuściłąm, bo mi go żal było jak miał gorączkę i leżał patrząc się w sufit i teraz
po 1. nie chce sam zasypiać,
po 2. nie chce spać w łóżeczku,
po 3. chce być noszony na rączkach,
po 4. wymusza wszystko krzykiem,
po 5. nie chce jeść,
po 6. przestawił sobie godziny spania,
po 7. lekarstwo mu podac to jak kotu tabletkę :baffled:( czyli tak: ...jak podac kotu lekarstwo... » Generacja Gadu Gadu » MojaGeneracja.pl).
Mój M od niedzieli jest w Gdańsku, dopiero dziś wieczorem wraca, no i w związku z tym mam to wszystko na swojej głowie. Wczoraj myślaąm, że wyjdę z siebie i stanę obok taki był marudny...

Ostatnia edycja:
reklama
Czarna - no no no!!! ja Ci dam z kablowaniem !! a tak poważnie to miło było :-)
Agamir - hehe.. Antoś faktycznie wie już, że ma młodszego braciszka :-) Opiekuńczy pewnie będzie, skoro teraz tak się przejmuje bratem...

A ja w pracy..piekne słoneczko....zaraz znikam do mojego Skrzata :-)
Polecam film AVATAR i W CHMURACH !!

Do góry